ye-logo.v1.2

Хмельницькі громадські активісти отримають 21 мільйон гривень на реалізацію власних проектів

Суспільство 1934
Фото: kanos.com.ua

Для цього в місті утворили спеціальний громадський бюджет.

Депутати Хмельницької міської ради сьогодні, 18 травня, затвердили Програму “Громадські ініціативи” на 2016-2020 роки. Відповідно до неї, громадські проекти можуть фінансуватися за рахунок міського бюджету.

За словами міського голови Олександра Симчишина, на цей рік передбачено один мільйон гривень, на наступні — по 5 мільйонів гривень, однак це не межа.

“Сьогодні затверджуємо положення і сподіваємось на активнісь. З наступного року будемо по 5 мільйонів виділяти. Якщо нормально цей процес реалізовуватиметься, то й більше”, - сказав міський голова.

За програму проголосували 35 депутатів. Таким чином влада сподівається залучити громадськість до процесів місцевого розвитку. Визначення одержувачів бюджетних коштів здійснюється на конкурсній основі за рішенням конкурсної комісії.

Як йдеться в положеннях, головна мета Програми - підтримка громадських ініціатив, спрямованих на акумуляцію ресурсів міської влади та громадськості для створення базисів сталого соціально-економічного розвитку міста або вирішення конкретних проблем, що його стримують.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую