ye-logo.v1.2

Надзвичайники Хмельниччини врятували минулого року 189 людей, з яких 19 — діти

Суспільство 1846
Фото: Дмитра Скрипника

Рятувальники області прозвітували про виконану роботу і визначили основні завдання на 2015 рік.

У Головному управлінні Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області підбили підсумки роботи у сфері цивільного захисту за минулий 2014 рік. Вже понад тиждень рятувальники працюють у режимі підвищеної готовності до надзвичайних ситуацій, зараз як ніколи гостро постає питання порятунку людей. За словами начальника управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації Євгена Данилюка, в цілому усі завдання щодо підвищення рівня техногенної і пожежної безпеки, захисту людей і територій виконані.
“Готовність територіальної підсистеми цивільного захисту області до практичної роботи реальна, перевірена як надзвичайними ситуаціями, які сталися минулого року в області, так і соціально-політичним становищем у країні. Завдяки роботі працівників управління ДСНС в області було мінімізовано наслідки надзвичайних ситуацій, не допущено пожеж в екосистемах, виключені випадки масового інфекційного захворювання та загибелі людей”, - зазначив Євген Данилюк.
Як доповідають рятувальники, у 2014 році сталося п’ять надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру, місцевого й об’єктового рівня.
“Завдяки професійним та злагодженим діям складу оперативно-рятувальних підрозділів області за різних обставин минулого року врятовано 189 людей, у тому числі 19 дітей, понад 650 будівель та споруд, 86 одиниць автортакторної техніки, а також майна різних форм власності на загальну суму понад 22 мільйони гривень”, - розповів начальник Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області полковник служби цивільного захисту Борис Болібрух.
Велику роботу провели надзвичайники і з розміщення громадян України, які переміщуються із тимчасово окупованої території країни.

“2014 рік справедливо можемо назвати особливим, ще ніколи нам не довелось працювати у таких умовах. Зараз питання цивільного захисту дійсно стало одним із найважливіших. Ми живемо у режимі готовності до надзвичайних ситуації, але попереду ще багато роботи, аби бути готовим захищати населення, - підкреслив перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Симчишин. - Минулого року у надзвичайних ситуаціях загинуло вісім і постраждала 51 особа. Це більше, ніж у 2013 році. Загалом більше тисячі людей загинуло в результаті ДТП, нещасних випадків на воді, і нещасних випадків невиробничого характеру. Але завдяки злагодженій роботі рятувальників багато людей врятовано.”
Враховуючи ситуацію в країні, надзвичайники визначили основні завдання, що стоять перед Головним управлінням і покликані забезпечити високий рівень реалізації державної політики у сфері цивільного захисту.
“Серед усіх завдань найважливішими є допомога переселенцям, навчання населення основам цивільного захисту та запровадження європейських стандартів безпеки”, - підкреслив Борис Болібрух.
Особливу увагу рятувальники планують приділяти удосконаленню системи оповіщення населення та приведенню у належний стан захисних споруд області.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую