ye-logo.v1.2

Yaktak, Kozak System, Schmalgauzen, The Hardkiss, П'25, «Жадан і собаки», Аліна Гросу: добірка нової української музики

Культура 1586
Юля Саніна каже, що заклала у новому кліпі багато сенсів
Юля Саніна каже, що заклала у новому кліпі багато сенсів. Фото: скрін з Youtube

Вперше за рік хмельницький гурт "П'25" випустив нову пісню.

Цього тижня українські виконавці створили понад 50 нових пісень у різноманітних жанрах - від електронної музики до театральних вистав. Тож у добірку увійшла лише частина композицій.

Виконавець Yaktak, який зайняв четверте місце на Національному відборі на Євробачення-2024, цього тижня випустив дебютний альбом.

А пісня з платівки “Нижча зростом” увійшла до популярних музичних новинок цього тижня.

“Напевне головна пісня альбому для мене - “Нижча зростом”. Вона про ту саму особливу дівчину, яка «ніколи не вміла такою бути як всі», була собою, незважаючи на думку оточуючих”, зазначив виконавець.

Кліп вже зібрав понад 200 тисяч переглядів.

Рок-гурт Kozak System представив пісню “Люди-Титани”.

“Ця пісня - про Незламних і Нескорених. Про тих, хто отримавши серйозні поранення, наразі вчиться жити далі. Люди-Титани - це про тих українців, які внаслідок важких поранень отримали різні ступені інвалідності, і таких сьогодні більш ніж 30 000. Люди-Титани - це ті, хто вчить кожного з нас, як потрібно любити життя, як потрібно любити свою країну і знаходити нові можливості продовжувати бути корисними навіть з певними фізичними обмеженнями.
Люди-Титани - це ті, хто не впав духом, хто знайшов в собі сили, бачить нові горизонти і надихає інших”, - зазначили музиканти.

Також до трендових музичних ідео цього тижня потрапила композиція “Тетяна” від київського музичного театру Schmalgauzen.

Раніше артисти виконували цю композицію на концертах і відео зі шматком виступу зібрав сотні тисяч переглядів на Youtube. Тож гурт вирішив випустити композицію окремим треком.

До музичних трендів потрапив і ремікс на пісню “Колір музики” Гелі Зозулі.

Відео зібрало понад півмільйона переглядів.

Гурт The Hardkiss представив трек “Тільки там”.


Музиканти кажуть, що "Тільки там" — це пісня-стан, пісня-настрій.

"Інколи в стосунках ми шукаємо не іншу людину, ми шукаємо інших себе. Інколи, для того, щоб навчитися цінувати те, що маєш, людина має прожити життя, пройти метаморфози, — розповідає історію пісні "Тільки там" фронтвумен гурту Юлія Саніна.

За її словами, інколи двоє мають відпустити одне одного, дати час, аби зустрітися потім оновленими, сильнішими, здатними любити й віддавати по-справжньому", пише vogue.ua.

Музиканти закликають глядачів шукати сенси у кліпі, адже “ми їх там заклали багато”.

Репер Stosliv почав випускати пісні лише у 2023 році. Цього тижня він представив трек про довіру “2”.

Пісня вже потрапила до національного рейтингу застосунку для розпізнавання пісень Shazam.

ФИР – українських співак та хіп-хоп виконавець, екс-учасник гурту “Стольний Град”, учасник гурту БРДК. Фірас був учасников гурту “Стольний Град”, у якому (2013 рік) вже перебували Михалич, Марти, Ярмак та Андрій Трофецький. Згодом київські виконавці об'єдналися у творчій колектив БРДК.

Цього тижня до українського рейтингу Shazam потрапила його пісня “Ніч”. Це переклад російськомовного треку, який музикант випустив у 2018 році і яка зібрала майже сто мільйонів переглядів.

Спивачка Марта Липчей та гурт “Жадан і собаки” випустили вже другу спільну пісню.

«Народжена в серпні» - пісня про легкість любові і невичерпність жіночої енергії, про світло, яке нам дається в стосунках і голос, який наповнюється теплом, коли ми закохуємося і освідчуємося.

Це пісня-присвята всьому тому, що є для нас найважливішим, що дає нам радість і сили рухатися вперед.

А ще ця пісня про країну, яка так само потребує наших прозрінь та освідчень”, - йдеться в описі до пісні.

Раніше сайт “Є” ye.ua писав про їх пісню “Говори”.

Дует Averin та Chursanov презентували трек In my mind.

«Між нами тільки хімія». Цю пісню ми присвятили всім, хто розуміє що таке справжні почуття, які не минають ніяк”, - зазначили виконавці.

Вперше за рік хмельницький гурт “П'25” випустили нову пісню. Композиція називається “Вже не буде так”.

“Час не лікує... Я пройшов через це. І поки б'ється моє серце, я пам'ятаю, а потім ми знову зустрінемось і обіймемось....як колись, тут, на цій землі”, - написали музиканти в описі до пісні.

Нагадаємо, що минулого року на річницю повномасштабного вторгнення росії на територію України музиканти записали пісню “Незламні”.

Гурт O'Torvald записав нову версію пісні Скрябіна “Червоні колготки”. Пісня стала саундтреком до фільму “Я, “Побєда” і Берлін”, який зняли по повісті Скрябіна.

“Таких харизматичних лідерів української рок-сцени як Скрябін можна порахувати по пальцях. Його творчість – революція, бурливий феєрверк різних образів та ідей. Деякі з його пісень глибокі, а є смішні, сатиричні, але в кожній з них є сенс. Колись він перевернув все догори дриґом і показав, що музика має бути про людей і для людей. Саме тому продюсери фільму «Я, «Побєда» і Берлін» вирішили залучити до запису одного з саундтреків фільму виконавців, які були особисто знайомі зі Скрябіним і захоплювалися його творчістю ще з 90-х”, - йдеться в описі до пісні.

Полтавський репер Артем Лоік презентував трек “Талісман”, який присвятив бойовому підрозділу ЗСУ.

“Присвячується усім воїнам ЗСУ та тим жінкам, які чекають їх удома. Це реальна історія, написана зі слів нашого героя, захисника України, воїна Полтавського штурмового загону «ОДІН» Юрія Левковського”, - зазначив автор.
.
Гурт “Дно” продовжує створювати експерименти.

Нагадаємо, що гурт “Дно” випустив жартівливий альбом “ФОП Кохання” разом з Женей Яновичем, а потім записали кілька ліричних пісень.

Тепер музиканти створили композицію “Вщент”. У пісні звучить фортепіано Євгенія Дубовика та віолончель Кароліни Музиченко (Caronlil).

Коріння блюз-панк гурту HLIBOROB росте із села Володарське Донецької області. Цього тижня гурт представив альбом Donbass Blues.

Тож можна послухати як звучить донбаський блюз.

Гурт львівського стендап-коміка Миколи Капюшона - “Уляна Дель Рей” також нещодавно презентував нову платівку.

Пісня традиційно написані під музику Річарда Лоіса. Тож поностальгувати можна під трек “2007”.

Далі йдуть дві композиції до яких доклався саксофонист Andrii Barmalii, який грає з кількома гуртами, в тому числі з “Циферблат”, а нещодавно випустив власний альбом.

Тож став співавтором пісні “Ранок починається не з кави” Миколи Пацюка.

Пісня увійшла до альбому виконавця “Грув”, який вийшов цього тижня.

Крім того, цього тижня вийшов кліп електронної продючерки YUVI (Уляна Автенюк) під назвою «Жидає».

“Це історія про боротьбу, відродження та самопожертву, які вимагає мистецтво”, - написала виконавиця. У нуарному кліпі режисера Вадима Пінягіна разом із електронною продюсеркою знявся музикант Андрій Бармалій.

«Створення “Жидає” стало для мене дуже особистим процесом. Трек відображає мій шлях у створенні музики — це історія про боротьбу, відродження та самопожертву, яких вимагає мистецтво», - зазначає YUVI.

Пісню розкриває кліп, який символізує шлях, що проходить кожен митець. Художник у виконанні Андрія Бармалія перебуває у безперервному циклі творення, руйнування і трансформації, і дозволяє мистецтву вбивати себе знову і знову, віддаючи жертву перед самим собою.

Співачка Kasatka Inga презентувала кліп на пісню “Україна”.

“Пісня «Україна» легендарного гурту Nokturnal Mortum є для мене особливою. Ще з юних років, відколи я захопилася важкою музикою я полюбила цей гурт. До того ж Nokturnal Mortum мої земляки - харків'яни. Ця пісня завжди була для мене улюбленою. А у наші непрості часи щє й набула нових сенсів, тому мені дуже захотілося заспівати її, наділити своїми почуттями та переживаннями”, - зазначила співачка.

Вона сподівається, що завдяки ремейку про гурт Nokturnal Mortum дізнається більше людей.

“Вони вже 30 років свого існування просувають українську культуру та айдентику у всьому світові”, - сказала виконавиця.

Кримськотатарський виконавець та військовослужбовець ЗСУ Barabanda (Ельнур Рустамов) записав трек “Воля (Другий лист)”.

Нагадаємо, що перший “Лист до мами” виконавець записав у вересні 2022 року.

Цього тижня вийшов альбом "REACTOR", який електронні виконавці RUSIIIСK і Misha Substance написали разом упродовж воєнного часу.

Музиканти працювали над цим експериментальним матеріалом протягом 2022-2023 років. Об'єднавшись заради пошуку нового в сучасному, вони взяли на себе всі процеси підготовки музики, від А до Я. Окрім того, що артисти схрестили свої навички в створенні електроніки, в альбомі також відобразилася давня симпатія до важкої музики, притаманна їм обом, пише видання Неформат.

У добірку увійшов трек “Моя мова”.

Проект ADAM, заснований Михайлом Клименком, випустив пісню “Серед зими”.

Зауважимо, що музою гурту ADAM Михайло називає свою дружину Сашу Норову, яку ви можете побачити у відео композиції. Саме їй музикант присвячує всі свої чуттєві пісні про кохання.

Столичний електропоп-гурт Gannababy представили трек “Є як Є”.

Окрім музики, учасники гурт мають ще власне шоу на Youtube, де обговорюють сучасну українську музику.

Репер VovaZiLvova активізувався в 2023 році. І останній час створив багато треків на тему війни.

Нова його робота зроблена з виконавцем Morphom. Трек називається “Я не на війні. Але війна в мені”.

На тижні вийшла чергова дуетна пісня за участі Даяни Кульбіди (Nichka). Цього разу вона заспівала з Давидом Голубенко (Golubenko). Пісня отримала назву “Тікай”.

“Рівно рік тому, 9 лютого 2023 року, вийшов наш перший з Нічкою фіт - трек «Забудь мене», який ви всі так полюбили і увесь рік співали в такт з нами на концертах.
«Тікай» - пісня про ті самі почуття, про те саме кохання і про ту саму молодість, які знайомі кожному з нас. Ми за цей рік круто здружилися і активно розвиваємося, як артисти, «Тікай» була створена в найкрутішій атмосфері, а один з куплетів треку ми написали під час прямого ефіру разом з підписниками”, - зазначив Golubenko.

Співачка Grosu (Аліна Гросу) випустила новий кліп на пісню “I Love You”. Артистка записала сумісне відео з дітьми, які мають порушення слуху та виконала сингл жестовою мовою.

"Кохаю" має звучати всіма мовами світу, включаючи жестову. Адже кожна людина має відчути себе важливою серцю іншого. Жестова мова стала важливим доповненням сенсу пісні. Я тебе люблю - це слова, які ми присвячує не лише другим половинкам, але й найріднішим, нашим друзям та кожному”.

Відеороботу знімали Чернівцях. Героями кліпу стали вихованці Чернівецького обласного навчально-реабілітаційного центру №1 для дітей з порушенням слуху. Співачка спеціально для кліпу вивчила жестову мову, що дало змогу вільно спілкуватись з учасниками зйомок. Окрім того, Аліна розповіла, що планує й надалі тримати з ними зв'язок і спілкування. Тож, продовжить удосконалювати жестову мову!, - йдеться в описі до відео.

Кліп вже зібрав понад півмільйона переглядів.

Vivid Rose співає менше року. За її совами, її псевдоним означає те, що співає чуттєве жіноче серце. Ніжне, а ще - сильне і незламне.

Цього тижня вона Vivid Rose презентувала композицію “Пустаміна”.

Микола Серпень записав пісню “Як ти там?”, яка відносить до попси початку нульових.

“2004 рік, літо в селі. Звичайний підліток закохується у дівчину, що приїхала на канікули до бабусі. Перше кохання, перший поцілунок, прогулянки за ручки, “медляки” в клубі, посиденьки на лавці, – на жаль, любовна епопея сільського парубка, що закохався у містянку, триває недовго. Рівно до кінця літніх канікул. А далі – суцільні смуток і печаль аж до наступного літа.

«Як ти там?» - пісня-присвята моєму дідові-музикантові, якого мені так і не вдалося побачити через його передчасну смерть. Але я відчуваю, що дід Василь передав мені свою любов до музики, артистизм і бажання дарувати людям гарний настрій”, - зазначив музикант.

Два гурти YOXDEN та BRYKULETS записали жартівливу пісню “Морози”.

Пісня про залицяння хлопця до дівчини.

“Домен ілюзій” сольний проект Володимира з чернігівської метал-банди Project11.

Цього тижня він записав пісню “Холод”.

“Холод в душі може нанести більшої шкоди людині ніж фізичний холод, контролюй його, не залишай йому жодного шансу”, - написав музикант у описі пісні.

Ну і наостанок спільна композиція українського електронного дуету ARTBAT та одного з найвідоміших діджеїв світу Armin Van Buuren Take off.


"Іноді ми робимо жорстко, іноді робимо красиво, іноді — божевільно. Цього разу ми поєднали це все разом у колаборації", — коментує трек Armin Van Buuren.

Дует ARTBAT, який виступає у стилях техно і хаус, знають у всьому світі та запрошують на ключові світові музичні фестивалі. Вже у квітні вони виступлять на Coachella-2024, де також буде Lana Del Rey, Tyler, The Creator, Doja Cat.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую