ye-logo.v1.2

У липні подорожчає вода і зміниться система оплати за неї

Суспільство 5124

З першого липня КП “Хмельницькводоканал” піднімає тарифи на послуги водопостачання та водовідведення.

 За постачання 1 кубічного метра платитимемо 3,84 грн., відведення та очищення 1 кубічного метра стоків 4,09 грн. (з ПДВ).
Змінює тарифи, а також процедуру їх оплати МКП “Хмельницьтеплокомуненерго”. Послуга підігріву холодної води змінюється на послугу постачання гарячої води, яка включає: вартість холодної води, що обліковується за лічильником гарячої води, підігрів води та повірка квартирних засобів обліку гарячої води. Вартість послуги становить 21,93 грн. за 1 кубічний метр для квартир, обладнаних лічильником обліку води, і 67,11 грн. за одну людину на місяць у квартирах без лічильників.
Тобто при розрахунках з «Хмельницькводоканалом» вартість холодної води, що обліковується за лічильником гарячої води, не сплачується, стоки сплачуються за лічильником як холодної, так і гарячої води.
Наприклад, у квартирі, обладнаній лічильниками води, за місяць використали 3 кубічних метри холодної і 2 кубічних метри гарячої води. Розрахунки з “Водоканалом” виглядатимуть наступним чином:
- за водопостачання: 3 куб. м х 3,84 грн. = 11,52 грн.;
- за водовідведення: (3 куб. М + 2 куб. м) х 4,09 грн. = 20,45 грн.
У “Теплокомуненерго” слід заплатити: 2 куб. м х 21,93 грн. = 43,86 грн.
Нагадаємо, що з 1 жовтня 2014 року зросте вартість опалення. У будинках, обладнаних лічильниками обліку теплової енергії, платитимуть 329,66 грн. за 1 Гкал. У будинках, не обладнаних засобами обліку теплової енергії, нарахування проводитиметься виключно в опалювальний період і становитиме 7,53 грн. за метр квадратний.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую