ye-logo.v1.2

Активістів Майдану у Хмельницькому викликають на допит (ВІДЕО)

Євромайдан 3143

Кримінальне провадження проти шести активістів, які були затримані минулого тижня на Майдані, не закрили.

Затриманих відпустили (про це ми писали 28 січня), оскільки закон, на підставі якого їх затримали, визнали таким, що втратив чинність. Можливо, представники прокуратури та правоохоронних органів таки дослухалися до слів мітингувальників, які час від часу приходять під їхні тихі кабінети і нагадують, що «в одному місті живемо», «злочинні накази виконувати – це теж злочин». Однак кримінальне провадження у справі про захоплення Хмельницької ОДА, на основі ч. 1 ст. 341 КК України (захоплення державних або громадських будівель чи споруд) відкрите ще й досі (станом на вівторок, 4 лютого), а до відділку запрошують свідків захоплення Хмельницької ОДА 24 січня. Нагадаємо, тоді активісти Майдану увійшли до адмінприміщення із вимогою спочатку прийняти звернення до Президента та парламенту, а згодом – відставки губернатора. Того ж дня Хмельницьке міське управління МВС відкрило кримінальне провадження, а комісія нарахувала пошкодженого майна на суму дві тисячі гривень, (не рахуючи картин). За даними обласної ради, 800 гривень активісти мають відшкодувати за пошкоджене майно, 900 гривень – за браму, що на боковому в’їзді на територію адмінприміщення, майже 500 гривень за комп’ютерну техніку. Сума виплати за пошкоджені картини буде оголошена після того, як комісія їх оцінить.
Повістки з’явитися на допит отримали 11 осіб, серед яких депутат Хмельницької обласної ради Іван Гончар, секретар міської ради Костянтин Чернилевський та партійні активісти.
«У нас нічого не питали, просто відмітили у повістці, що ми з’явилися у зазначений час, і що претензій до нас немає. Незрозуміло, для чого було викликати? Це наш робочий час та адвоката», – каже Іван Гончар.
Інших активістів, яких теж викликали у якості свідків захоплення адмінприміщення, теж ні про що не запитували. Лише повідомили: очікуйте на чергову повістку.
Тим часом, на офіційному веб-порталі парламентської газети «Голос України» вже опубліковано Закон про скасування «диктаторських законів» за одним із яких і порушено кримінальне провадження.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую