ye-logo.v1.2

З ради Майдану виженуть політиків?

Євромайдан 3722
Фото: автора

Сьогодні, 16 березня, під час народного віче та й на засіданні самої ради Майдану цей меседж звучав неодноразово.

Першою публічно цю думку озвучила представниця Правого сектору, пані Дана.
«Громада повинна вирішувати свої питання власними силами. Не чекати, поки «прийде хтось, призначений Києвом чи ще кимось, і вирішуватиме їх. Кожен має усвідомлювати відповідальність за себе, за свою родину. В Україні завжди існувало звичаєве право, зокрема, толока, віче, вирішення громадою усіх суспільних питань. І ми повинні ініціювати це – кожен у своєму місті. Ми вирішуємо власну долю, і ніхто за нас цього не зробить», – наголосила Дана і додала, що потрібно переобрати раду Майдану. До її складу, за словами радикалки, мають входити представники усіх верств населення, і, головне, обиратися вона має на засадах «непартійності».

Підтримав цю ідею й депутат Хмельницької міської ради, постійний спікер Майдану Олександр Симчишин.

«Сьогодні на Майдані, практично з ініціативи громади, народилася дуже добра пропозиція – переобрати раду Майдану. Останні кілька тижнів рада Майдану демонструвала свою недієздатність: постійні чвари, з’ясовування стосунків. Фактично вона й не дуже впливала на ті процеси, які відбувалися. Головна функція ради Майдану тепер, коли частина її представників «заходять» у владу, – контроль за чиновниками та новими призначеннями. Тому я погоджуюся з пропозицією переобрати раду Майдану, щоб вона стала таким собі люстраційно-антикорупційним органом, який би контролював кожного чиновника, на усіх рівнях влади», – сказав Олександр Симчишин.

Окремі члени ради Майдану теж висловилися за те, щоб вивести з її складу політиків, але проголосувати цю пропозицію на засіданні ради не змогли. За словами речника ради Майдану Олексія Голеншина, засідання відбуваються щосереди та щоп’ятниці о 17.00, а щонеділі – о 10 ранку.

«Те засідання, яке сьогодні відбулося після Народного віче, – це чиясь миттєва ідея, тому потрібного кворуму не було. Щодо виведення політиків зі складу ради, то є три можливості замінити члена ради: або він пише заяву про вихід за власним бажанням, або його виключають рішенням ради після трьох несанкціонованих пропусків (коли людина не може пояснити своєї відсутності на засіданні), або ж – рішенням Київської ради Майдану», – каже Олексій Голеншин.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую