ye-logo.v1.2

Jerry Heil, EL Кравчук, Kalush, Ingret, Лісапетний батальйон, Enleo: добірка нової української музики

Культура 463
Jerry Heil випустила міні-альбом
Jerry Heil випустила міні-альбом. Фото: show.24tv.ua

Співачка Jerry Heil представила новий мініальбом "Maria"

Цього тижня багато українських музикантів об'єднувались, щоб записати нові пісні в дуеті.

Співачка Jerry Heil представила новий мініальбом "Maria". До нього увійшло чотири пісні про особисті переживання артистки та духовність.

Головний сингл альбому "Virgin Maria” став ідейним продовженням пісні "Teresa & Maria", з якою співачка виступала на конкурсі Євробачення. Основний сенс треку – протест проти тиску стандартів.

«Альбом “Maria” — це моя рефлексія як віруючої людини, музикантки та жінки, яка живе в країні, що змушена воювати з агресором. Тут і молитви, і розпач, і віра, і боротьба з шаблонними уявленнями про те, хто така сучасна жінка. Альбом звертається до образу Діви Марії, жінки, яку ідеалізують та канонізують. Але наслідком такого возвеличення стають надлюдські очікування. То хто така сучасна жінка, сучасна Марія, яка живе в Україні?» — розмірковує Jerry Heil.

У добірку увійшла пісня “Ave Maria”.

“Ця уомпозиція поєднує сучасне електронне звучання з ностальгічними відзвуками рейву 1997 року. Це найособистіша пісня мініальбому — відображення буденності співачки, її щоденних переживань під час повномасштабної війни, імпульсивних молитов і сподівань на краще майбутнє. Пісня передає постійну тривогу та напругу, яку
переживають українці сьогодні”, - зазначає виконавиця.

Київський гурт “100лиця”, який раніше відмітився треком “Вечорниці”, випустив нову пісню “Танцюй сама”.

Ця пісня зайняла другу сходинку серед новинок цього тижня на сервісі Spotify.

Співак EL Кравчук презентував літній танцювальний сингл “Голими”.

Ідея пісні “Голими” народилась ще кілька років тому, однак лише цього року артист власноруч написав музику для пісні, а поет Борис Гриньов написав вірші. У кліпі знялась володарка найбільших грудей в Україні — модель plus size Міла Кузнєцова.

Виконавець Kalush записав черговий дует. Партнером Олега Псюка в колаборації став співак Naimes.

"Наш трек "Аромат волосся" про кохання, яке минуло, але залишило за собою ностальгічні спогади. Кожен з нас переживав моменти, коли минулі відносини залишають в серці глибокий слід. Ми намагалися передати ті почуття та емоції, які виникають, коли згадуєш про ці особливі моменти. Цей трек про те, як важливо цінувати кожну мить, проведену з дорогою людиною, адже навіть після завершення відносин, спогади про них залишаються з нами назавжди. Ми сподіваємося, що кожен слухач знайде в цій пісні частинку своїх власних спогадів і відчує ту саму ностальгію, яка надихнула нас на створення цього треку." – прокоментував пісню Naimes.

Співак Олександр Тесленко представив альбом на вірші українського поета Василя Симоненка.

У добірку увійшов кліп на пісню “На цвинтарі розстріляних ілюзій”.

“Цю відео роботу ми в прямому сенсі знімали під вибухами… І хоч цей вірш був написаний у 1962 р, на жаль, він актуальний і досі…

Для мене творчість Василя Симоненка дуже особлива, тому я сподіваюсь ви відчуєте це прослухавши новий альбом, який вже доступний на всіх музичних майданчиках. Всі вокальні партії виконані виключно мною”, - зазначив спивак.

Співак та блогер Tumazar презентував трек “Липень”.

“Кохання схоже на стрибок з парашутом. Воно може водночас піднести нас до небес та вмить розбити об жорстоку реальність. «Липень» — це трек про тих, хто ризикнув закохатися без огляду спекотним літом, хто готовий забути про страх невдач та стрибнути в невідомість. Головне — не забути вчасно відкрити парашут”, - зазначив співак, пише Новий канал.

Український співак з Маріуполя ENLEO (Нікіта Леонтьєв) випустив трек “Психічне порушення”.

“Пройшло півроку з моменту, коли я випустив альбом «Молодість». З того періоду я довго думав яким я хочу бути тепер. за цей час у житті кожного з нас трапилося дуже багато змін, накопичилися різні емоції: втома, навіть агресія.Все це вилилося в жанр, який я слухаю останнім часом. «Психічне порушення» звучить більш енергійно, більш агресивно, і точно більш роково, ніж все, що я робив до цього. і мені здається, що це поки що моя найкраща пісня”, - розповів виконавець.

Репер VovaZiLvova та співачка Всюдисвоя записали пісню “Твоєю рікою”.

“Нам із Всюдисвоя весь час хочеться писати пісні про щось глибше, складніше і важливіше, ніж любов, поки ми не згадуємо, що нічого глибшого, складнішого і важливішого, ніж любов не існує. Хай любов кожного з вас (і нас з вами;) закінчиться як у кожній порядній казці - щасливо”, - написав репер у своєму Інстаграм.

Фіналістка національного відбору до Євробачення-2024 Ingret (Інгрет Костенко) представила пісню “Неймовірно тонка”.

«Неймовірно тонка» – це лірична пісня про коливання поранених душ, які потрапили у вир почуттів, заснованих на травмах один одного, пише Музвар.

Пісню «Неймовірно тонка» написано в перший місяць повномасштабного вторгнення. Під час того, коли всі ми переживали початок війни, почуття теж не спали, вони жили своє, ніби окреме життя з окремою нервовою системою.

«Цією піснею я ментально закінчила стосунки, які тривали до війни. Не було останніх листів чи дзвінків, я просто вирішила написати пісню і таким чином для себе завершити цю сповідь. Поставивши чесну крапку і на цей раз не олівцем, я відкрила нову і прекрасну главу своєї історії, де почалися нові пісні, які ви почуєте у наступних релізах та альбомі, який вийде восени”, - розповіла співачка.

Лідерка гурту «Лісапетний батальйон» з села П'ятничани, що на Чемеровеччині, який відомий своїми веселими та жартівливими піснями, Наталя Фаліон презентувала на загал пісню “Свєтка-одеситка”.


“Отже, чергова прем'єра для вас, мої любі прихильники, шанувальники, просто люди, що випадково натрапили на це відео, а особливо одесити. Свєтка - одеситка пісня не нова, проте Лісапетий батальйон виконував її дуже рідко, переважно на концертах в Одесі, адже пісня про славне місто, місто - герой Одеса. Обожнюю Одесу за її особливе почуття гумору, за її мужність, за цікавих та веселих людей, за її красу. Дійсно, перлина на чорному морі”, - написала Наталя Фаліон.

Франківський виконавець Sad Novelist та Міа Рамарі записали трек зі спогадами про безтурботні часи “Жовта маршрутка”.

“Після тривалої творчої перерви я радий повернутись з новим синглом "Жовта маршрутка". Маршрутка відкриває завісу перед майбутнім повноформатним альбомом, про який ви дізнаєтесь згодом”, - писав виконавець в описі до відео.

Хітмейкери Міша Аверін та Нікіта Чурсанов створили черговий трек. Пісня називається “Дівчина чорнява”.

“У ці непрості дні, ми дуже хочемо, щоб наша пісня підтримала вас і трошки відволікла від сьогодення. Так що, слухаємо, єднаємось і обов'язково переможемо!”, - написали музиканти в описі до пісні.

Shmiska (Шміска) – молода українська артистка з Чернігова. Рената з початку повномасштабного вторгнення проживає в Парижі, втім часто приїздить в Україну та дає концерти.

Цього разу співачка представила пісню “Місто”.

Репери Гоня та Yaski презентували злий трек “В індустрії шок”.

В треці виконавці активно критикують український шоу-бізнес, зокрема, премію Yuna та навіть засновників порталу rap.ua.

Харківський гурт Фівер випустив пісню “В долонях у літа”.

“Теплі вайби та фанковий грув занурять вас в романтично-спекотну атмосферу українського літа”, - написали музиканти в описі пісні в своєму Інстаграм.

Олексій Копилов, який деякий час мешкав у Хмельницькому, представив нову пісню в свій День Народження.

Пісня називається “Вилікуй”.

Анна Гаврилик (Ann in Black) стала популярна завдяки пісням в Тік-Ток.

І зараз вона представила новий трек “Я не готую, я не прибираю”.

"Я не готую, я не прибираю" не виключення — я просто озвучила мислі багатьох моїх підписниць. Але тема і меседж, які я підняла в пісні - це є і моє тверде переконання. Що кожен має робити в житті те що в нього краще всього виходить а всі інші моменти — делегувати іншим професіоналам своїх діл”, - зазначила співачка.

Репер Білий Бо випустив трек “Немає значення”.

«Я з тих людей, які все беруть близько до серця і часто через це страждаю. Але з часом ти розумієш, що багато речей, ситуацій чи людей цього просто не вартували. Що я хотів сказати у пісні? Не варто вестись на токсичних людей, їхні провокації та маніпуляції. Таким людям кажіть частіше: 'до побачення!' І взагалі будь-яка ситуація під іншим кутом може просто не мати значення», - розповів музикант в описі пісні.

Український саксофоніст Андрій Чмут, який співпрацював з Джамалою, випускає й власні пісні.

Цього тижня вийшла композиція “Вогник”.

Пилип Дьяченко зі Слов'янська випускає музику під псевдонімом Typeled.

Раніше сайт “Є” ye.ua писав про його альбом “Паперові міста”.

Цього тижня він презентував трек “Більше ніж здається”.

laang – сольний лоу-фай проєкт, заснований у 2022 році. Його перший реліз – інструментальний альбом "Speak silently" (2022).

Нова пісня називається “Не торкайся підлоги”

Рок-гурт Complete! створили в Івано-Франківську на початку 2017 року.

Цього тижня музиканти представили міні-альбом “Дивний”, в який увійшли чотири композиції, зокрема”, україномовна “Тут так мало світла”.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую