ye-logo.v1.2

Пам'ятник Затонському, що стояв у Хмельницькому, хочуть забрати у музей

Історія 3098
Фото: з архіву редакції

З такою ініціативою виступила онука скульптора Михайла Лисенка.

Пам'ятник комуністичному діячеві Володимиру Затонському, що стояв на розі вулиць Соборної та Героїв Майдану (колишньої Театральної), хмельничани повалили рік тому. Тепер онука скульптора Михайла Лисенка, який створив погруддя у 1969 році, шукає пам'ятник, щоб відвезти його на батьківщину митця — Сумщину.
«Людмила Лисенко читала лекцію з сучасної скульптури у нашому музеї і запитувала, чи зберігся цей пам'ятник. Вона збирає усі роботи дідуся, щоб створити парк скульптур, - розповідає директор Хмельницького обласного художнього музею Лариса Чернова. - Михайло Лисенко був відомий українським скульптором. І його пам'ятник Затонському, як і іншим діячам минулого, може не мати суспільної цінності, зате є цінним з точки зору мистецтва».
Як вдалося дізнатися кореспондентам ye.ua, пам'ятник Затонському зараз перебуває у спеціалізованому комунальному підприємстві «Хмельницька міська ритуальна служба».
«Пам'ятник зберігся нормально. Але щоб його забрати, потрібно, щоб міськвиконком прийняв відповідне рішення», - пояснює директор СКП «Хмельницька міська ритуальна служба» Зоя Івко.
До речі, у Хмельницькому є ще одна робота Михайла Лисенка. Це погруддя письменника Івана Франка у однойменному парку. У 2007 році скульптуру місту подарувала Людмила Лисенко.
 

Коментарі:

Іван Приймак 23.02.2015 15:58

"Пам'ятник зберігся нормально"...

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую