FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
25 Серпня, 2024

Tvorchi, Klavdia Petrivna, проект МУР, Жадан і Собаки, El Kravchuk, Петро Чорний: нова добірка української музики

Черговий несподіваний дует співачки-інкогнито. Фото: Youtube

До популярних музичних відео цього тижня потрапила спільня композиція учасників фінального конкурсу Євробачення-2023 гурту Tvorchi та співачки-інкогнито Klavdia Petrivna

Цього тижня українські музиканти продовжують створюють незвичні колаборації. Крім того, за цей тиждень молоді виконавці випустили кілька цікавих рок-композицій.

До популярних музичних відео цього тижня потрапила спільня композиція учасників фінального конкурсу Євробачення-2023 гурту Tvorchi та співачки-інкогнито Klavdia Petrivna. Композиція називається “Орбіти”.

Виконавці вперше познайомились вже на студії. Цікаво, що у відео Klavdia Petrivna предстає вперше з відкритим обличчям, але в окулярах та з схованим волоссям.

“Цього фіта не повинно було бути, але він народився кращим, ніж ми самі могли уявити! "Орбіти" — про дві сильні та вперті особистості, які одночасно хочуть бути разом та не поступаються один одному”, - написали виконавці в описі відео.

Також до трендових музичних відео тижня потрапила пісня від Альони Омаргалієвої. Це українізована версія старого хіта співачки, який вона виконувала разом з Тамерланом.

Пісня називається “Подих вітру”.

«Багато наших слухачів й досі обожнюють цей хіт. Нас із Тамерланом вже давно просили заспівати її рідною мовою. І я подумала: «Чому б і ні?», для багатьох ця після є особливою й асоціюється з незабутніми спогадами у житті. Тому тепер це «Подих вітру». Я вирішила не лише заспівати, а й вперше зачитати реп. Сподіваюсь, вийшло не гірше, ніж в Тамерлана», - відзначила співачка.

Нікіта Кісельов випустив трек “Полин”, який увійшов до популярних музичних відео тижня.

“Полин” - це реквієм коханню, що завершилося. У кожному рядку пісні ліричний герой згадує про всі надії на спільне щастя, страх втратити стосунки та, врешті-решт, болісний розрив.

“Я тепер один, і ти тепер одна” - кульмінаційний рядок пісні, що поставив крапку всім спробам ліричного героя зберегти своє кохання”, - зазначає музикант.

Еван Колін випустив трек “Депутати”.

І ця пісня увійшла цього тижня до українського рейтингу застосунку для розпізнавання музики Shazam.

У приспіві виконавець наспівує легендарний хіт Кайлі Міноуг “Can't Get You Out of My Head”.

Проект МУР випустили окремим синглом одну з пісень своєї вистави «Ти [Романтика]», яку співає герой Остапа Вишні.

"Закатований, зламаний Москвою, попри 10 років таборів, попри війну Остап Вишня продовжив дарувати людям радість та усмішки", — описують реліз артисти.

Композиція називається “Мільйон”.

Ще один трек з рейтингу Shazam - це спільна робота реперів Stosliv та Фрай.

Трек називається “Децибелами”.

23 серпня в Україні відзначається День Прапора та День міста-Героя Харкова. Через постійні ворожі обстріли життя міста майже повністю перейшло під землю, однак харків'яни продовжують жити, розвиватись та наближати перемогу.

Цього тижня вийшла пісня-присвята Dear Kharkiv, яку написав український вчений, харків'янин та поет-пісняр Борис Гриньов й композитор Майкл Некрасов.

“Dear Kharkiv - це живий організм, заклик до світу вкотре звернути увагу не тільки на Харків, а й на всі українські міста, в яких росія забирає життя дорослих та дітей, руйнує долі та майбутнє. Ця пісня — виклик світовій спільноті не зупинятись у своїй допомозі Україні”, - зазначає Борис Гриньов.

Над аранжуванням працював композитор Дмитро Коновалов та Ансамбль пісні й танцю Збройних Сил України під керівництвом Заслуженого діяча мистецтв України Дмитра Антонюка. Пісню виконали EL Кравчук та два дитячі хори Харкова — Народні художні колективи хор «Весняні голоси» (керівник Олексій Фартушка) та хор «Співочі пташки» (керівник Юлія Іванова) Харківського обласного Палацу дитячої та юнацької творчості.

“Моє життя тісно пов'язано з Харковом: тут я починав грати головну роль у спектаклі “Гамлет”, який став театральною легендою, тут я створив багато пісень з Борисом Гриньовим, тут я зіграв роль Тараса Шевченка у спектаклі Харківського Державного академічного українського драматичного театру ім. Шевченка. Я часто буваю в цьому місті та на власні очі бачу жахи, які вчиняє ворог”, - зазначає EL Кравчук.

У відео на пісню Dear Kharkiv, над яким працював KharkivMediaHub ніби створено справжній телеміст Київ-Харків, на схилах Дніпра грає Ансамбль пісні й танцю Збройних Сил України, співає EL Кравчук і вже за хвилину ми бачимо дітей з харківського хору, які не дивлячись на свій малий вік вже встигли відчути на собі що таке війна.

“Dear Kharkiv має велику мету — допомогти місту розвиватись. Відомо, що через постійні ракетні обстріли постраждало багато важливих об'єктів Харкова, наприклад Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, який неодноразово був атакований і зазнав великих руйнувань”, - йдеться в описі до відео.

Гурт "Жадан і Собаки" випустив новий альбом "Злий". Реліз стався у п'ятницю, 23 серпня, – цього дня лідер гурту, поет та письменник Сергій Жадан святкував 50-річчя, пише “Українська правда”.

Вихід нового альбому Жадан, який наразі разом з музикантами з гурту Євгеном Турчиновим і Олександром Меренчуком проходить вишкіл перед службою в 13-й бригаді НГУ "Хартія", анонсував напередодні ввечері. До нового альбому увійшло вісім пісень: "Перекличка", "Закладчик", "Дивні люди", "Печінка", "Антидепресанти", "Забухав", "Вона сама сюди прийшла" та "Рок-н-рол". Вони були написані навесні цього року.

Жадан зазначив, що завжди хотів "грати саме таку музику – чесну, злу і максимально приватну".

"Вийшов такий собі щоденник людини, яка добре знає, в якій кишені в неї Біблія, а в якій - віскі. Справді найкращий наш альбом) Приємного прослуховування", – додав лідер гурту "Жадан і Собаки". Для обкладинки нового альбому гурту знялася депутатка від "Голосу" Соломія Бобровська.

У добірку увійшов заключний трек альбом, який характерує всю платівку. Пісня називається “Рок-н-Рол”.

Українська реперка Alyona Alyona та поет, військовослужбовець 68 ОЄБр Vyshebaba (Павло Вишебаба) представили пісню до Дня Незалежності, присвячену сильній та могутній нації, яка кожного дня доводить, що хоробрість і віра в один одного точно переможе у війні.


Вишебаба розповідає про сенси та як саме у нього зародився вірш з якого вийшла пісня “Моє покоління” з реперкою, яка доповнила трек своїми словами.

“Цей вірш я написав у селі Новоукраїнка, Донецької області на початку повномасштабного вторгнення під обстрілами ворога. Для мене це насамперед текст шана для всіх хто став на захист країни та зупинив цю навалу величезною ціною та тим хто продовжує всупереч на втому і на те, що війна так довго триває продовжує боронити нашу країну і людей які знаходяться за спинами захисників. Військові й люди які кожного дня будь-якою працею наближають наш мир та свободу. Насамперед це вірш про захоплення духом наших людей, які кожного дня будь-якими силами зупиняють ворога”, – зазначив військовослужбовець.

Реп-виконавець Kalush (Олег Псюк) в черговий раз привітав свою дівчину з Днем Народження піснею.
Трек називається “А вона”.

“Йо, ше декілька твоїх днів народжень і буде альбом, такими темпами. Пишу це поки їду з тобою в Київ, в поїзді, на черговий концерт. Конкретно в цей момент ти виглядаєш дуже щаслива, як і більшість часу. Конкретно цей момент, хочеться зупинити на довго як і більшість моментів з тобою. Знаєш, шо в мене так прийнято, шо, шоб я не захотів тобі побажати, я ж одразу і здійснюю. Тому, по факту єдине чого тобі хочу побажати, це міцного здоров'я. Бо це єдиний аспект в житті, на який я не можу вплинути, поки що”, - написав музикант в описі до пісні.

Виконавець Kozak Siromaha разом із музикантом-мультиінструменталістом Гордієм Старухом випустили альбом “Витинанка”.

“Це музичне полотно, сплетене з традиційних українських мотивів та інструментів, просочене духом багатокультурної взаємодії зі світом. Назва альбому відсилає до стародавнього виду народного мистецтва, де за допомогою складеного паперу створюються симетричні візерунки. Музиканти поставили собі амбітну мету — не лише зберегти унікальність української музики, а й показати, що її можна розвивати та збагачувати”, - йдеться у рецензії видання Culture Trend.

У “Витинанці” використані виключно українські інструменти, такі як дуда, цимбали, сопілка, колісна ліра та інші. За словами артистів, це сміливий експеримент із музикою, яка може стати впізнаваною в усьому світі. “Ми хочемо, щоб український звук був впізнаваний у всьому світі. Було пророблено велику роботу, залучено багато талановитих людей, і я дуже вдячний усім, хто приєднався”, — коментує альбом Kozak Siromaha.

У добірку увійшов трек “Танок”.

Ще одна колаборація виникла між реперами Surov та VovaZiLvova.

Композиція називається “Прокидайся” та присвячена тим, щоб люди не падали у відчай і тоді будуть гарні новини.

Гурт Ba.latskii презентував теплу пісню “Обійми”.

“Наприкінці серпня ми всі вже відчуваємо холодний подих осені. Розуміємо, що літо позаду, як і всі моменти, що воно нам подарувало. Про це і наш трек, про ці прості миті: вечірні прогулянки, затишні розмови, швидкоплинна літня закоханість, від якої восени лишиться тільки фотокартка, яка нагадуватиме про те які ми були щасливі у ту мить”, - написали музиканти в описі до пісні.

23 серпня відбувся реліз дебютного альбому співачки Vioria під назвою “Кістки”. Лонгплей складається з 8 треків, які за словами виконавиці — це поєднання прожитих емоцій, почуттів та нового досвіду, який трапляється на її життєвому шляху.

«Всі ми складаємось із кісток. Ми любимо їх перемивати один одному та водночас любимо обіймати один одного так сильно, щоб відчувати їхній хрускіт», — описує альбом Vioria для видання Лірум.

У добірку увійшла пісня “Нічого не нагадує”.

“Зазвичай після розставання хтось один довго та поступово відпускає людину, а хтось — просто закриває цю порожнечу, швидко знаходячи собі іншу. Я — завжди перший варіант, тому в пісні я просто споглядаю за тим, як мій колишній знову повторює той самий сценарій, що був зі мною, але вже з іншою дівчиною. Знайте, що постійна заміна партнерів не вирішить ваші внутрішні конфлікти, людина поруч буде мінятись, а проблема буде лишатися тією самою. Ви маєте першочергово бути в хороших стосунках з самим собою, тоді у вас і в стосунках все буде добре”, - розповіла авторка про пісню для видання “Лірум”.

В альбомі також є трек “Барабанщик”, який раніше вже потрапляв в добірку сайта “Є” ye.ua.

150 тисяч переглядів за кілька днів зібрав новий кліп від відомого автора ромських пісень Петра Чорного та його ансамблю.

Композиція називається “На долонях степу погадайте, Мамо”.

Аліна Буловінова (Bulovinova) випустила альбом “Засинаю перша”, який анонсувала раніше.

У платівку увійшло шість лірічних композицій. В добірку потрапила пісня “Ти став для мене місцем сили”.

Львівська співачка Я Тоня представила пісню “Відчуваєш щось?”.

Цю композицію вона створила, надихнувшись історією з серіалу «Секс і місто». В кліпі співачка предстає в образі героїні серіалу Кері Бредшоу.

Мортидо — дезрок-гурт із міста Дніпра, заснований у березні 2021 року. У ньому музиканти пишуть музику, навіяну темною сценою 80-х і 90-х, та водночас поєднують свої музичні вподобання під дезроковим кутом.

Цього тижня гурт представив свій перший альбом “Ніжність”.

“Таємничий та самобутній, безмежно щирий у своїй дитячості альбом "Ніжність" — музика, що, як і всі найкращі альбоми української готики, не боїться звучати вразливо. Альбом написаний інфантами для інфантів, але також альбом, що варто послухати всім поціновувачам незалежної української рок-музики, бо це буде цікава подорож і музичний досвід, який важко із чимось порівняти”, - так описали альбом у виданні “Неформат”.

У добірку увійшов перший трек з альбому - “Квітка”.

INTUI — український рок-гурт, створений у Києві в 2018 році. INTUI — сольний проект Олександра Скрипниченка, який у 2020 році виріс до повноцінного гурту. INTUI започатковує новий музичний жанр під назвою «інтуїтивний рок», де всі пісні створюються з імпровізації або приходять інтуітивно. Загалом, жанр музики гурту можна визначити як альтернативний рок.

Цього тижня гурт випустив пісню “Поцілувала”.

“У цьому відеокліпі ми розповідаємо історію, яка нагадує, що чоловіки теж відчувають біль. Іноді жінки не усвідомлюють, наскільки важливі для чоловіків віра, підтримка і ніжність від коханої. Сюжет показує, як ненависть і байдужість жінки можуть глибоко поранити чоловіка. Після бурхливого розриву обидві сторони відчувають жаль і розкаяння. Це відео закликає до гармонії, порозуміння і діалогу у стосунках. Фінал кліпу наголошує на важливості вирішення конфліктів через відверті розмови, а не втечу від проблем. Разом ми можемо досягти справжньої сили, підтримуючи одне одного і знаходячи спільну мову”, - розповів лідер гурту.

Київський музикант Berliner Doner (Павло Сергованцев) представив пісню “Все мине (ніч)”.

"Я такий розгублений, не розумію, хто я ні в професійному, ні в особистісному, ні в соціальному. Ця пісня про це", — коментує новий сингл Berliner Dner. До похмурого треку вийшло не менш похмуре чорно-біле відео, зняте спільно з Анастасією Наконечною, пише “Суспільне. Культура”.

Liana Spelas - українська співачка з Кропивницького.

Її нова композиція називається “Солодка кров”.

Remy Lights — це творче псевдо музиканта Романа Савицького, який створює сінтвейв музику.

Цього тижня музикант випустив трек “Срібні ночі”. За словами самого автора, він довго чекав на вихід саме цієї пісні.

Харківський гурт Фівер випустив пісню “Колискова”.

Красива композиція з сопілками та кларнетом.

Новий рок-проєкт “Біль” представив пісню “Ніхто не любить як ти”.

Цей трек - зізнання у глибокій, незмінній любові, яка поглинає всі думки й сни. Вона розповідає про одну зустріч, яка змінила все, коли в життя входить людина, яка любить так, як ніхто інший.

Гурт “Степан Пантера” - це косплей панк-гурт з Дніпра. В основному гурт займається музичними пародіями українських пісень в стилі західного панк-року.

Але цього року музиканти почали писати й авторські композиції. Сайт “Є” ye.ua вже розповідав про їх трек “Сміливі дії”.

І ось їх нова пісня “Поганий приклад”.

Львівський романтичний співак Kosmirak (Василь Космірак) раніше працював таксистом та мріяв поїхати працювати у Польщі, доки його пісні не почали набирати перегляди. Його пісня “Моя мелодія”, про яку писав сайт “Є” ye.ua” раніше, зібрала сотні тисяч переглядів на Youtube.

Цього тижня він записав композицію “Не твоя вина”.

Реп-гурт Renessound існує багато років, але популярності не набрав. Цього тижня музиканти записали спільний трек з виконавцем Faktovsky.

Їх спільний трек називається “Як ти там?”.