ye-logo.v1.2

Поради туристу. Що покласти в туристичну аптечку

Туризм 7404
Взявши осносні види препаратів, забезпечите собі допомогу при більшості захворювань
Взявши осносні види препаратів, забезпечите собі допомогу при більшості захворювань. Фото: автора

Хоча підбір ліків — справа індивідуальна, є перелік видів препаратів, які варто взяти у мандрівку

Коли я куди-небудь вирушаю, будь-то тижневий похід горами чи кількаденна поїздка в інше місто, я беру з собою хоча б мінімальний запас ліків. Звісно, якщо ви подорожуєте у цивілізації, де є аптеки, у разі необхідності можна купити якісь пігулки, але не завжди для цього є час і можливість. А якщо відправляєтеся на природу, коли до найближчої аптеки кілька кілометрів або десятків кілометрів, про ліки слід обов'язково подбати.
Особливо уважно слід поставитися до підбору ліків при поїздці за кордон. Адже в іншій країні ви не завжди знайдете саме ті ліки, до яких звикли, і не завжди зможете пояснити аптекарю, що саме у вас болить.

Підбір ліків — досить індивідуальне заняття. Якщо у вас алергія чи астма, ви обов'язково маєте взяти відповідні ліки. Втім, існує універсальний основний набір препаратів, який допоможе при більшості стандартних ситуацій:
1. Знеболювальні. У дорозі може трапитися все, що завгодно: головний, зубний біль, спазми у животі. Якщо вдома можна якось перечекати біль, відпочити у ліжку, в мандрах не завжди є така можливість.
2. Жарознижувальні. Це препарати, що містять ацетилсаліцилову кислоту, парацетамол. До речі, часто жарознижувальні препарати мають ще й знеболювальний ефект.
3. Протипростудні. Необхідні ліки, які швидко позбавлять вас симптомів простуди чи ОРВІ — нежиті і кашлю.
4. Для стабілізації травлення. Дуже важливі для мандрівника, особливо, якщо відправляєтеся в тропічні країни, у країни з екзотичною кухнею. Сюди слід віднести ліки від діареї, запору, для покращення травлення та ліки при шлункових отруєннях. Не забудьте і про звичайне активоване вугілля.
5. Протизапальні (антибіотики). Для серйозних захворювань. Якщо ви часто хворієте на ангіну, бронхіт чи інші інфекційні захворюваннями дихальних шляхів, беріть надійні антибіотики, прописані лікарем.
6.  Пластир (звичайний та бактерицидний). Дуже потрібний атрибут у будь-якій поїздці. Навіть якщо ви не збираєтеся в похід, але будете багато ходити містом, відвідувати численні екскурсії, він може знадобитися. Також за допомогою бактерицидного пластира можна закрити рану.
7. Бинти, вата.
8. Знезаражувальні (йод, зеленка, перекис водню).
Які саме препарати (марки та фірми) брати у похід, особиста справа кожного, але бажано віддавати перевагу тим, які ви вже перевірили на практиці і знаєте, що особисто вам вони допомагають.
Додатково можна взяти протиалергенні засоби та репіленти (засоби від москітів, комарів, кліщів — залежно від того, в якій місцевості будете відпочивати).
Якщо ви їдете засмагати на курорти чи йдете у високі гори, не забудьте про сонцезахисні засоби та засоби від опіків.
У морські чи річкові круїзи візьміть з собою засоби від захитування і морської хвороби.
Якщо ви збираєтеся в екстремальні походи з підвищеною небезпекою травм, візьміть джгути, засоби перев'язки, загоєння ран.
Якщо у вас хронічні захворювання, візьміть ліки, які вам виписав лікар.
Якщо приймаєте ліки, які виписують за рецептом, обов'язково прихопіть з собою рецепт. Особливо уважно до цього пункту слід поставитися про поїздці за кордон. В іншу країну краще не брати рідкісних сильнодіючих ліків. Якщо ж вони вам необхідні — візьміть репецт.
Також бажано мати з собою інструкцію до кожного препарату, навіть якщо ви знаєте, як його використовувати.
  Читайте також, що покласти у рюкзак, коли збираєтеся у похід.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую