ye-logo.v1.2

Хмельничанам дозволили розмалювати стіни

Культура 3292
Фото: Євгеній ДОРОФЄЄВ

Днями в місті пройшов перший конкурс графіті

Конкурс графіті організували тому, що у місті багато хто малює в заборонених місцях, і часто потрапляє за це до відділку міліції. Тому й в управлінні молоді та спорту вирішили надати спеціальне місце для творчості, позбувшись таким чином ще й поганого вигляду стін. Тематикою обрали, звісно, “Євро-2012”. Організатори сподіваються, що проведення такого конкурсу стане доброю традицією і в наступні роки. Як зазначила заступник начальника управління молоді та спорту Олена Мандзій, під час підготовки до конкурсу багато хто виявив бажання малювати й далі, купуючи фарби за власний кошт. “Ми домовилися з шанувальниками графіті, що усі свої ескізи вони погоджуватимуть з нами, а ми, в свою чергу, виділятимемо їм місце для творчості”, - каже пані Олена.
Кілька годин поспіль аматори та майстри графіті створювали свої шедеври за допомогою балончиків з фарбою, перетворивши паркан стадіону на таку собі художню галерею під відкритим небом. Роботи конкурсантів оцінювало авторитетне журі з відомих художників та митців нашого міста.
Перемогу здобув Андрій Паровий за роботу “Шалений вболівальник”. Друге місце посів Микола Вальчишин, а третє - Антон Семерук. Переможцям вручив кубки начальник Хмельницького міського управління молоді та спорту Валерій Вешко, всі інші отримали подяки від організаторів.
До слова, у конкурсі взяла участь єдина дівчача команда. Як зізнаються Лілія, Діана та Катерина, вони вперше в житті взяли до рук балончики, хоча й мають відношення до мистецтва, оскільки всі закінчили художню школу. “Вирішили піти на таку собі авантюру й спробувати. А чому б і ні?!, - кажуть дівчата. - Якщо нам запропонують займатися чимось подібним у подальшому, ми не відмовимося”.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую