ye-logo.v1.2

Олег Скрипка подарував Хмельницькому ВЕСНУ

Культура 2884

Олег Скрипка відвідав Хмельниччину.

На прес-конференції, присвяченій проведенню Всеукраїнського проекту "Параду вишиванок-2012" та Всеукраїнського фестивалю писанок лідер гурту "ВВ" і голова художньої ради проекту Олег Скрипка сказав, що оскільки зустріч з хмельничанами відбулася в перший день весни, то й гімном міста повинна бути пісня "Весна". В заході також взяли участь голова оргкомітету Всеукраїнського проекту "Парад вишиванок – 2012" Ігор Добруцький, керуюча справами виконавчого комітету Хмельницької міської ради Людмила Черевченко та заступник міського голови Григорій Давиденко.
Організатори ставлять перед собою чотири цілі: провести Всеукраїнський фестиваль писанки та об’єднати навколо цього заходу всю Україну; провести Всеукраїнський парад вишиванок в стилі карнавалу на заміну військовому параду і також об’єднати всю Україну; зробити найбільшу в світі писанку і отримати свідоцтво, яке засвідчить цей рекорд, та четверта – писанки будуть передані до музею Пирогова і відвідувачі зможуть побачити характерні орнаменти та оздоблення для кожного регіону нашої країни.
"Ми одразу відгукнулися на цю пропозицію, адже мета дуже гарна, а ще й прекрасна можливість презентувати наше місто. Запрошуємо майстрів з усієї області взяти участь у конкурсі та подати своє бачення подільської писанки. На сьогодні в управлінні культури і туризму вже створено робочу групу, до співпраці залучено обласну організацію Національної спілки майстрів народного мистецтва, керівників творчих колективів міста, мистецьких творчих закладів, але ми не будемо розкривати усі плани, залишимо інтригу. Я думаю, що ми будемо цікаві і для хмельничан, і для киян, і для організаторів", - сказала Людмила Черевченко.
Головне завдання на сьогодні - це розпис хмельницької диво-писанки. ЇЇ макет розміром приблизно 3x4 м вже доставлено з Києва до нашого міста. Управлінням культури i туризму спільно з обласною спілкою майстрів народного мистецтва вже розроблено положення конкурсу за підтримки Хмельницького міського голови Сергія Мельника на кращий ескіз диво-писанки, який стартує вже в понеділок, 5 березня. На думку організаторів, у диво-писанці мають поєднатися традиційні для Поділля орнаменти з сучасним креативним оформленням. До її розпису будуть залучені кращі художники міста й області. По завершенню робіт хмельницька диво-писанка буде представлена для перегляду хмельничанами та гостями міста в старовинному центpi – майдані біля кінотеатру імені Т.Г.Шевченка, а також в серпні - на майдані Незалежності.
Під час спілкування заступник міського голови Григорій Давиденко подякував організаторам за таку чудову національну ідею і запевнив, що Хмельницький достойно візьме участь в заходах.
"Парад вишиванок - це не наша ідея, а народна. Подібні заходи проходили в різних містах України, але я думаю, що вже настав час, щоб це зробити гарно, якісно та спільно. Ініціатива красива, мистецька, культурна та необхідна. Військовий парад на сьогоднішній день є архаїчним і нецікавим – потрібна заміна. Ми пропонуємо ходу, яка буде ініціативою від людей та регіонів. Ми будемо закликати українців вдягнути свій святковий одяг та святкувати День незалежності, культурно-мистецьке наповнення ми забезпечимо", - розповів Олег Скрипка.
Під час спілкування із журналістами співак відповідав не лише на запитання стосовно параду та фестивалю, але й туру, присвяченому 25-річчю діяльності гурту, проекту "Голос України", де Олег Скрипка є зірковим тренером. Також представники ЗМІ цікавилися фестивалем "Країна мрій" та "Рок Січ".
На завершення зустрічі Людмила Черевченко презентувала Олегу Скрипці та Ігорю Добруцькому сувенірну іміджеву продукцію та подільську ляльку-мотанку.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую