FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
16 Вересня, 2024

Monatik, NK, Олександр Положинський, Тарас Петриненко, Krylata, Туча, Володимир Дантес, Tvorchi: нова добірка української музики

Несподіваний дует Петриненка і Положинського. Фото: Youtube

Лідер гурту "Тартак" Олександр Положинський заспівав з Тарасом Петриненком.

Музична добірка цього тижня складається з понад 30 треків, до якої увійшли й кілька англомовних, але знакових композицій відомих українських артистів.

Футбольний коментатор Роман Бебех зазначає, що Nord Division – унікальний реп-гурт, текста якого стають психотерапією для військових.

Прості хлопці створюють музику, яка чіпляє: про війну, корупцію, генералів, футбол та цивільних «народжених не для війни».

Автори Nord Division - бійці Кракена (і не лише) пройшли чимало «замєсів» з лютого 2022-го року, а пісні колективу можна почути в кабінеті очільника ГУР Кирила Буданова.

Цього тижня новий трек колективу “Це війна” увійшов до популярних музичних відео на Youtube.

Monatik презентував пісню "Назавжди" з альбому “Вічно танцююча людина” та відеороботу, зняту в одній із найкрасивіших та історично значущих будівель Києва – Будинку Мороза. Ця архітектурна перлина, створена Йосипом Зекцером.

В кліпі "Назавжди", режисером якого виступив Костянтин Гордієнко, глядачеві пропонується захоплююча гра: кожна сцена кліпу приховує певні символи та деталі, що підсилюють відчуття загадковості та занурюють в атмосферу розлуки та відродження. Еклектична форма під'їзду стає не лише фоном, але й активним учасником історії, розказаної у відео.

Трек увійшов до популярних музичних тижня на Youtube.

Ще одна трендова композиція тижня називається “Відьми”.

Трек налеєать Евану Коліну. За кілька днів композиція зібрала понад 50 тисяч переглядів.

Лідер гурту “Тартак” та військовослужбовець Олександр Положинський записав пісню спільно з легендарним Тарасом Петриненком.

Пісня називається “Час”.

"Ще влітку минулого року відомий саундпродюсер Віталій Телезин запропонував мені записати в нього одну зі своїх пісень. На той час в мене не було на думці жодної творчої ідеї, яка би пасувала для цієї пропозиції. Однак в квітні цього року народилася пісня, яка як мені здавалося, мала би Віталію сподобатися. Та була одна проблема — я не був певен, що зможу заспівати приспів так, як би мені хотілося. І головне — я погано собі уявляв, хто би міг так заспівати.

І от якось в інтернеті я натрапив на пісню Тараса Петриненка «Червоний Вітер». Слухаючи її я раптом збагнув, кого маю запросити до співпраці. З паном Тарасом ми знайомі ще з Червоної Рути-97, я його певним чином вважаю одним із хрещених батьків моєї професійної кар'єри, тож сподівався, що пан Тарас не відмовиться від пропозиції разом заспівати”, - розповів історію створення пісні Олександр Положинський.

Пісня про важливе. Про сенс життя. Про цінності. Про те, що наша витримка і єдність, наша активність та цілеспрямованість — це те, що наближає нашу перемогу. А ще пісня про людей. Про не дуже хороших, про хороших і про найкращих.

Відео зібрало вже понад сто тисяч переглядів.

Ann In Black записала черговий трек. Композиція називається “Осінь здивуй мене”.

“Написала шматочок пісні в останні дні літа, відчуваючи настрій своїх підписниць що вони трошки вже стомилися від ситуації навкруги, від того що вони нікуди не виїжджають сидять по своїм містам і тривожиться під час кожної тривоги. Написала на одному диханні i за півгодини виставила в Instagram. Цей відрізок набрав дуже великий резонанс серед моїх підписниць i я миттєво вирішила дописати в той же день пісню до кінця.
Хтось пише що класна замальовка пісня "як я провела це літо", хтось- що дуже качовий осінній трек для їх машин чи навушників”, - розповіла авторка про одну з трендових пісень тижня.

В тексті використовується ненормативна лексика.

Ше одне відео, яке увійшло до трендових на тижні, пісня “Кажани” від Mamarika.

“Пісня “Кажани” — це ковток свіжого повітря. Вона дарує легкість і безтурботність, нагадує нам про неймовірні моменти цього літа та дає надію, що наступне буде ще кращим. Це спогади про перше кохання, коли ти щиро любиш свою людину, а усе інше не має сенсу. Ми щиро віримо, в те що цей трек допоможе кожному втекти від проблем сьогодення та стати безтурботним хоча б на декілька хвилин. Саме цю ідею ми і втілили в кліпі, де ліричні герої покинули все і всіх, та відправились у світ, де нас тільки двоє”, - йдеться в описі до відео.

Харківський гурт Naperexresti випустив пісню “На повторі”.

Пісня увійшла до українського рейтингу застосунку для розпізнавання пісень Shazam цього тижня.

Раніше сайт “Є” ye.ua писав про пісню гурту “Діти війні”.

Гумористи з “Ліги сміху” команда VIP Тернопіль записали чергову жартівливу пісню “Малишка на Порші”.

“Новий трек – весела історія про любов з першого погляду, що виникає під час несподіваної зустрічі на дорозі. У пісні розкішний "Порше" стає "стрілою Амура", яка змінює життя героя назавжди.

Із гумором та іронією пісня передає емоції пошуку кохання, яке з'являється раптово і так само швидко зникає”, - зазначають автори.

В мелодиці пісні можна впізнати пісню Наталі Могилевської “Ла ла ла”.

Ще одна несподівана колаборація в українському шоубізнесі.

Репер Міша Правильний продовжує серію колаборацій перед релізом платівки «Всі імена вигадані». Це третій сингл з майбутнього альбому.


Трек «Честер» за участі Володимира Дантеса розповідає історію дівчини, яка стикається з депресією та відчаєм, але в критичний момент знаходить сили продовжувати жити.

«Ця пісня про депресію та думки, які хоч раз лунали в голові, мабуть, кожного з нас, особливо з 2022 року на фоні всіх потрясінь, через які проходить наша країна. Ми намагалися передати те відчуття, коли здається, що виходу немає і все втратило сенс. Але разом з тим хотілось донести важливу істину: навіть у найтемніший момент треба жити далі і коли здається, що все скінчено — це не так. Для мене це важлива робота (настільки, що випускаю її в свій день народження), адже тема, про яку співається, не так часто лунає в публічному полі, як хотілося б, вона — неприємна й важка, люди часто оминають її», – ділиться репер, піше rap.ua.

Лідер гурту “Димна Суміш” Саша Чемеров випустив другу пісню з майбутньої платівки. Пісня називається “Мовчи”.

“Тут теж діалог, але вже в середині. Аніма (Душа) та Анімус (Дух), вічні образи мужності та жіночності, з'ясовують між собою особливості балансу. Інь і Янь на ринзі вибивають один з одного Его”, - йдеться в описі до пісні.

Нагадаємо, що в першій композиції з майбутнього альбому йде умовний діалог між Іваном Франко та Лесею Українкою.

Анастасія Завадська, більше відома як Krylata, презентувала нову пісню “Під каштаном”.


Музику до пісні написав композитор Влад Дестін, який постійно працює зі співачкою. Krylata зазначила, що це її улюблена композиція, яку вони створили разом.

В пісні йдеться про романтику, кохання, тимчасову розлуку та про те, як закохані мріють знову “танцювати двох під каштаном до нестями”.

Хітмейкер Ілля Парфенюк (PARFENIUK) випустив нову композицію.

Пісня називається “Вітер”.

Нещодавно сайт “Є” ye.ua писав про композицію музичного проєкту Krasna Tysha під назвою “Світи”.

Цього тижня музиканти зробили колаборацію з репером Kalush (Олег Псюк).

Пісня називається “Тиші немає”.

Гурт з Харкова Kavabanga Depo Kolibri випустив пісню “Останнє літо”.

«Останнє літо» розповідає про найтепліші спогади минулого літа. Ритмічний малюнок пісні підкреслює емоційність, яка малює картину літніх подій, пережитих ліричними героями. Тематика пісні близька абсолютно всім, особливо на початку осені, коли хочеться побільше теплих літніх днів, яких, здається, не вистачило за три місяці”, - написали музиканти в описі пісні.

Інший харківський музичний проєкт “Після дощу” випустив композицію “Пекло охолоне”

“Мені здається, що ця пісня передає стан великої кількості українців. Тих, хто хоче, щоб їх чекали на пероні. Тих, хто буде стояти на пероні і чекати тих, хто поїхав в невідомість задля того щоб захистити свою країну. Ми можемо бути різного віку, різної віри, різних переконань чи поглядів на життя, ми можемо сперечатися з приводу багатьох тем, але є те, в чому ми всі схожі. Ми хочемо щоб пекло охололо”, - розповіли музиканти про нову композицію.

Український рок-гурт Bahroma представив композицію "Квітень" про весну 2022 року, коли Буча та Київщина були звільнені від російських окупантів.

Пісня стала офіційним саундтреком художньої драми "Буча". Ця пісня є символом одного з найболючіших та водночас важливих моментів у новітній історії України — квітня 2022 року, коли Буча та Київщина були звільнені від окупантів.

Музика втілює контрастні емоції: від болю втрат до радості визволення та надії на відродження. Художня драма режисера Станіслава Тіунова та продюсера і сценариста Олександра Щура розвіює пропагандистські наративи Росії та розкриває жахливу правду про події в Україні, що розгорнулися на початку повномасштабного вторгнення в містах Буча, Ворзель та Гостомель.

Фільм розповідає історію громадянина Казахстану Костянтина Гудаускаса, який отримав притулок в Україні та проживав в Бучі. З початком російського вторгнення, завдяки своєму казахстанському паспорту, він мав можливість проїжджати на окуповану російськими військами територію та вивозити мирних жителів, пише “Еспресо”.

Виконавець Dibrova записав пісню “Одна на все життя”.

"Одна на все життя" — це пісня про незламне кохання, яке витримує будь-які випробування і залишається міцним. Це пісня про почуття, які об'єднують двох людей на все життя, та робить їх одним єдиним цілим, як Їнь та Ян, як ідеально складений пазл.

Ця композиція готовність двох люблячих бути разом, попри всі труднощі”, - записав музикант.

Рок-гурт “Діти інженерів” представив новий трек.

Пісня називається “Тікай”.

Репер Otoy (В'ячеслав Дрофа) представив пісню “Десять причин”.

“Цей трек є висвітленням життєвої буденності кожного українця сьогодні. Це збірний образ кожного, хто проживає чергове літо, сповнене тривог, смутку та посмішок, що сюрреалістично крокують поряд”, - зазначив музикант.

Ще один репер Burla (Макс Бурла) представив трек, який давно грав на концертах. Композиція “Mommy”.

“Трек який я співав наживо майже рік на всіх своїх концертах і всі Ви постійно питали коли буде реліз мамі? Я наважився випустити цю пісню і маю надію Ви ії підтримаєте зараз”, - розповів музикант.

Миколаївський рок-гурт “Сусіди Стерплять” українізувався рік тому і з того часу випустив кілька композицій, зокрема, трек “Залежність”.

Цього тижня музиканти випустили композицію “Втрачаю голову”.

Нова композиція від Discoman потрапила до українського рейтингу Shazam цього тижня.

Цей виконавець створює композиції в стилі 80-х та 90-х.

“Нова робота “Танцюй Танцюй” - це виклик всім негараздам та поганому настрою. Коли людина може с посмішкою дивитися на всі примхи життя, то воно стає легшим”, - зазначає виконавець.

Співачка й авторка пісень Анастасія Сігітова (Анастимоза) з Чернівців представила нову композицію “Що між нами?”.


Раніше сайт “Є” ye.ua писав про її дебютний альбом, який присвятила своїй кішці Фаустині.

Ще одна колаборація. Цього разу два франківських виконавця Sad Novelist та Sleepy Andy для створення спільного треку.

Пісня називається “Губи покусані”.

Тернопільський дует Kill!Kill!Kill! випускає перший мініальбом у новому складі – "Killadelphia" – з персонажами, історіями та новим звучанням.

"Історія" – це хіт з цього EP про токсичні стосунки, про неможливість піти, але неможливість і залишатися. "Сни" – це пісня, в якій повністю розкривається наша Іра: ніжний голос, мелодійність і тривожний текст. Кінцевий трек "Злий" – про темну сторону кожного з нас", – коментує засновник гурту Вова Томків виданню “Неформат”.

Тонка — український музичний проєкт, що створили навесні 2018 року Олена Карась та Ярослав Татарченко.

Цього тижня у музикантів вийшов акустичний альбом. До запису, крім основного складу, долучились гітарист Євген Пугачов та саксофоніст Григорій Паршин.

“Цей альбом надихає мене. Окрім захвату від майстерної гри та неймовірних музичних рішень, в мене також є відчуття, що пісні отримали нове дихання, в них з'явився додатковий простір для думок, для того, щоб розчути сенси. Це певний доторк до суті, де нічого не відволікає від неї, а тільки підкреслює", — коментує Олена Карась, пише “Суспільно. Культура”.

У добірку увійшла композиція “Тримай мене”.

Shmiska (Шміска) – молода українська артистка з Чернігова. Рената з початку повномасштабного вторгнення проживає в Парижі, втім часто приїздить в Україну та дає концерти. Минулого місяця в неї був концерт у Хмельницькому.

Цього тижня співачка випустила композицію “Пластир”.

«Пластир» — продовження історії дещо драматичного, аб'юзивного та співзалежного кохання, зображеного у пісні «Нічого». Коли біль сильніший за серце, з'являються тріщини, а почуття та нездорові емоції слугують тим самим пластиром вже давно приреченої на зав'ялі квіти вази”, - йдеться в описі до пісні.

Чергова колаборація - виконавиця Love, Mary (Марія Поліщук) та виконавиця На її основі.

Трек називається “Вуста”.

Репер Бермуд представив трек “Стандарти”.

В пісні виконавець запитує хто придумав стандарти та вимоги до людей, залежно від статі до якої вони відносяться.

Музикант і саундпродюсер Максим Тощо представив міні-альбом “Галантерея”, в який увійшли три трека.

Один з них - пісня “Касабланка”.

Виконавиця, блогерка та саундпродюсерка Туча (Марія Тучка) родом з Хмельницького.

Цього тижня вона представила трек “Ураган”.

Виконавці oneWITCH та Romario Punch в новому треку “Літали” торкаються тем, які турбують велику частину українців.

“Літали” - дуже особлива для нас робота, головною метою якої було показати нинішні труднощі бути поруч з близькими людьми, коли вас розділила війна. Ми живемо і намагаємось вірити в ілюзію нормального життя.

“Відстань між близькими людьми, перешкоди та труднощі, через які ми проходимо, щоб відчути зв'язок - нас гартують, коли для тебе дійсно щось важливо, то ніщо не зможе зупинити на шляху”

“Для мене було дуже відповідальним завданням передати весь спектр емоцій, який викликає ця пісня. Сподіваюсь слухачі відчують і відрефлексують”, - йдеться в описі до відео.

Нідерландські рокери гурт Within Temptation їдуть в тур разом з представниками української музики: Алекс Ярмак і BLIND8. Спільна з Алексом пісня вийшла навесні, а зараз рокери презентували спільний трек з BLIND8.

"Лабіринт – це не просто пісня. Це свідчення незмінної сили музики. Навіть попри те, що вокаліст Роман та басист Ігор зараз мобілізувалися і проходять військову підготовку, BLIND8 продовжує кидати виклик труднощам і доводить: навіть у найскладніші часи мистецтво може сяяти світлом у темряві, надихати та об'єднувати", - йдеться в описі до пісні.

Гурт TVORCHI представили п'ятий повноформатний альбом під назвою Planet X, куди увійшло 14 треків, колаборації з українськими артистами та емоції дуету від усього пережитого за останній час, пише Інсайдер.

Над новим альбомом гурт працювали понад три роки: почали ще до повномасштабного вторгнення, а закінчили не так давно, вже після своєї участі в Євробаченні.

Нова музична історія гурту розгортається на невідомій планеті десь у далекому космосі, де кожна пісня — це новий епізод, що описує життя тут. Лонгплей відкриває життєствердний сингл Shine, далі переходить у романтичні Supernatural та I Can't Stop, пристрасний Follow my lead, психоделічні Dubidu та Control, а закінчується фаталістичним епілогом — Is It Over.

До альбому також увійшло три колаборації TVORCHI з українськими артистами: Klavdia Petrivna, The HARDKISS та The Maneken.

«Planet X — це наш найзнаковіший реліз за все існування гурту. Він сповнений таємниць, футуристичний і навіть трохи апокаліптичний, бо ніхто не знає що буде далі. Остання пісня альбому так і називається: Is It Over, що в перекладі означає: «Чи це кінець». Риторичне питання, яке сьогодні задає кожен сам собі. Це про внутрішній стан: ти борешся, ти шукаєш мотивацію, ти намагаєшся жити, та що буде далі з цим світом ніхто не знає. Кожна пісня тут зачіпає різноманітні теми та почуття, які нам близькі сьогодні та ті, які залишились у минулому», — діляться TVORCHI.

Настя Каменських (NK) презентувала трек Friday.

Це пісня про різні грані особистості людини та здатність кожного з нас не опускати руки навіть у непрості часи.

“Я вірю, що незабаром знову настануть ті п'ятниці, а поки що нехай ця пісня стане нагадуванням про них і про те, що завжди потрібно знаходити час для себе, щоб перезавантажитись і рухатися вперед”, - зазначила артистка.