ye-logo.v1.2

Kazka, Ірина Білик, Максим Бородін, Karna, Ziferblat, Лісапетний батальйон: добірка нової української музики

Культура 1328
Добірка нової української музики
Добірка нової української музики. Фото: ілюстративне з мережі

Три нових пісні цього тижня виконавці створили в рамках проєкту "Мультитрек"

Під кінець весни українські музиканти, незважаючи на війну, обстріли та відключення електроенергії, продовжують створювати літні пісні.

Ілля Парфенюк (PARFENIUK), який нещодавно став батьком, повертається з новим синглом під назвою “На даху”.

“Можливо, ви давно хочете зізнатись у своїх почуттях, але чекали підходящого моменту. Парфенюк його знайшов. Ідеальний рецепт від баті романтики: організовуйте побачення, включайте мою пісню “На даху” і вуаля! Пари зі стажем, ви теж підтягуйтесь”, - прокоментував нову пісню співак.

Разом з треком співак презентував відеороботу, де постає перед фанатами у кардинально новому іміджі. Візуалізація вийшла дуже різноманітною, кілька локацій, які з точністю переплітаються з меседжами пісні. Головною героїнею кліпу стала відома блогерка - Чара Хорив, пише радіо “П'ятниця”.


Новий трек потрапив до трендових музичних відео цього тижня.

Також до популярних музичних відео цього тижня потрапила нова композиція від Максима Бородіна - “Притулись-Обійми”.

Відео вже зібрало понад сто тисяч переглядів.


«Притулись – обійми» - це музичний нарратив про важливість близьких відносин у нашому житті. Пісня розповідає про те, як усі ми, незалежно від складнощів, шукаємо втіхи та підтримки у обіймах коханої людини, навіть коли довкола нас бурхливі або складні часи”, - йдеться в описі під відео.

За словами артиста, цей трек - спроба виразити тепло та ніжність, які ми можемо знайти у стосунках.

"Це моя спроба виразити важливість бути поруч з тим, кого ти любиш. У радості і горі.", - заявив Максим Бородін.

У кліпі на пісню "Притулись - обійми" взяла участь дружина співака.

“Її присутність додає кліпу особливої теплоти та інтимності, створюючи атмосферу, що переносить слухачів у світ кохання та взаєморозуміння”, - зазначають автори.

Співак Олександр Тесленко (Teslenko) випустив пісню “Квіти”, яка потрапила до трендових музичних відео на Youtube.


Відео на цю композицію переглянули вже понад 50 тисяч разів.

На українській сцені з'явився новий інкогніто-артист, який ховає обличчя за маскою і називає себе людиною-совою – це Харфанг.

З початку весни він випустив дві пісні (кліп «Око за Око», про який писав сайт “Є” ye.ua має 3,5 мільйона переглядів на YouTube), а тепер представив третю роботу – повноцінний короткометражний фільм і одночасно кліп «Місія».

Артист позиціонує себе як філософа, що мовою музики ретранслює особистий світогляд. пише видання rap.ua.
Відео вже зібрало понад сто тисяч переглядів.

Десятихвилинним відео Харфанг ставить питання: «Що таке час? Вічність? Або мить, в якій ми маємо зробити вибір, аби зрозуміти, хто ми, і, що залишимо після себе?». За сюжетом події розгортаються у 1963 році, коли намагаючись зупинити катастрофічні випробовування фізиків, Харфанг стає полоненим секретної лабораторії і рятується любовью, яка, на його думку, живе поза часом.

Також трек увійшов до українського рейтингу застосунку для розпізнавання пісень Shazam.

Ще до рейтингу Shazam потрапила пісня проєкту LuftPauza під назвою “Іскра”.


Пісня була написана ще у 2016 році, коли один із учасників гурту повертався з коледжу на метро.

Її кілька разів грали на концертах, а згодом виклали фрагмент у Тік-ток, де вона завірусилася. Під “Іскру” зняли майже тисячу відео.

Близько двох місяців виконавці анонсували повну версію пісні та відео кліп і цього тижня відбулась офіційна прем'єра.

Гурт KAZKA та співак ENLEO (Нікіти Леонтьев) випустили україномовну версія пісні Djo «End of Beginning». Це композиція про місто, яке стало домом, і яке ми так любимо, про спогади, про мрії, про надії.


“Київ закохує і не відпускає, він буде радий усім людям, хто приїхав у пошуках нової домівки, і тим, хто давно співає серенади каштанам та Хрещатику. Це місто-легенда, місто, де відбулися найтепліші та незабутні зустрічі. «Минуле каже мені, що я виріс, але я завжди берегтиму це минуле поруч із серцем», – зазначили у гурті KAZKA.

“Сайт “Є” ye.ua писав раніше про ENLEO, коли хлопець випустив українську версію пісні “Another love” Тома Оделла.

Ірина Білик запрем'єрила кліп на свою нову пісню "Кохаю".

Зірка не лише виступила в ролі режисерки, а і повністю створила власний образ - загадкової ворожки, яка причарувала сама себе.

"Щаслива представити вам свою нову пісню, яка торкає глибокі та суперечливі почуття у стосунках. У цьому треку я відбудовую складну межу між любов'ю та ненавистю до моєї коханої людини. Через тексти та емоційне виконання я намагалася передати всю палітру почуттів, які виникають, коли любиш і водночас відчуваєш розчарування. Ця пісня для тих, хто колись відчував такі заплутані емоції та шукає відповідь у музиці", - поділилася 54-річна Білик, пише Таблоід.

“Перший крок” це спільна пісня від виконавців BRYKULETS та Wellboy.


“Перший крок завжди найважчий чого б це не стосувалось. Особливо важким буває коли націлений на зближення двох сердець.

Ця пісня про тих хто вже зробив свій крок у бік любові і для тих хто ніяк не наважиться.
Відкинути страхи та любити на повну, це мабуть головна думка пісні”, - зазначили виконавці в описі до відео.

Соліст гурту Kalush Олег Псюк продовжує експерименти у різних жанрах і після виходу синглу «Останній раз», в записі якого також взяв участь Adam, випустив другий трек у колаборації з Balsam.


Композиція під назвою «Розбуди мене» розповідає про внутрішню боротьбу з невизначеністю і пошуком справжньої цінності у світі, де час та спокуса постійно віддаляють нас від суттєвого і важливого.
«Ми часто витрачаємо час на зайве, концентруємось на дрібницях, живемо ніби уві сні, думаючи, що попереду ще багато часу. Іноді просто не вистачає потрібної людини, яка допоможе змінити сприйняття та навчити цінувати те, що ти маєш», — розповів про пісню фронтмен Олег Псюк, пише видання “Факти”.

Лідерка гурту «Лісапетний батальйон» з села П'ятничани, що на Чемеровеччині, який відомий своїми веселими та жартівливими піснями, Наталя Фаліон презентувала чергову нову пісню - "Далекобійник Льоня".


“Це нова пісня і її гурт "Лісапетний батальйон" написав та присвячує своєму другу, гарній людині, який теж далекобійник з міста Вінниця і звати його Леонід Погонець.

Робота далекобійника в усі часи була важливою та важкою. Сьогодні, як ніколи, у цих людей надважлива місія. Ми чудово знаємо, що їм приходиться місяцями стояти в чергах на кордонах, по пів року і більше не бачити своїх рідних.
Цю пісню ми присвячуємо усім далекобійникам”, - зазначила співачка.

Український інді-поп гурт "Крихітка", який утворився після закінчення діяльності гурту "Крихітка Цахес", уперше після випуску у 2009 році альбому "Рецепт" зарелізив новий альбом. Платівка отримала назву "Мегалюбов".

До нового альбому увійшло 11 пісень, проте більшість композицій добре відомі шанувальникам. Так, зокрема, тут є сингли "Бурштин", "Ялта" та записаний спільно з проєктом"Хейтспіч" трек "Під весняним дощем".

Вокалістка гурту Саша Кольцова називає альбом "виконаною обіцянкою, зарядженою людьми, які в нас вірять і слухають". Вона також натякнула, що музиканти працюють над наступним альбомом, а "Мегалюбов" підсумовує усе створене раніше.

"Пісні створювались у різні періоди, до повномасштабного вторгнення і вже під час. Деякі з них не несуть відлуння війни, інші є прямою реакцією на сучасні події. Ми вирішили підсумувати цей етап творчості й зосередитись на новому матеріалі вже з усвідомленням нового етапу історії", - додала музикантка, пише “Еспресо”.

У добірку увійшов трек “Падай і вставай”.

Гурт Renie Cares представив черговий дует.

На цей раз музиканти записали спільну пісню з Поліною Майбородою. Композиція називається “Дюшеска”.


Цього тижня відразу три нових пісень були створені в рамках шоу “Мультитрек”.

Нагадаємо, що в рамках музичного шоу виконавцям треба написати нову пісню та поставити сценічний номер до неї за 12 годин.

Фіналістка національного відбору до пісенного конкурсу Євробачення-2024 Skyller в рамках шоу створила композицію “Потяги-дороги”.


"Потяги-дороги" – це щира історія про рідний дім, маму, що завжди чекає на нас вдома зі своїм теплом. Пісня була написана за одну ніч у потязі, що і стало джерелом натхнення для її створення. Нічна дорога пробудила у мені бажання створити кліп, що відобразить ці почуття.

Музичне відео ми зняли у мальовничих Карпатах, і ці чарівні пейзажі стали символом дороги до найціннішого в нашому житті – до мами. Так, ця стежка іноді терниста, зі своїми схилами та підйомами, але завжди веде до тієї, що буде завжди поруч, готова підтримати, вислухати та обійняти”, - розповіла співачка про процес створення композиції.

Виконавець ADAM в рамках проєкту створив композицію “Цілуй”.


“Для зйомки кліпу був дуже обмежений час і потрібно було швидко дійти згоди в ідеї кліпу та красиво передати її в кадрі.

Під час зйомки у нас було додаткове завдання - знайти пари, які погодяться цілуватись в кадрі і ми були приємно вражені, що люди з Івано-Франківська неймовірно щирі та легко погоджувались взяти участь у зйомці! Дякуємо їм.
Ідея кліпу - це кохання! Тому що це почуття має велику силу, воно надихає, окриляє, дарує безліч приємних емоцій з якими життя стає ще більш наповненим та яскравим”, - підкреслив музикант.

Третю композицію створила тік-ток хітмейкерка Анна Гаврилик (Ann in Black).


Пісня називається “Жінка”.

“Напевно тут зібралась чисто моя компанія, мої вишеньки на торті і мої Перці. Кліп від ідеї до крайнього часу зйомки зроблений за 5 годин. Хвала богам нам ввічливо безкоштовно надали локацію у Івано-Франківську, і коли я її побачила, ідея і всі кадри як пазл склались за пів години поки там пила каву. Геть без макіяжу. Але я жінка і можу собі дозволити”, - зазначила співачка.

Сергій Бабкін випустив кліп на пісню “Наша душа”.


Відео на пісню було знято у Харкові.

Зйомки кліпу відбулися на знакових локаціях Харкова, у тому числі і на фоні туристичних візиток міста, зокрема – величезного термометра біля станції метро "Історичний Музей", будівлі Держпрому та інших.

ЛЬвівський гурт “Пиріг і Батіг”, який створює пісні на вірші поетів Розстріляного Відродження представив альбом “Замордовані. Подзвін перший”.

Як пише видання “Лірум”, робота над релізом почалася з початком повномасштабного вторгнення і триває досі, адже це перша частина триптиха. За задумом авторів, сама назва вже натякає на трагічні речі, які траплялися з Україною та її митцями. Тому для цього альбому використали тексти українських поетів, що були замордовані під час радянського режиму.

В альбомі є композиція “І гріховна, і свята” на вірш Григорія Чупринки, про яку раніше вже писав сайт “Є” ye.ua.


Тож у добірку увійде пісня “Верни” на вірш Василя Стуса.

Виконавець Alexjazz, який також полюбляє працювати з творчістю поетів Розстріляного відродження”, представив пісню “Були квітами”.


“Ця пісня є завершальною роботою в серії треків ностальгії за юністю. Написати цю пісню мене надихнула поезія поета Доби Розстріляного Відродження Володимира Свідзінського. Я прочитав прекрасну фразу “були квітами“ і відразу сів писати пісню та текст, які потоком лилися з мене, а тепер слухаєте і ви”, - зазначив музикант.

Ще цього тижня новий альбом презентував рок-гурт Karna.

«Гуцулізейшн» — четвертий альбом гурту «Карна». До альбому увійшли як нові треки, так і вже раніше відомі сингли «Мама Галичина», «Річард з гір» та «Прошу пана до смереки», котрі вийшли у 2022 під час повномасштбаного вторгнення. Це перший альбом після повернення вокаліста Олексія Яроша в гурт. Вокал для деяких із пісень був записаний недалеко від лінії фронту, оскільки сержант Олексій Ярош служить кулеметником в ЗСУ.


У добірку увійшла пісня “Хризантеми”.

Лідер гурту “Твій зайчик пише” Андрій Басун родом з Хмельницької області, але зараз мешкає у Львові.

Напркиінці 2023 року сайт “Є” ye.ua писав про дебютний міні-альбом гурту.


Цього тижня у гурту вийшов новий трек “Я все одно прийду”.

Співачка й авторка пісень Анастасія Сігітова (Анастимоза) з Чернівців презентувала дебютний альбом, який присвятила своїй кішці Фаустині.

У добірку увійшла спільна композиція з Twonotone. Це український електронний дует з Чернівців, що грає ньювейв та синтіпоп. ньювейв та синтіпоп.

Пісня називається “Сильно так”.

Панк-музикант, лідер гурту “Вурдалак” Юрій Вольф представив пісню “Янгол”.


“Пісня написана 3 роки тому. Коли писав, навіть не уявляв на скільки вона може бути актуальною сьогодні. Скоріше за все цей трек почує дуже мало людей, але я вважаю він має право на життя. Присвячено: Ангелам-захисникам, які пішли з життя... але завжди живі в наших серцях”, - зазначив музикант.

Ostrovskyi – молодий український блогер і співак, який розпочав свою кар'єру під час повномасштабного вторгнення.

Дебютну пісню "Моя" артист написав у бомбосховищі.


Цього тижня він випустив трек “Злий”.

Київський музикант Berliner Doner (Павло Сергованцев) представив новий альбом “Жуки в бурштині”. Це дебютний мініальбом музиканта, що присвячений людині та її хаотичним спробам наново осягнути себе в реальності війни. Кожна пісня тут про різні захисні реакції, що генерує наш мозок аби подолати стрес: іронія, втеча у спогади або мрії, агресія, відмова від відповідальності, фаталізм.

«Цей мініальбом — для мене по суті якась шафа чи поличка, щоб кудись подіти складні, нерозв'язні емоції, які виникли в мене за останні півроку. Основним їхнім тригером є, звичайно ж, війна. Вона зараз найголовніший стрес-фактор у житті кожної знайомої мені людини», — коментує музикант для видання Лірум.


У добірку увійшов його трек “Мої думки тихі”.

КДК (Kavabanga Depo Kolibri) – український реп гурт, заснований 19 травня 2012 року в Харкові.


Цього тижня музиканти представили трек “Мій дім”.

Артист Waldemar презентував сонячний міні-альбом “Літній вайб”. До альбому увійшли чотири пісні. Всі пісні доповнюють одна одну.

Співак поєднує реп звучання з елементами реггетону, регі та клубної музики.

Теми, які включив у свої пісні Waldemar, відображають те, до чого б йому хотілось повернутися. Це фактично те, що б він хотів побачити цим літом: нічні вечірки, подорожі, спокій, щастя. Війна забрала багато цих маленьких радощів, які раніше здавалися буденністю.



Артист запевняє, що половина пісень з альбому була створена під час служби артиста у лавах ЗСУ.Зараз співак продовжує захищати Україну та поєднує це зі своєю творчою діяльністю.

 Головним синглом альбому є пісня “Сальса” - дует зі співачкою Rozkvitla.

Репер PVNCH випустив трек FPV.


Трек зроблений на підтримку зборів для закупівлі дронів для потреб військових.

Київські хітмейкери - гурт 100лиця представили новий трек.

Композиція називається “Лілей”.


Арсен Мірзоян презентував пісню «Не просто слово».

У пісні співак малює світ відносин чоловік-жінка.


“Не думаю, що варто говорити про що пісня. Все в тексті, сюжет зрозумілий, тема не з самих приємних. Іноді через поради сторонніх людей, яких необережно пускаємо в свій світ, можемо втратити один одного.

Особисто я до цього, ніяк не звикну. Митець - совість нації, саме тому треба говорити на всі теми, а ця тема зараз дуже актуальна. Звісно можна слухати лише «позитивні» пісні, але приміряти на себе тільки хороше - утопія”, - зазначив співак в описі до пісні.

Репер Білий Бо презентував трек “Ліцемір”.


Пісня про те, що багато людей носять “маски” і не кажуть в обличчя те, про що думають.

Виконавець Osty представив літній трек “Фонтан”.


“Коли вимкнули світло, коли душа прагне на море та відчути спекотні літні ночі — вмикайте "Фонтан". Гарантую, що на три хвилини точно ви перенесетесь в безтурботні часи або до Одеси”, - зазначив артист.

Papa's Old Speaker – інді-рок гурт, який заснували музиканти Євген Негода та Юрій Мороко у 2017 році в Києві. За останні кілька років гурт випустив ЕР "First" (2018) та кілька синглів. У своїх піснях виконавці орієнтуються на таких виконавців як Arctic Monkeys, The Black Keys, Scorpions, Electric Light Orchestra, Temples.



У пісні “До нестями” виконавець співає про закоханість з першого погляду.

SHUMEI став новим героєм третього випуску авторського проєкту Тіни Кароль «Дім звукозапису».

Він заспівав пісню «У долі своя весна» Володимира Івасюка.



Особливістю шоу є й те, що запрошена зірка повинна заспівати обрану пісню наживо та з першого дублю.

«Дуже багато української музики нищилось. В стінах консерваторії палили дуже багато музики українських композиторів, аби молодь просто не знала та не могла грати їхні композиції. Нам треба відновлювати, нам треба шукати, знаходити все, що тільки можемо, бо в нас дуже багато забрали. У цьому випуску ми відроджуємо музику Івасюка, людини, яка багато зробила для України, й загинула за неї!», - розповів Олег Шумей.

Ще один кавер цього тижня. Гурт Ziferblat заспівав композицію “Коко Шанель” гурту “Океан Ельзи”. Пісн. виконали на сцені Леся Квартиринка.

Леся Квартиринка - це київський проєкт, створений групкою студентів, котрі підтримують українське мистецтво шляхом створення святкових івентів.

Гуцульська співачка та блогерка FIINKA творчо опрацбвала пісню Івана Поповича "Гуцулянка".

"Пісню Івана Поповича на вірші Андрія Демиденка «Гуцулянка» я вчула ше малов. І мені си здавало , шо ся пісня про мене. Особливо рєдок «чічко-прехороша» описував мене в дитинстві.

Ся пісня не така популярна,єк багато інших хітів Івана Дмитровича. Але одної днини,їдучи в Карпати,слухаючи Поповича,єк я то любью робити - звучит «Гуцулянка» і я подумала- цікаво,а шо би гуцулянка заспівала тему леґіню,але так правдиво на діалекті. Тогди ж я й вирішила,шо хочу дует з Поповичем. За пару днів я вже поїхала до него на концерт в Коломию аби попросити дозвозу зробити кавер і він погодивси", - зазначила співачка, яка поширює гуцульський діалект.

Анастасія Приходько українізувала пісню “Любила”.

“У пісні «Любила» величезна історія. Я її написала у 2009 році і, навіть, без кліпу вона стала хітом у всіх країнах СНД.

Після повномасштабного вторгнення я не переклала жодної пісні зі старого репертуару українською, натомість, створила новий. Але всі прихильники дуже довго мене благали випустити на рідній мові саме її!

І от я, неочікувано, отримала переклад пісні від мого менеджера і друга Григорія Красницького. Мені настільки запав в душу його варіант, що я одразу записала пісню. Через два дні, коли пісня була ще в роботі на студії, я з командою поїхала на гастролі в Трускавець. Де і сталась страшна, невимовна трагедія.

Посеред концерту, на очах у безліч глядачів, у мене на руках, Григорій помер від раптового серцевого нападу. На превеликий жаль, він так і не встиг почути пісню «Любила» з його варіантом перекладу, в який, я впевнена, він вклав душу. Ця пісня стала присвятою йому, нашій з ним дружбі, його роботі і віри в мене та мою команду”, - розповіла співачка ісорію перекладу пісні.

Ну і наостанок інструментальний трек.

Проєкт Євгенія Дубовика продовжує доповнюватись синглами та новими учасниками для урізноманітнення музичного перфомансу. Цього разу до запису пісні доєдналася бітбоксерка ptaho__ та трубач (флюгельгорніст) Dimas Kryshtal.


Escapism відтворює процес втечі від реальності, яка часто морально знесилює. У новому синглі до вже звичного джазового ф'южну з'явилися елементи бітбоксингу, які й надають синглу нетипового звучання на фоні інших пісень київського композитора, пише “Ліга”.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую