ye-logo.v1.2

Реальні фантазії з паперових серветок

Культура 6217
Фото: автора

Декупаж, на думку Ольги Романенко, стає невід’ємною частиною повсякденного життя

Вироби хмельничанки Ольги Романенко довелося побачити якось випадково, блукаючи безкрайніми просторами всесвітньої мережі Інтернет. Кухонні досочки та тарілки, що нагадували витвори мистецтва, старовинні глечики, оздоблені маками та кукурудзою, оригінальні годинники, шкатулки та ще багато чого іншого, що й не перерахувати. Переглянувши усі фото, переконалася, що людина має неабиякий смак та відчуття стилю. До того ж, забігаючи наперед, відзначу: у розмові з’ясувалося, що дівчина намагається робити ексклюзивні речі, і не завжди прагне до повторів. Хіба що якщо замовник ну ду-у-у-же хоче собі таку ж річ, яку вже продали. Тоді дівчина береться її продублювати, хоча й може додати якусь родзинку, яка відрізняла б її від попередньої.
Отож, домовившись по телефону про зустріч, прямую у творчу майстерню-офіс Ольги, аби на власні очі побачити те, що вона витворяє за допомогою звичайних серветок. Іншими словами, займається декупажем. Вона поєднує цю техніку оздоблення речей з усіма іншими, зокрема, з кракелюром тощо.
Спускаючись сходинками, звертаю увагу на глечики різної форми й розміру, які милують око. Трохи далі – корито у соняхах, ткальний верстат та бабусині скрині для одягу, але у сучасному дизайні.
“Мені подобається декупаж, адже з його допомогою можна прикрасити усе, навіть одяг. Звісно, для цього потрібен спеціальний клей, - каже про своє захоплення Ольга Романенко. - Я вже три роки створюю різні цікаві речі. А починалося все з того, що просто захотілося урізноманітнити свою кімнату”.
Звісно, як це часто трапляється, згодом прикрашені дрібнички для інтер’єру йшли на подарунки друзям. Потім почалися замовлення друзів для друзів. З часом хобі переросло у роботу, яка приносить чимале задоволення. Вироби Ольги можна побачити у художніх салонах та у магазинчиках з різними домашніми дрібничками.
Слід зазначити, що Ольга займається дизайном інтер’єру та ландшафту. Каже, траплялося оновлювати за допомогою техніки декупаж й старі меблі. Результат перевершив сподівання, а меблі врятували від переїзду на смітник.
Звісно, хист до створення краси виник не сам по собі, а мав своє підгрунтя: Ольга свого часу навчалася у художній школі, і донині у вільний час малює. Дівчина закінчила курси дизайну, відвідала кілька майстер-класів з декупажу, кракелюру тощо. Нині сама залюбки навчає охочих опанувати цю техніку. Каже, нічого складного тут немає, головне – мати терпіння та бажання створювати щось гарне.
“Одного разу до мене за допомогою звернувся хлопець. Він хотів власними руками зробити подарунок дівчині. Ми обрали шкатулку для прикрас та оздобили її фотографією дівчини. Вийшло досить гарно і оригінально. Потім до мене приходили його друзі з такими ж проханнями. Казали згодом, що дівчата були в захваті”, - пригадує майстриня.
Звісно, захоплення Ольги не обмежуються створенням краси. Вона охоче подорожує Україною, відвідуючи замки та фортеці, у захваті від країн Азії. Безперервно черпає натхнення у красі навколишнього світу й намагається створювати цю красу навколо себе.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую