FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
12 Серпня, 2024

Океан Ельзи, Jerry Heil, Shumei, Dorofeeva, Klavdia Petrivna, Маша Кондратенко, Шугар: добірка нової української музики

Океан Ельзи оновили легендарний хіт разом з популярними музикантами. Фото: 24tv.ua

Океан Ельзи презентували нову версію своєї пісні "Той день" у спільному виконанні із молодими музикантами - Kola, Jerry Heil, Yaktak, Shumei.

Цього тижня українські виконавці створили відразу кілька несподіваних колаборацій.

Першу сходинку серед популярних музичних відео в українському сегменті Youtube займає спільний кліп загадкової співачки Klavdia Petrivna та Маши Кондратенко. Їх спільна пісня має назву "Їде дах".

"Жарт вийшов з-під контролю. Протягом пів року люди дійсно вважали, що Маша Кондратенко — це і є Klavdia Petrivna. Маша героїчно тримала оборону від усіх охочих дізнатись, чи правда це. І я вдячна їй за це. Не дарма ми — дві авантюристки", - заявила Клавдія, пише Таблоід.

Klavdia Petrivna подякувала Маші за те, що та "героїчно тримала оборону" і інтригу

"Пісня створилась дуже легко, протягом пари годин. Наш творчий тандем — це як публічна заява, що Маша Кондратенко — це Маша, а Klavdia Petrivna — це Клава", - наголосила вона.

Тим, у кого все ще лишилися сумніви, вона порадила переконатися особисто, прийшовши на її концерти в Києві наприкінці серпня.

"Це була просто неймовірна пригода, в яку ми з розгону влетіли разом з Клавою. І навели шуму в українському шоубізнесі. Весь цей період нам було дуже прикольно спостерігати за тим, як люди вагаються і думають — хто така Маша Кондратенко? Хто така Klavdia Petrivna? Це одна людина чи ні?", - зізналася Кондратенко.

А ще у кліпі засвітилася Соломія Опришко, ще одна виконавиця, яку підозрюють у тім, що вона - Клавдія Петрівна. До речі, одночасно вони в кадрі не показуються.

Святослав Вакарчук і Океан Ельзи презентували нову версію своєї пісні "Той день" у спільному виконанні із чотирма молодими музикантами - Kola, Jerry Heil, Yaktak, Shumei.

Таким чином, через 24 роки після релізу на культовому альбомі "Янанебібув", пісня отримала нове звучання, емоцію та, найголовніше, нове значення. В ній - спільне, одне на всіх бажання та переконання українців - наш той день обов'язково настане, пише РБК-Україна.

За словами лідера “Океан Ельзи”, при виборі саме цих артистів вони орієнтувалися на певний критерій.

“Було бажання заспівати з тими виконавцями, які в буквальному сенсі народилися або в часи, коли створювався Океан Ельзи, або після того, тобто є ровесниками групи", - пояснює Вакарчук.

Разом з тим фронтмену "океанів” хотілося, щоб це були музиканти, у кожного з яких є свої досягнення у музичному житті і власний доробок, а також щоб “голоси і стилістика мали би пасувати до цієї пісні”. Поза тим культові музиканти не обмежувалися власними стилями виконавців.

“Впевнений, що більш важливо, що всі вони обдаровані люди, які відчувають музику. Кожен з них має свій абсолютно беззаперечний талант. З ними було насправді легко працювати і це була справжня творча колаборація", - говорить Святослав Вакарчук.

Нову версію пісні присвятили 30-річчю гурту.

“Кожен з нас розуміє про який день насправді ця пісня сьогодні - наш День Перемоги. Це стало таким тригером. Переспівувати пісню в оригінальній версії не бачу сенсу, вона є, існує, ми її збираємося виконувати на концертах, а в цьому випадку хотілося зробити щось абсолютно нове", - додає Вакарчук.

Кліп, режисером якого став Юра Катинський, на пісню було знято в самому серці Києва, на вулиці Заньковецької.

“Ми спеціально затисли усіх героїв кліпу стінами однієї локації. Цей відео перформанс побудований на протилежностях, тому тиснява самотньої квартири змінюється свіжим повітрям і простором, а виснаження та обмеження - вірою в те, що ніч мине і почнеться новий день. Той День, в якому в нашому небі над Києвом, Харковом, Одесою, усією Україною, ми знову побачимо пасажирські літаки", - говорить кліпмейкер.

Альбом "Янанебібув" - другий студійний альбом гурту, що був виданий у лютому 2000 року. Ця платівка вважається справжньою класикою українського року, пісні з якої досі звучить актуально. Альбом мав значний вплив на розвиток української музичної індустрії. Він став одним із найуспішніших альбомів українського гурту і сприяв популяризації української музики в цілому.

Співачка Dorofeeva (Надія Дорофєєва) випустила пісню «Нітрогліцерин».

У кліпі знялась Марина Кущова - одна з найкращих танцівниць нашої країни, змогла відчути цю мою рефлексію та прожити її у хореографії.

«Нітрогліцерин» – це потужна енергія, яка захована у наших больових точках і ранах минулого, яка робить нас сміливіше та сильніше. Моя сила – у вдячності за все, що було, прийнятті та готовності йти далі”, - розповіла співачка про нову пісню.

Концепт відео – у мотивації, яку кожен з нас віднаходить та втрачає по декілька разів на день. Коли здається, що навколишньому світу вже нічого запропонувати, а найправильнішим рішенням буде просто зупинитися на місці та перестати діяти. Найголовніше та водночас найскладніше – віднайти той перший крок до своєї іскри. І неважливо, крокуючи, впевнено стоячи на ногах чи просто почавши до неї повзти, знаходячи сили по дорозі.

Виконавець Skofka випустив трек “Я тут”.

Пісня також потрапила до популярних музичних відео.

До трендових композицій тижня увійшов й трек “BMW” хмельницького співака та блогера Олега Шкарпети (Шугар).
Нова пісня про шанувальників автівок, швидкої їзди та гучної музики.

Раніше шматочки нової композиції співак викладав на своїх сторінках в Тік-Ток та Інстаграм. Зокрема, в Тік-Ток анонс треку зібрав понад 16 тисяч лайків та тисячі репостів. В цілому тізер подивились понад 150 тисяч разів.

В Інстаграм анонс композиції зібрав понад три тисячі вподобайок.

До українського рейтингу застосунку для розпізнавання пісень Shazam потрапив трек “Намальована” від гурту Patsyki z Franeka.

“Трек, який створить тобі настрій відразу. Будь де. Будь коли. Всі слова ти знаєш”, - зазначили виконавці в описі до відео.

Melovin презентував відео на пісню “Вбивай мене”.

“Кожен запитує, про що пісня “Вбиваєш мене”. Це mood video — моя інтерпретація. Тепер ваша черга, приміряти й обрати власне значення цієї роботи. Моє не настільки важливе тут як ваше. Сумнівайтеся, думайте, шукайте, обирайте самі про що вона для вас”, - зазначив виконавець в описі до відео.

Театрально-музичний ансамбль Shmalgauzen створив музичне відео, присвячене сторіччю Сергія Параджанова.

“Параджанов для нас і для вас стане новим релізом та цікавим поповненням в нашому музичному репертуарі з народною піснею «Дощечка»”, – ще взимку написали музиканти у своїх соцмережах.

І великий кінематографіст немов невидимо був присутній на зйомках кліпу: виконував пісню та і говорив по той бік телефонного дроту. З вуст соліста гурту прозвучала ще й цитата Сергія Параджанова: «Моя провина в тому, ймовірно, що народився. Потім побачив хмарки, гори, собор, сяйво веселок, і все – з балкону дитинства. Я не витримаю вигнання з дитинства. Потім ти і до тебе, потім безслав'я і слава, декоронування і недовіра. Помщуся світу любов'ю», пише improvisator.com.ua.

Гурт Kalush у колаборації зі співачкою Ann in Black випустили спільний трек — “Червона нитка”.

"Червона нитка" розповідає історію кохання, яке долає будь-які труднощі та відстань.

"Ця пісня для всіх, хто зараз перебуває в розлуці зі своїми коханими, але не втрачає віри в те, що вони знову будуть разом. Вона натхненна реальною історією моєї подруги та її коханого, який зараз на війні. Це пісня про пару, розлучену війною, але з'єднану незламним коханням. Червона нитка символізує нерозривний зв'язок між закоханими, які, попри все, вірять у силу свого почуття", — коментує трек Ann in Black, пише видання “Вікна”.

За словами артистів, під час роботи над піснею виникла ідея створити приспів, що слугуватиме символічною луною. Це луна, яка відгукується у всесвіті, немов відгомін слів, які людина промовляє у пошуках підтвердження та надії. У треці цей відгомін стає повторенням основних фраз, що символізують глибокий зв'язок між людьми. Він нагадує, що існує "червона нитка", яка пов'язує серця, попри відстань і час. Ця нитка символізує незламну силу любові, яка підтримує в найскладніші часи й дарує віру в краще майбутнє.

"Трек містить своєрідний етновайб, який підкреслює унікальність української культури. Для цього я додала народні мотиви співу, щоб показати нашу культурну ідентичність і те, що ця історія – про українців", — додає Ann in Black.

Саша Чемеров, відомий український музикант і фронтмен гуртів «Димна Суміш» та «The Gitas», презентував свій новий альбом під назвою «Біполярник».

Цей альбом — своєрідна музична мозаїка, в якій кожний трек має свій унікальний стиль і атмосферу.

Як пише Інсайдер, першим слухачі почують трек «Франкор» на вірш Івана Франка про сильні почуття.



«Я багато читав віршів Франка, але цей зайшов найбільше. Він написав про мрію, яка для нього була більшою за кохання. Це викликає безліч питань: чи це про кохання, чи про жагу до людини, до мрії, до Бога?» — коментує автор. Цікаво, що з легкої руки Чемерова в пісні «взяла участь» і Леся Українка. Ї

ї рядки вдало вплелися в текст, створюючи діалог поетів. «Заговорила» Леся вустами відомої стендап-комікеси Лєри Мандзюк.

«Я змогла відчути слова. Цей вірш схожий на мене, бо я жодного разу одразу не признавался, коли була закохана. Це слова жінки, яка не може голосно сказати «Я тебе кохаю», але її рухи, міміка і поведінка про це говорить. Вона мовить про це не словами. І це дуже схоже на мене», — ділиться своїми враженнями від роботи Лєра.

Монатік став героєм шостого випуску авторського проєкту Тіни Кароль «Дім звукозапису». Особливістю шоу є й те, що запрошена зірка повинна заспівати обрану пісню наживо та з першого дублю.

«О-ля-ля» — це композиція, яка мотивувала нас, бі-боїв, рухатися душею та тілом. Тому мені було надзвичайно цікаво зробити нове прочитання цієї легендарної пісні», – каже Монатік.

«О-ля-ля» - це пісня гурту Тартак, музику та слова до якої написав Олександр Положинський.

Співачка Луна випустила новий альбом, до якого увійшло лише дві україномовні пісні.


Одна з двох пісень, яка й увійшла в добірку - “Коханка”.

Репер та поет Артем Лоік, який нещодавно приєднався до лав Національної гвардії України, присвятив пісню “нацгвардійцям”.


У пісні виконавець розповідає про Нацгвардію, її міць та силу, а також нескореність українських бійців перед ворогом.

“Артем часто відвідує побратимів, в тому числі й на передовій, зі своєю «музичною терапією», що допомагає бійцям морально розвантажуватися та підтримувати бойовий дух”, - йдеться в описі під відео, яке розмістили на офіційній сторінці Нацгвардії на Youtube.

Співачка Do Sliz (Катерина Закревська) презентувала пісню “Літоосінь”.

“Ця пісня має особливу історію: ідея виникла ще у 2020 році, коли я вперше записала її на диктофон під акомпанемент гітари. Теплі спогади про ті часи надихнули мене на те, щоб завершити цей музичний твір у 2024 році разом із талановитим Богданом Sadsvit. Ми працювали над кожним звуком у домашніх умовах, вкладаючи душу і серце в кожен рядок та мелодію. Сподіваємося, що ви відчуєте ті емоції, які ми хотіли передати через цю пісню”, - розповіла виконавиця про створення нової композиції.

Пост-панк виконавець BaWN та співачка Околиця створили колаборацію.


Пісня називається “Не для нас”.

В березні сайт “Є” ye.ua писав про альбом реп-виконавця Jockii druce під назвою Trashouttttttt. І ось вийшла нова збірка Love.


У добірку увійшов трек з дивною назвою @yy yuh druci boi. Текст пісні містить ненормативну лексику.

Виконавець Naimes нещодавно відмітився спільною піснею з Kalush.


Зараз співак представив сольний трек “Одна хвилина”.

“Ця пісня про ту сумну мить, коли чоловік і жінка розуміють, що більше не можуть бути разом. Життя і обставини змушують їх припинити стосунки, залишаючи лише спогади і біль. Цей момент мабуть був в житті у кожної людини, тому я сподіваюся, що трек вам відгукнеться”, - йдеться в описі під відео.

Коріння блюз-панк гурту HLIBOROB росте із села Володарське Донецької області. Цього року гурт випустив альбом Donbass Blues.


А цього тижня вийшла композиція “Самота”.

Granat Garden – рок-гурт, що з'явився в день літнього сонцестояння 2019 року. Гурт грає блюз-рок, альтернативний рок, фанк-рок.


Цього тижня гурт випустив композицію “По шляху іти”.

“Ця композиція про постійний пошук та покращення себе як особистості та вибір який ми робим щодня з подальшим прийняттям його наслідків. У творі постійно протиставляється “чорне та біле”, палати чи світити, знищувати чи створювати і що відповідь знаходиться тільки всередині нас самих”, - написали музиканти про нову пісню в своєму Інстаграм.

Репер Міша Правильний зробив трек з Аппексом.


Трек називається “Жити по розпорядку”. Але в самому треці виконавці згадують як робили все, що завгодно, але не жили по розпорядку.

Хітмейкер Олександр Тесленко (Teslenko) представив нову композицію.

Пісня називається “Не про нас”.


Співачка Віра Кекелія (Kekelia) презентувала пісню “Привид”, яку для неї написав Сергій Бабкін.

“Ми дружимо з 2017 року, з 7 сезону Голосу Країни, де він був моїм тренером, і тільки зараз мені прилетів такий подарунок долі у вигляді пісні. В котрий раз всесвіт показує мені, що мрії мають здатність збуватися.
Чесно вам зізнаюся, що я старалась зробити цю пісню своєю, по-своєму, але, як не крути, рука і стиль автора відчуваються з перших нот. І у мене складається таке враження, що я співаю цю пісню в дуеті з Сергієм”, - розповіла про створення пісні Кекелія.


Рок-гурт “Мертвий півень” записав пісню “Цигарка” на вірш поета Розстріляного відродження Майка Йогансена та Володимира Сосюри.

"І у віршах своїх, і в прозі, і в теоретичних статтях неуклінно старався підняти українське слово до європейського рівня. Не дбав за гроші і не дбав за славу, і не шукав дешевих ефектів" - так про себе сказав автор вірша Майк Йогансен.


Вірш має сторічну витримку (з 1924 року) і запах горілого комуністичного фльору тогочасного Харкова. Напів нащадок вікінгів, а напів старобільських козаків - Майк Йогансен був у Харкові 20-их років минулого століття модним поетом, крутим франтом і навіть трохи батяром.


Тусовщик з аристократичними примхами, шанувальник більярду і спортивний сексі герой нудистських фото, одночасно вірив в комунізм і насміхався з реалій совєтської влади. Нею і був розстріляний. Як, зрештою, і десятки поетів "Розстріляного відродження".

А ще Мертвий Півень сховав у пісню "Цигарка" сюрприз: “Коли між рядків Майка Йогансена вплітається фрагмент вірша від його харківського побратима по більярду та поетичному слову Володимира Сосюри. Ось так через сто років заспівали разом комуністичний мрійник Майк Йогансен та солдат армії УНР "петлюрівець" Володимир Сосюра”, - йдеться в описі пісні.

Виконавці Шершень та Рижуня записали регі-пісню Sunshine.


«Sunshine» це пісня про зізнання в почуттях дівчині, що стала променем сонця, світлом в кінці тунелю і допомогла знайти вірний шлях в житті. Поруч з нею не хочеться, щось вживати, аби затуманити свою свідомість, а навпаки хочеться чітко запам'ятати усі моменти, проведені разом. Досить не типово, що в пісні в стилі реггі ми говоримо про те, що щось може бути краще ніж марихуана, але чим нестандартніше тим цікавіше”, - так музиканти описали свій трек.

Культура скасування, кенселінг (від англ. cancel culture — «культура скасування») — сучасна форма остракізму, коли під тиском суспільного резонансу особа опиняється поза соціальними або професійними колами за неприйнятну з погляду певної групи суспільства поведінку. Культура скасування є формою бойкоту публічної особи не лише за «образливі слова та дії» (з суб'єктивного погляду окремих груп спільноти), а ще і деколи за кримінальні злочини. Бойкотуванню також піддаються бренди, фірми чи корпорації. Об'єкт остракізму вважається «скасованим», відтак втрачає репутацію й зазнає матеріальних збитків.



Репери Гаррі Шульц та Гоня записали трек “Кенсел”, в якому висміюють культуру скасування, натякаючи, що це неможливо в Україні.

Гурт StereoPalto записав нову пісню.

Композиція називається "Хто в п'ятницю сміється".



Черкаський гурт Spiv Brativ представив пісню “Швидко йдуть хвилини”.

"Пісня переносить нас у світ справжнього кохання. Цей трек розповідає про хвилюючі моменти розлуки та солодке очікування зустрічі. Щирі слова і ніжна мелодія захоплюють та зворушують”, - йдеться в описі пісні.


Український поет і військовий Павло Вишебаба разом з діджеєм Анатолієм Тапольським (DJ Tapolsky) випустили трек “Плюс (+)” на підтримку родин військових, пишуть “Букви”.

Текст Вишебаби поклали на музику Тапольського. Відеокліп розповідає історію дівчини, яка кілька днів пише своєму коханому на фронт і сподівається отримати від нього відповідь.


“Плюс став одним із символів зв'язку з тими, хто далеко. Очікування на “+” близької людини може тривати кілька годин, а для когось – кілька років”, – написали творці треку.

Автори повідомили, що весь прибуток від прослуховувань та переглядів передають Асоціації родин захисників “Азовсталі”.

Виконавиця “Хто така Ана?” презентувала трек “Знову”.


“Трек відображає мій страх та неприйняття власного буремного минулого. Незважаючи на те, що пісня достатньо особиста для мене, мені хотілося її зробити максимально легкою, літньою, підлітковою і наближеною до того звучання та музичного вайбу, які супроводжували та рятували мене у ті нелегкі для мене часи”, - написала співачка в Інстаграм.

Музикант Max Paragraf представив пісню “Очі, що закохують світ”.


“Кінематографічна історія кохання між японським середньовічним воїном у вигнанні та індіанкою. Як взагалі таке могло трапитись? При яких умовах вони могли зустрітись і чи зустрінуться вони знов?

А може це все просто лірика, сповнена метафор та символізму? Хто знає, та можливо ця пісня створить у вас відчуття, ніби ви подивились повнометражний фільм за 4 хвилини і в ньому було все”, - написав музикант.

Етно-рок гурт «Ярра» представляє свою нову пісню «Відьма».

Гурт поєднує етнічні мотиви з сучасним роком та народними інструментами.

«Відьма» – це історія, розказана через
музику, яка захоплює з перших нот і не відпускає до самого кінця. Пісня занурює у містичний світ, повний древніх сказань і легенд, відображаючи багатство культурної спадщини наших предків", - йдеться в описі пісні.