ye-logo.v1.2

Як виникла ідея створення "Сімейної газети"

Суспільство 3191
Видавець Сергій Іщук під час відкриття лавочки на честь ювілею Сімейної газети
Видавець Сергій Іщук під час відкриття лавочки на честь ювілею Сімейної газети

Про це розповів видавець медіа-корпорації "Є" Сергій Іщук та редактор "Сімейної газети" Тетяна Яровенко.

"Сімейна газета" відсвяткувала свої перші 15 років на медіа-ринку. Це місце зустрічі людей, які можуть поділитися своєю життєвою історією, долею, радістю чи розчаруваннями. Починати проект було дуже не просто. Він народився на зламі часів у перші дні літа 2000 року. Зазирати у майбутнє наприкінці шалених 90-тих із фінансовими катастрофами та людськими розчаруваннями було, вочевидь, надто ризикованим. Та у всі часи знаходилися сміливці, котрі незважаючи на всі застороги та перешкоди вперто прокладали собі шлях у майбутнє і собі, й іншим.
Про історію створення “Сімейної газети”, її розвиток та визнання розповіли під час інтерв'ю в ефірі радіопередачі “Долі людські” видавець медіа-корпорації “Є” Сергій Іщук та редактор “Сімейної газети” Тетяна Яровенко.
“Згадуючи двотисячний рік, ті кризові моменти, тоді вкотре люди втомилися від політики і потрібно було бути ближче до них. На цій хвилі у нас виникла ідея, що потрібно менше політики, складних речей, а більше простих життєвих бачень, які можуть підтримати людей. Так з'явився фундамент, завдяки якому виникла “Сімейна газета”, - згадує Сергій Іщук.

Така газета була потрібна саме родинам. Людям, які хотіли присісти тихенько ввечері і прочитати про себе, про свого сусіда, своє місто щось таке, що зворушить і зігріє серце.

Перші роки довелося працювати особливо наполегливо, але було багато помічників. Це були не просто дописувачі журналісти-аматори, але то були люди, які вміли думати і професійно працювати.

“Збільшувалася кількість сторінок, відповідно — додавалося роботи. Нам постійно телефонували, писали люди, дякували за роботу. А це — найважливіше. Ми розуміли, що йдемо у потрібному напрямку. Головний критерій успіху нашої роботи те, що ми робили все з любов'ю”, - розповідає Тетяна Яровенко.
“Сімейну газету” заснували у 2000 році, але вже у травні 2001 року вона стала всеукраїнською. Її передплачували по всій Україні. Сьогодні виходить аж три випуски “Сімейної” газети: подільський (40 тисяч примірників), всеукраїнський випуск (43 тисячі примірників) та 9 тисяч примірників російською мовою.

Редактори "Сімейної газети" Тетяна Яровенко (зліва) та Галина Аріон (справа)

За словами видавця, на сьогодні в Україні читання зменшується, тиражі падають, водночас наклад “Сімейки” хоча повільно, але росте.
“Раніше ми обирали життєву історію на першу сторінку видання одну із десяти, а зараз треба вибрати одну із 30, - говорить він. - На жаль, хтось може чекати появу своє історії з півроку. Географія наших читачів та дописувачів розширюється. Але основа все ж штатний колектив редакції”.
У “Сімейної газети” є дописувачі, які з нами працюють вже більше 10 років. Найбільш активні з Житомирської, Чернігівської, Київської, Івано-Франківської та, звісно ж, Хмельницької областей.
“У зв'язку з тим, що в країні фактично йде війна, ми створюємо тематичні сторінки, аби психологічно допомогти читачам. Наші нові рубрики “Про духовне”, “Уроки психології”, “Споживач”, “Знай свої права” дуже цікавлять читачів, - додає Тетяна Яровенко. - Більшість з цих людей проживають у сільській місцевості і часто не можуть особисто звернутися до юриста чи іншого фахівця з питанням, яке їх турбує. Тому інформація, яку ми подаємо, для них дуже важлива”.

У планах “Сімейки” - бути більш доступними для хмельничан, започаткувати нові спецсторінки видання. Але про це детальніше слухайте в інтерв'ю.

Music File Hosting - Listen Audio Files - Інтерв'ю видавц...

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую