ye-logo.v1.2

Анна Трінчер, Наталія Бучинська, Монатік, ТНМК, Ірина Федишин: нова добірка української музики

Культура 303
Кліп Трінчер займає перше місце серед трендових музичних відео на Youtube
Кліп Трінчер займає перше місце серед трендових музичних відео на Youtube. Фото: Youtube

Першу стрічку серед популярних музичних відео в українському сегменті Youtube цього тижня займає Анна Трінчер з новою піснею “Зі смаком вишні”.

Цього тижня вийшло близько ста нових пісень від українських виконавців.

Першу строчку серед популярних музичних відео в українському сегменті Youtube цього тижня займає Анна Трінчер з новою піснею “Зі смаком вишні”.

“Світ лунає, а в мені тиша: нарешті я чую свій внутрішній голос, а не шум людського осуду та відголоски минулого, відходячи від образу "хорошої дівчинки" і приймаючи себе такою, яка я є, зі своїми недоліками та перевагами.


Звільни і ти себе від тиску суспільства і почуй себе справжню”, - написала співачка в описі до пісні. Відео зібрало вже 380 тисяч переглядів.

Співачка та блогерка Аліна Жук стала відомою завдяки пісні “Волошковий цвіт”.

Цього тижня серед трендових композицій опинилась її нова пісня “У селі”.

“Пісня - спогад з юності. Кожен, хто хоч раз гостював в українському селі відчує теплі спогади посиденьок з друзями після прослуховування цього треку.

А ті, що народилися та виросли у селах однозначно пригадають спекотні літні дискотеки до ранку та атмосферу, яка там панувала. Перше кохання, залицяння, теплі літні ночі, молодість, шалені вчинки, сільська атмосфера - це пісня «У селі», - розповіла співачка про нову композицію

Також до популярних музичних відео увійшов трек “Полий мене своїм вином” від співачки Yaromiya.

"Полий своїм вином" – не просто пісня, це емоційний коктейль, що наповнить ваше серце любов'ю. Її ніжні мелодії та щирі слова торкнуть найглибші струни вашої душі.

У ній ви знайдете все: трепетну ніжність кохання, запал пристрасті та глибину справжнього почуття. Це пісня для всіх закоханих, для тих, хто вірить у щирість та красу любові.

"Полий своїм вином" – це гімн коханню, що змусить вас танцювати, співати й відчувати кожне слово. Нехай ця мелодія стане асоціацією ваших найглибших романтичних почуттів”, - зазначила співачка в описі до пісні.

Сто тисяч переглядів зібрав новий кліп від Монатіка на пісню “Не мине”. Це четвертий трек з майбутнього альбому “Вічно танцююча людина”.

Відеокліп "Не мине", знятий у київській галереї “М17”, представляє собою синтез різних форм мистецтва та особистих переживань артиста. Важливою частиною цього відео є роботи українських художників, таких як сестри Фельдман, Артем Пруть, Данік Манжос, Алексіс Олін та Максим Мацвейко (KOTO).

Народна артистка України Наталія Бучинська випустила пісню “Півонія”.

“Спеціально для вас, мої любі записана ця пісня. Будьте, цвітіть, ряснійте красою. Бог сотворив українок надзвичайно красивими і сильними, мужніми і ніжними. Нехай кожен день приносить впевненість”, - написала співачка про пісню, яку присвятила всім жінкам.

Композиція вже увійшла до популярних музичних відео на Youtube.

Гурт ТНМК представив новий повноформатний альбом “Ватра black”.

До альбому увійшли 11 пісень і 11 інтермедій, до яких залучені Сергій Притула, Кузьма, Сергій Жадан, Антон Тимошенко, Василь Байдак, Вєста Гунченко, Валерій Любченко, Юрій Горбунов, Анатолій Говорадло, Артем Полежака, Джесіка 486 та Куба.

«Десь дуже давно, під час ковіду (якщо ви пам'ятаєте, що це) ми записали багато матеріалу. Отак сиділи на студії й накопичували (хоробро, без масок).

Матеріалу загалом вийшло на пару платівок з гаком й вирішено було випустити його двома частинами альбому ВАТРА - червоною та чорною. ВАТРА red вийшла наприкінці 2021 року, а Ватра black заплановано на травень 2022. Самі розумієте, що було далі.

З того часу ми випустили понад десять нових синглів, а платівка так і лежала в загашнику. Ось ми й вирішили її нарешті видати, тому що час спливає - більше відкладати нема куди.

На деякі речі ми тепер дивимося геть по-іншому й була велика зваба якось переробити, дещо викреслити. Але то було б нечесно. Й тому ВАТРА black виходить здебільшого саме такою, якою й була записана - під час кризи, яка тоді здавалася великою.

В номерних альбомах ми міксуємо пісні з інтермедіями. Деякі скіти лежали з тих часів, для деяких ми запросили нових авторів”, - розповів один з лідерів гурту Олександр Фоззі Сидоренко про створення нової платівки.


У добірку увійшла композиція ЯТЛ.

“Деякий час ця заявка лежала в папці "Ідеї" під назвою "Охрана, отмєна", згодом довелося переформатовувати, бо потяг пішов. Коли ми цього року її вперше зіграли на сольнику в Києві, я ледь сльозу не пустив, намагаючися вирахувати, скільки ж років минуло з того гарного дня у Львові, коли я на даху готелю накидав цей текст, гріючися на сонці.

З того часу змінилося приблизно все, але я люблю довгобуди. Коли вони виходять. І якщо виходять. Збираючи платівку, я собі загадав, що вона має відкриватися й закриватися саме довгобудами. Замикаючи коло”, - зазначив Фоззі про цю кмпозицію.

Еван Колін та Шино записали трек “Мадам Дурман”.

Пісня цього тижня потрапила до українського рейтингу застосунку для розпізнавання пісень Shazam.

Kalush записав новий трек в колаборації з виконавцем Balsam.

Це вже не перша їхня спільна робота. Раніше вони записали спільну композицію “Останній раз”.

Цього разу трек називається “Грай музикант”.

Ірина Федішин записала пісню “Віталік”, яку присвятила своєму чоловіку.

“Присвячую цю пісню коханому чоловікові з нагоди нашої дати, 18 років подружнього життя.

Віталіку, дякую тобі за неймовірно яскраві щасливі дні прожиті разом: за наших синочків Юрчика та Олежика. За величезну любов, турботу, ніжність, романтику, надійне міцне плече, натхнення, мотивацію, силу, компліменти, квіти, концерти, пісні. За все.

Будучи з концертами у Португалії, ми даремно часу не гаяли, вирішили трохи поекспериментувати і зняти відео на пісню. Я довірилася своєму чоловікові, а він, як завжди, не підвів. Сам зняв і сам змонтував кліп”, - розповіла співачка.

Гурт Kavabanga Depo kolibri випустив черговий трек.

Пісня називається “Викинула”.

Нагадаємо, що минулого тижня в них вийшла трендова пісня “Убий мене”.

Vioria (Віолетта Шумар) - співачка з Гостомелю, яка працює у жанрі кітті-рок. У своїх піснях вона максимально відверто розповідає про почуття, що знайомі кожному підлітку.

Цього тижня співачка випустила трек “Ти її любиш”.

Співачка Аліна Гросу (Grosu) українізувала один зі старих своїх треків. Пісня називається “Малинові вуста”.

“Я сподіваюсь, що танцювальні мотиви, позитивний текст та вайб, який несе ця композиція буде підтримувати, відволіче від буденності, даруватиме настрій та навіть лікуватиме”, - зазначила співачка.

Разом з піснею артистка презентує відеороботу. Кліп створювався в рекордно стислий термін. Лише 10 днів пройшло від ідеї до монтажу.

Локацією зйомки стали знакові місця для багатьох голлівудських зірок.

“Ми знімали в легендарному ресторані Bubba Gump, де знімався фільм “Форрест Гамп” та в одному з найісторичніших памятних готелей Голлівуду. Там любили гостювати Мерлін Монро та Кларк Ґейбл. Тієї ж митті в цьому місці знімалось багато популярних фільмів за участю Майлі Сайрус, Бред Пітт, Джонні Депп, Тім Бертон, Квентіна Тарантіно та інших”, - йдеться в описі до пісні.

Рок-гурт Epolets представив пісню “Ми не любим правду”.

“Ця пісня про всіх нас. Ми настільки закриваємося у собі, фокусуючись на своїх внутрішніх проблемах, сумнівах і бажаннях, що починаємо бути менш уважними до зовнішніх деталей, фактів і реальності. І це небезпечне нехтування правдою дуже на користь нашим недругам”, - зазначають музиканти.

Хітмейкери Chico & Qatoshi представили нову композицію.

Пісня має назву “П'яний соціум”.

Alice Change (Тетяна Коноваленко) випустила рокальбом, який розповідає про нещасливі стосунки. Зокрема, про те, що її хлопець їздить до своєї колишньої, скаржиться на співачку друзям та багато інших неприємних речей.

Альбом завершується треком “Не вистачає помсти”.

“Коли дізналася про іншу дівчину та зрозуміла, що дарма витратила на ці стосунки час”, - так описала трек співачка.

Фіналіст національного відбору пісенного конкурсу Євробачення-2024 Drevo презентував нову композицію.

Трек називається “Жага”.

Репер Артем Лоік представив трек “Ай-ай”.

В пісня Лоік роздумує про русифікацію України й про те, що дітей потрібно привчати говорити українською мовою.

Співачка та блогерка Даша Майорова (Mayorova) продовжує розвивати свою творчу кар'єру. Вона презентувала новий трек “Сюди”, який вже давно став популярним у соцмережі TikTok.

“Відчуйте енергію та пристрасть у моїй новій пісні. "Сюди" перенесе вас у світ палких почуттів і спокусливих ритмів. Закликаю вас пограти з демонами, що ховаються в кожному з нас. Пориньте в звуки, які розпалюють уяву та серце”, - написала співачка в описі до пісні.

Виконавиця Міа Рамарі презентувала трек “Літо”.


“Можна слухати і бігати в полях, плавати в басейні і доживати останній місяць літа з навушниками в вухах”, - написала вона про пісню в своєму Інстаграм.

Гурт “Цвях” випустив пісню “Лілея”.

“Пісня присвячена всім татуйованим людям, тому не шукайте подвійних сенсів”, - зазначають музиканти.

Пост-панк гурт ДК Енергетик представив другий сингл з майбутнього альбому. Пісня називається “Ластівка”.

“Пісня присвята всім, хто одружений зі своєю роботою, а також - алегорія на довготривале подружнє життя”, - написали музиканти в своєму Інстаграм.

Антон Чілібі (Chilibi) випустив танцювальний трек “Впевнений”.

“Ви дивились фільм «Мабуть Боги з'їхали з глузду 2» ? Бо саме це пояснює чому на обкладинці пісні «Впевнений» медоїд. Для мене це найвпевненіше створіння на планеті”, - зазначив музикант в своєму Інстаграм.

Ann in Black створює пісні з гумором, які стають популярними в Інстаграм. Цього разу трек називається “Він хропе”.

“Ця пісня була написана після безсонної ночі з моїм коханим і я б хотіла, щоб вона була про те, про що ви думаєте, але ні - в ту ніч він хропів особливо голосно. Тож замість того, щоб рахувати овець, я просто пішла писати пісню. Коли я виклала шматочок пісні в Інстаграм перед релізом, то побачила, що це проблема багатьох, багатьох, багатьох людей”, - зазначила авторка.

Учасниця талант-шоу Дар'я Давидова презентувала сольний проєкт Sestra Blyznyuchka.

Її перша пісня в цьому проєкті “Паузи”.

Luna Rozza — псевдонім українського музиканта і гітариста Данила Беліченка, який виступає в жанрі пост-панк та думервейв.

Цього тижня він представив нову пісню “Удвох”.

Аліна Буловінова (Bulovinova) презентувала другий трек з нового альбому “Засинаю перша”.

"Хочеться так багато сказати, але краще просто слухати. Дякую неймовірним людям, які працювали зі мною над цим релізом. Ця пісня була написана більше року тому в момент, коли я почала усвідомлювати: бути чутливим не значить бути слабким, бути втомленим не значить програти, бути неідеальним не значить бути нікому не потрібним. ця пісня нагадування для мене і для вас: іноді варто дати собі час, можливо знаходити опори в собі, можливо бути собі підтримкою. не лайтесь на себе. ви прекрасні і живі", - зазначила виконавиця в Інстаграм. 

Співачка Vasylysa грає на бандурі та створює балади.

Цього тижня виона презентувала дві пісні “Сором” та “Страх”.

“Робаний Йот” – львівський інді-рок гурт, що примішує до своєї музики гранж та панк.

Нова композиція називається “26 літо”.

Репер Бермуд випустив трек “Недопалки”.

В новій пісні він висказує вслух власні думки та порівнює людей з недопалками.

Тернопільський рок-гурт The Artistic Rats записав спільний трек з одеським металістом Євгеном Тимчиком.

Трек називається “Звалище”.

Женя Толочний з Горлівки. Він співпрацював з гуртом Скрябін. Але вже кілька років розвиває сольний проєкт.

Зараз він анонсував вихід нового альбому “Сила притяжіння”.

Однойменна пісня стала першим синглом з нового альбому.

“Цей альбом про невидимі сили які з'єднують нас навіть тоді коли ми вважаємо що усе втрачено. Про те як важливо не боятися своїх почуттів та бути відкритим навіть тоді коли на душі сезон дощів”, - зазначає музикант.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую