ye-logo.v1.2

Домашня миловарня Олени Дросенко

Культура 12264
Фото: з домашнього архіву

Сьогодні на прилавках магазинів можна знайти мило на будь-який смак: найрізноманітніших забарвлень, форм і ароматів, із домішками у вигляді скрабу або крему, з різноманітними поживними й зволожуючими компонентами.

 Але є люди, які хочуть зробити мило своїми руками, отримати своє ексклюзивне, натуральне, домашнє мило. Саме такою людиною є 22-річна хмельничанка Олена Дросенко. Дівчина вже півроку займається виготовленням мила в домашніх умовах. Вона щедро дарує ці маленькі шедеври ручної роботи своїм близьким і знайомим.

Не зважаючи на те, що миловарінням у Хмельницькому займаються одиниці, мило ручної роботи стало останнім часом дуже популярним. Це ремесло відоме вже багато століть. І якщо раніше виготовлення мила вручну було вимушеною необхідністю, то зараз це перетворилося на мистецтво, яке дарує людям радість. За словами Олени, зробити мило в домашніх умовах досить просто. Все, що вам може знадобитися, це трохи часу, багато бажання, декілька оригінальних ідей і прості компоненти: гліцеринова основа або звичайне дитяче мило, оливкова або соняшникова олія, один або декілька видів ефірних олій, натуральні барвники та каустична сода. А почалося все з того, що дівчина захотіла зробити своїми руками своїй коханій людині пам’ятний подарунок. Випадково натрапила на рецепти домашнього мила в Інтернеті. І хоча її перша спроба виявилася невдалою, тепер Олена практично не може зупинитися і є справжнім віртуозом у цій справі. Миловаріння перетворилося на її хобі, на її ідею-фікс. Прагнучи зменшити до нуля вміст хімії в домі, для приготування свого мила дівчина використовує тільки натуральні компоненти, які старанно вказує в складі до кожного свого мильного експоната. Більше того, Олена кожній своїй роботі дає назву. І повірте, це справа не з легких, адже майстриня запевняє, що їй не подобається виготовляти однакові «милка» (так дівчина ласкаво називає свої вироби), вони щоразу виходять у неї іншими. Тобто кожна її робота ексклюзивна й неповторна. Гліцеринову основу Олена використовує тільки високоякісну, її вона замовляє аж із Англії. Вся продукція має сертифікат якості та офіційно запатентована.

«Миловаріння – це справжнє мистецтво, де є простір для творчості, – каже Олена Дросенко. – Зазвичай, подібні мильні засоби можна купити й у крамницях. Але куди цікавіше робити їх своїми руками, а головне – це дешевше й корисніше. Мої роботи для мене – це, передусім, неординарні форми, яскраві кольори й збагачення цілющими властивостями. Все мило випробувано на мені та моїй родині. Але найголовніше – воно дуже подобається моїй шкірі! Щоразу процес миловаріння для мене, немов казкова містерія. Але найбільше мені подобається, коли мої «милка» викликають захоплення в людей. Це надихає на подальший розвиток і вдосконалення».

Що тільки не використовує Олена для виготовлення свого мила. Це і настоянки трав, і мед, і ефірні олії, і глини. Для скрабів в хід йдуть перемелені виноградні кісточки та «спита» кавова гуща. Цікаве мило виходить із рослини лофа, яка дуже нагадує мочалку, а природним антицелюлітним засобом є подрібнені та засушені грейпфрутові шкірки. Запах для майстрині також відіграє неостанню роль. Вона вважає, що дуже важливо, з яким запахом, вмиваючись, людина розчинає день і з яким засинає. Аромат допомагає «змити» стрес великого міста й переключитися на домашнє, сімейне, особисте. Приємний запах – це завжди гарний настрій.
Частину мила Олена взагалі робить без ефірних олій. Таке мило підійде для вагітних, для грудних дітей та алергиків. Строк зберігання натурального мила нетривалий – лише три місяці. Адже виготовляється воно без усіляких консервантів, отже, й псується швидко. Дівчина може приготувати й декоративне мило, яке зберігатиметься довго й стане окрасою будь-якої ванної кімнати.

Мило Олени Дросенко об’їздило вже не один фестиваль. Представляла майстриня свої роботи й на Дні народження нашого міста. І скрізь воно знаходило своїх «шанувальників». Але це не єдине захоплення в житті Олени. Правду люди кажуть, що талановита людина має хист до усього. Дівчина тривалий час займалася вишиванням бісером, робила прикраси з каміння, непогано моделює і шиє одяг. Однак, Олена запевняє, що в неї математичний склад розуму. Адже зараз вона закінчує магістратуру в Хмельницькому економічному університеті за спеціальністю «економіст», із відзнакою отримала ступінь бакалавра. Але творча частинка її душі також не спить і постійно «підштовхує» дівчину на нові звершення. Мало не щодня вона вдосконалює свою майстерність у миловарінні, постійно читає спеціалізовану літературу, поглиблює свої знання. Крім мила, Олена вже спробувала власноруч робити бальзами для губ. А в найближчих планах – виготовлення натуральних шампунів, гелів для душу та засобів для миття посуду.

Коментарі:

Амбра 22.09.2012 11:07

 "Амбра"-лише корисне справжнє мило зроблене "з нуля" холодним способом та вистояне не менше шести тижнів!  Арома-Крамниця "Амбра"

Zulfiya 15.11.2010 15:40

Шановні миловари! Запрошую всіх до свого магазину компонентів для миловаріння ? http://www.zulfiya.com.ua/ Найнижчі ціни в Україні, величезний асортимент, ніякого обмеження в виборі перевізника та мінімального замовлення!!! З повагою, Ольга.

Настена Круликовская 12.11.2010 12:56

Ленуська, Вы просто умничка!) Желаю Вам творческого вдохновения!

Юлія 12.11.2010 11:37

телефонувала Олені, хотіла й собі замовити милко, а вона чомусь поза зоною... (((((

С.Я. 12.11.2010 10:44

green, Виправлено...

green 10.11.2010 18:09

нє) ну все кльово звсно)) молодець, респект)) (в першому слові останнього абзацу опечаточка)

Лена Дросенко 10.11.2010 17:41

Дякую за приємні слова ))

Каріна 10.11.2010 13:15

неперевершанно!!!

Ортём 10.11.2010 13:10

Красота)

Ніна 10.11.2010 12:21

Користуюсь з великим задоволенням.

Юля 10.11.2010 12:19

Оленкині милка просто чудові. Вони захоплюють своєю красою, різноманіттям, оригінальністю та (що є найбільш важливим)чудовою якістю!

лена 10.11.2010 11:42

Лена молодчинка) дуже чудові засоби гігіени та просто сувеніри)

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую