ye-logo.v1.2

Танець розкриває людину, допомагає позбутися від негативу і заряджає позитивом

Культура 6218

До такого висновку дійшли кореспонденти «Проскурівського телеграфу», завітавши у гості до ансамблю бального танцю «Едельвейс».

Все наше життя – це танець. Часом воно може бути сповнене самотності й одноманітності, і лише на паркеті ми здатні перевтілитися в казкових королів і принцес... Ансамбль бального танцю “Едельвейс”, який працює на базі Хмельницького технологічного багатопрофільного ліцею є одним із найкваліфікованіших танцювальних закладів нашого міста. Упродовж десяти років свого існування він зібрав чимало здобутків і нагород та виховав цілу плеяду юних майстерних танцюристів. Протягом своєї славної історії, колектив став обличчям міста, кузнею танцювальних талантів та справжньою Меккою сучасних танцювальних подій.

Ансамбль “Едельвейс” - це одна велика дружна родина
Двері “Едельвейсу” завжди широко відчинені для усіх, чиє серце б’ється у ритмі запального танцю, розуміє та внутрішньо переживає його, і готовий присвятити себе цьому виду мистецтва. За роки діяльності ансамблю змінилося багато чого, проте незмінними залишилися професійність, творче сприйняття процесу тренувань та індивідуальний підхід до кожної дитини. Завдяки цьому вихованці «Едельвейсу» є постійними переможцями на щорічних календарних змаганнях та фестивалях обласного, всеукраїнського і навіть міжнародного рівня. До прикладу, цьогоріч на міжнародному фестивалі «Арт-весна», який проходив у Києві, вихованці ансамблю посіли перше місце у віковій категорії до 12 років. У 2002 році на чемпіонаті в Польщі «Едельвейс» виборов друге місце. Наступним щаблем у рейтингу перемог ансамблю повинна стати Болгарія, принаймні нині юні «едельвейці» посилено тренуються і відточують свою майстерність, щоб гідно представляти свою Батьківщину за кордоном. Аби розкрити танцювальний талант, тренери колективу практикують індивідуальний підхід до можливостей та потреб кожної дитини, а самі заняття відбуваються у дружній та невимушеній атмосфері. І це не дивно, адже впродовж багаторічної діяльності ансамбль став великою родиною і тут пишаються кожним членом цієї дружної команди. Віденський вальс, пристрасне танго, швидкий та повільний фокстроти, запальні самба, чача, румба, веселий джайв та суворий і впевнений пасодобль… І це лише обов’язкові танці з європейської та латиноамериканської програм, які вивчають вихованці танцювального колективу. Крім цього вони є учасниками різноманітних шоу-постановок та яскравих концертних номерів.
Найкраща дорога до успіху – це тренер, котрий має смак
Дитячі мрії здійснюються, якщо в них дуже вірити. А особливо тоді, коли дорослі прикладають до цих мрій свої зусилля. Керівника «Едельвейсу» Ірину Вишневську називають не інакше як “мамою” бальних танців. Вона – кандидат у майстри спорту, професіонал із великої літери та педагог від Бога. Її ще можна порівняти з художником. Адже бальна пара – це як дві фарби, і тренер - це той митець, який повинен зуміти створити живописну картину з цих двох фарб. Серце жінки належить танцям із п’яти років. Вона починала в ансамблі «Фламінго», а коли її партнер переїхав у Київ й танцювальна пара розпалася, спробувала себе як педагог. Тоді Ірині Вишневській було лише 18 років, і навчалася вона на першому курсі в університеті на економіста. Але викладацька діяльність так її захопила, що у неї не залишилося жодних сумнівів стосовно майбутньої діяльності. Сьогодні в Ірини Олександрівни не один десяток вихованців. В ансамблі функціонують п’ять груп, а це близько 100 юних танцюристів. Наймолодші вихованці – це дітки, яким по 3,5 роки. Найстарші – цьогоріч закінчують школу. Пов’язав свою долю із бальним танцем і 10-річний син Ірини Олександрівни Вадим. «Головна вимога до тих діток, які до нас приходять – це бажання танцювати. А до тренера – любов до дітей, - запевняє пані Ірина. – Не останнє місце в досягненні успіхів займає і підтримка батьків. Лише за цих умов результат буде задовільним. У бального танцю безліч переваг. Окрім відчуття ритму та гарної постави, він вчить дитину гідно поводитися на публіці та гарно себе «презентувати». До того ж стосунки «партнер-партнерка» змалечку закладають у хлопчиків джентльменські якості, розвивають взаємодію між дітьми».

“Вдаримо” танцями по комп’ютеру!
Батьки юних підопічних Ірини Вишневської запевняють, що в цієї чарівної професійної танцюристки стільки майстерності, що вона змушує танцювати серцем та душею. Всі поставлені нею номери несуть свою неповторну енергетику, яка зачаровує, вражає, хвилює, але нікого не залишає байдужими. «Ми живемо з вами в непростий час, коли екологія, харчування, духовний занепад, соціально-економічний устрій суспільства і багато іншого дуже згубно впливають на наших дітей, - каже Ірина Олександрівна. - Збереження їхнього фізичного й психологічного здоров'я в цих складних умовах є однією з найнагальніших проблем суспільства. Характерним є те, що діти нашого часу в результаті гіперзахопленості комп'ютерними іграми мають дуже низький рівень рухової активності. Все це вкрай негативно впливає на здоров'я, на їхній емоційний стан і систему цінностей, розумовий і душевний розвиток. А одним із найцікавіших шляхів фізичного, духовного та естетичного розвитку дітей і є бальні танці».
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую