ye-logo.v1.2

Ірина Білик, Тік, Маша Кондратенко, Kalush, Шугар, ДахаБраха: підбірка нової української музики

Культура 2331
Гурт Тік та Ірина Білик знову заспівали разом
Гурт Тік та Ірина Білик знову заспівали разом. Фото: tsn.ua

Ірина Білик і гурт "Тік" записали вжде третій спільний дует.

Цього тижня в підбірці нової української музики багато дуетів. Об'єднувались для створення нових пісень як молоді артисти, так і такі легенди як Ірина Білик.

Але на початку підбірки про пісні, які увійшли до трендових на Youtube.

Маша Кондратенко стала відомою завдяки комічній пісні “Ванька-встанька”. Тепер співачка випустила ще один трек у схожому стилі - “Люлі-Люлі”.

Пісня цього тижня потрапила до популярних музичних відео в українському сегменті Youtube.

Нова пісня в першу чергу спрямована на підняття бойового духу наших людей, та наголошує на необхідності долати бар'єри та невпинно йти своїм шляхом тільки вперед.

“Моя головна мета: робити те, що подобається і не слухати нікого. Я дуже хочу донести цю думку в маси. Тільки коли ти робиш те, що насправді приносить задоволення та відгукується у твоєму серці — ти можеш досягти внутрішнього щастя і гармонії. Я хочу, щоб люди стали більш толерантними і добрими до будь-якого прояву людини” - написала співачка в описі до кліпу.

Український блогер та колишній чоловік Саши Бо Ігор Пустовіт (Pustovit) записав дует зі співачкою Андріаною. Пісня отримала назву “Не вміє кохати”.

«Наша зустріч – це знак, вона точно не є випадковою. Ми раніше не були знайомі з Ігорем, ніколи з ним не спілкувались, та й живемо в різних містах. Але мені здається, що навіть, якщо ми б жили в різних країнах, то всеодно мали б зустрітись в цьому житті задля того, щоб заспівати разом. І найголовніше, Ігор виявився дуже щирою, позитивною та класною людиною. Тож нас об‘єднює не тільки творча співпраця, а й дуже теплі дружні стосунки, що є дуже важливим для мене», – розповіла про нову творчу співпрацю Андріана.

Блогер відмітив, що історія спільного дуету розпочалась з того, що продюсер Андріани запросив його знятись у кліпі Андріани «Все мине» в якості головного героя.

“Я чомусь без вагань погодився та під час зйомок кліпу тихенько підспівував собі паралельно із синхронами. Андріана зацінила мої вокальні дані і сказала, що я запросто міг би стати хорошим співаком. Володимир додав, що у них є гарна пісня, яка могла б бути дуетною. Я послухав, і вона мені сподобалась з першої ноти. Наступного дня ми вже були на студії”, - відмітив Pustovit, пише видання moon.ua.

Пісня потрапила до популярних музичних відео на Youtube цього тижня.

Фіналістка національного відбору Євробачення-2023 співачка FIІNKA (Ірина Вихованець) записала дует з реперкою Alyona Alyona. Пісня отримала назву “Наше злото” про різноманітну мову в різних регіонах.


“Мова — живий організм. Літературною мовою не розмовляє ніхто, бо це не є розмовним явищем. Нам роками насаджували чужі цінності, чужу мову чи культуру. Розмовляти своєю говіркою вважалось чимось принизливим. Зараз, коли всі активно переходять на українську мову, важливо розуміти, що жива мова звучить зовсім по-іншому. Кожен куточок України унікальний, наша мова така різна і варто цим цікавитися, а ще важливо поважати своє коріння. Я запропонувала втілити цю ідею в трек з Альоною, так як вона артист, який ніколи не стоїть осторонь важливих тем і сама відрізняється прекрасним степовим говором з Кіровоградщини”, - написала в описі до відео FIІNKA.

Виконавці запального хіта «Вечорниці» - співачка SKYLERR (Валерія Кудрявець) та дует 100лиця записали нову пісню “Ау”, яка потрапила до популярних музичних відео на Youtube цього тижня.



“Музика може творити дива: надихати, запалювати мрії, підсилювати позитив. І наш трек «Ау.. ти поклич, а я прийду!» саме такий. Він про любов, про легкість, про те, що все буде добре. Надягніть навушники, заплющте очі і увімкніть трек на повну. Відчуйте енергію кожної ноти”, - написала співачка в описі до кліпу.

Миколаївський рок-гурт “Сусіди Стерплять” українізувався і записав пісню “Залежність” про нездорові відносини між чоловіком та жінкою.


Пісня відразу потрапила до трендових музичних відео на Youtube.

“Це дуже важлива для нас пісня, тому, що давно хотілось написати щось справжнє, емоційне і на розрив. Передати те, що всередині”, - написали музиканти у своєму Телеграм.

Дует Chico & Qatoshi, які стали відомими завдяки своїй пісні “Ластівки”, цього тижня представили композицію “Флешбеки”.


“Флешбеки пам’яті нагадають про тебе
Я тебе чекаю на лугах де синє небо
Там де небокрай там де ти моя єдина
Там де ми гадали що ми будемо родиной”, - співає гурт.

Пісня потрапила до українського рейтингу застосунку для розпізнавання пісень Shazam.

Співак OSTY також потрапив до рейтингу застосунку “Шазам”.
OSTY родом з Західної України. Голос виконавця сформувався завдяки гуцульським пісням, які йому співали дід та мати. Його нова пісня має назву “Не брало”.


Раніше сайт “Є” писав про його пісню “Не лякай”.

Співачка Kola (Анастасія Прудіус) презентувала пісню “Цінувати життя”.


“Знаєте, для деяких людей завжди замало того, що вони мають, тоді як для інших достатньо лише доброго слова та присутності близьких, щоб бути щасливими. Насправді, кожному з нас не потрібно багато – ми всі повинні навчитись правильно розставляти пріоритети в житті та ніколи не забувати про них. "Цінуй кожну мить, бо мить - це і є життя" – кажу я в кінці пісні, це і є найголовніший меседж пісні”, - написала співачка в описі до пісні.

Український гурт ТІК представив новий альбом 18+. До нього увійшло вісім пісень, і зокрема новий дует з Іриною Білик“Тантра”.


Нагадаємо, у творчому доробку ТІК і Ірини Білик раніше були дві спільні пісні - “Не цілуй” і “Зима”.

Гурт Kalush цього тижня разом з виконавцем Leo Mantis презентували нову пісню під назвою "Хмари".


“Трек «Хмари» був записаний ще раніше, але ми з Leo Mantis впевнені, що його тема буде актуальною завжди. Нам дуже сподобався процес створення цієї пісні та наша синергія. Ми задоволені результатом і презентуємо вам нашу спільну роботу”, - написали виконавці в описі до відео.

Цього тижня вийшла нова пісня хмельницького співака та блогера Шугара (Олег Шкарпета), яку він заспівав разом зі співачкою з Івано-Франківська Roma Tuz (Тереза Стефанюк).


Їх спільна пісня називається “Ти для неї той”.

«Ти для неї той» - пісня-таємниця, секрет якої досі не вдалося остаточно дізнатися. А саме - зв’язок між двома закоханими душами. Даний трек я присвятила власним щирим почуттям, привідкривши занавісу особистої історії. Щиро вірю, що кожен заслуговує бути з коханими людьми. Нехай ця відеоробота надихне вас на щирі любовні звершення», - написала в описі до відео Тереза Стефанюк.

Кременчуцький електронний проєкт “Probass Hardi”, який став відомий завдяки хіту “Доброго вечора, ми з України”, записали повноцінний спільний трек з етно-гуртом DakhaBrakha.


Нова композиція отримала назву "TUMAN".

“Автори надихаються український фольклором та електронною музикою, так як вважають що наше коріння це першоджерело і принципово об'єднати його з сучасністю. Вони візуалізували Україну майбутнього. Основою колаборації відомих гуртів стала українська народна пісня “Туман яром котиться”, - йдеться в описі до пісні.

Zlotnytsyi - музикант-інструменталіст, оперний співак, екс-соліст гурту «THE MEDS».


Його нова пісня «Там де ти» - це пісня, про взаємні почуття , любов, які долають всі перешкоди Найголовніше в життя те, що не важливе місце, важливо хто поруч.

Рок-гурт “Діти Інженерів” представили цього тижня пісню “Каштани”.

 «Каштани» — пісня, присвячена рідним містам учасників гурту: Чернігову та Скадовську. На початку повномасштабного вторгнення Чернігів міг опинитися під окупацією російських військ, але українським захисникам вдалося відбити місто. Скадовськ же в Херсонській області, в якому виріс гітарист Дмитро Соляник, поки, на жаль, перебуває в окупації.


Сергій Пухов, бас-гітарист та автор пісень гурту, провів паралелі між двома містами у композиції, адже вірить, що Скадовськ, як і Чернігів, буде звільнено.

«Я родом із Чернігова, і в дитинстві розквіт каштанів, яких у Чернігові просто купа, у мене асоціювався з приходом літа, і, відповідно, приносив масу ендорфінів. Під час повномасштабного вторгнення не покидало відчуття, що від мене можуть відрізати величезну частину моєї історії, та наші герої-військові відбили місто. Наш гітарист Діма виріс у Скадовську, який перебуває в окупації», — описує пісню Сергій виданню “Слух медіа”.

«Каштани» піднімають тему неминучості смерті, проте, попри похмуру концепцію, композиція має впевнений у перемозі настрій: адже навіть якщо головного героя пісні не стане, Скадовськ буде звільнено, як колись було звільнено Чернігів.

Молодий виконавець To Eternity, який став відомий завдяки пісні “Несмачний мед”, а пізніше випустив пісню з фіналістами українського відбору до конкурсу Євробачення-2023 - гуртом Tember Blanche.

The Curly — музикант з Києва, що створює гармонійну суміш аренбі, хіп-хоп та хаус звучання. Сайт “Є” писав про його дебютний мініальбом “Сумнівна терапія”.


Цього тижня виконавці записали дуетну пісню “Дивак”, про людину, яка не полюбляє вечірки, а краще посидить вдома разом з другом.

Репер Burla представив кліп на трек “Крим”.


“Крим - це Україна. Передивляючись літні фотографії та відео з дитинства у кожного українця з’являється відчуття ностальгії та приємних спогадів про мирні та щасливі часи на березі чорного моря в українському Криму. 9 років тому, будучи дітьми, ми їхали на море, щоб бігати по пляжах, та купатися в морі. Сьогодні, вже будучи дорослими, ми їдемо на море повернути мир та злагоду..”, - написав виконавець в описі до відео.

Виконавиця Артилерія (Валерія Домрачова) випустила на цей раз пісню не про відносини, а роздуми про те, що “Господь спить, адже дозволяє вбивати людей на війні”.


Пісня “Про сліпого господа” була написана через тиждень після повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Остання пісня в цій підбірці буде нова композиція скандального виконавця Олега Кензова, якого нещодавно колишня дружина звинуватила у домашньому насильстві.



Цього року Кензов почав виконувати пісні українською, записав пісню про Головнокомандуючого ЗСУ Валерія Залужного, а цього тижня презентував романс “Нащо тобі моя любов”.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую