ye-logo.v1.2

Хмельницькі велосипедисти збирають гроші на обігрів церкви у Сутківцях

Спорт 3653
Фото: Олександра Калінера

Ідея доброї справи зародилася під час велопробігу.

«Аби ознайомити хмельничан з історією храмів Поділля та гарно провести вікенд на «металевих конях» у приємній та дружній компанії однодумців, ми вирішили відвідати дві стародавні мальовничі церкви-фортеці у селах Сутківці та Шарівка. Справжньою окрасою нашого туру стало спілкування з отцем Володимиром, який ознайомив нас з історією сутковецької Церкви Покрову Пресвятої Богородиці й провів екскурсію нею. Та ще й люб’язно надав власну кухню, аби мандрівники змогли поласувати макаронами та тушонкою. У відповідь на таку гостинність ми вирішили зробити подарунок церкві — придбати обігрівач UFO», – розповідає організатор велопробігу Сергій Толстіхін.
Наразі збір коштів триває і кожен може долучитися до доброї справи.
«Покровська церква — це унікальний взірець оборонного зодчества Поділля. Нині вона є діючим храмом і музеєм, який відвідують численні українські й зарубіжні туристи. Крім того – це один з найдавніших в Україні оборонних храмів. Тому задля збереження унікальної культурної спадщини та краси нашого рідного краю, ми просто вважаємо своїм обов’язком зробити, для початку, хоч символічний крок для відновлення наших історичних надбань, адже це може стати гарним прикладом для наслідування», – відзначає учасник походу Олександр Калінер.
А за два тижні, 26-27 жовтня, на жителів обласного центру чекає вже новий туристичний дводенний велотур «Замки Поділля» за маршрутом Кам'янець-Подільський-Хотин-Окопи. У програмі подорожі відвідини таких культурних пам’яток як: Кам'янець-Подільська фортеця, Кафедральний костел святих Апостолів Петра і Павла, дерев'яна Хрестовоздвиженська церква, руїни Жванецького замку та Хотинська фортеця. Зареєструватись можна на сайті.
Задля популяризації велоподорожей та заїздів, пропагування здорового образу життя група любителів велосипедного спорту “Velodrive Khmelnitsky” шукає спонсорів. До організаторів можна звернутися як у соціальній мережі “Вконтакті”, так і через сайт.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую