ye-logo.v1.2

Рада Майдану: народжені та… знищені Майданом? (ВІДЕО)

Євромайдан 3618
Фото: автора

«Навколомайданна» громадська організація у Хмельницькому, схоже, остаточно розвалилася. Точніше, її рада. Або ж її розвалили?

Засідання, які постійно зривають, рада, яка вже й "не рада, що так сталося", та представники громадськості, які не можуть добитися свого: щоб їх включили до складу ради... Робота ради Майдану у Хмельницькому заблокована ось уже місяць. Основна причина: представники громадських організацій та активісти Майдану вимагають деполітизувати раду Майдану та прийняти до її лав нових, молодих членів.

"Рада Майдану розпочинала свою роботу із 27 членів. І коли прийшов ще один, двадцять восьмий, до мене підійшов один із членів ради і каже: "Дякувати Богу, до нас ще одна людина долучилася". Ми не могли собі тоді уявити, що цей керівний орган буде настільки популярним! Сьогодні в раді є 47 членів, іх кількість продовжує зростати – ще майже півсотні осіб написали заяви про вступ", – пояснює член ради Майдану Олесь Вітряний.

За його словами, й справді настав час визначитися із форматом ради, адже раніше і рада, і сам Майдан були опозиційними органами. Тепер же, коли обласну раду очолює "свободівець" Іван Гончар, його заступниками є "бютівці" Віктор Адамський та Ігор Хитрук, а обласною адміністрацією керує "ударівець" Леонід Прус, ці політичні партії не можуть контролювати владу. Майдан має стати контролюючим органом, або консультативно-дорадчим…


Від пояснень на площі перейшли до засідання самої ради у приміщення ОДА.

Поки тривало засідання, головуючі змінилися кілька разів: спочатку, як і належить, взявся головувати один із членів ради – Олесь Вітряний, згодом мікрофони і місце у президії захопили представниці "слабкої статі" в особі двох жіночок, а коли емоції переповнили присутніх настільки, що уже всі з усіма пересварилися, лад спробував навести Денис Цапенко.

<

>

Однак, не всі члени ради Майдану вірять, що безлад у засіданнях – лише через те, що громадськість активізувалася. 

"Коли новопризначеному голові адміністрації сказали, що "Вас не дуже гарно прийняли на раді Майдану", він відповів: "Ми переформатуємо цю раду". Я більше нічого не хочу сказати…" - без конкретного звинувачення, але з натяком закінчив свій виступ член ради Майдану Ігор Клюс.

<

>

Не вірить у щирі наміри активістів і Алім Міщук. За його словами, безлад у раді на руку "силам, які починають заповнювати посади".

"Будь-якій владі, не лише тій, що є зараз, вигідно, щоб контролюючий орган був дискредитований. Те, що зараз відбувається у раді Майдану, – це або люди не розуміють процедури роботи, або це вірус, який спеціально запускається в раду", – каже Алім Міщук.

<

>

Претензії та запитання до активістів виникають і в таких, як і вони, активних учасників революції, і у діючих членів ради.

<

>

 

<

>

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую