ye-logo.v1.2

Патрульні почали «полювання» на пішоходів-порушників у центрі Хмельницького

Суспільство 2933

Поки їх не штрафують, а лише попереджають.

У Хмельницькому сьогодні, 21 липня, патрульні поліцейські розпочали справжнє полювання на порушників правил дорожнього руху серед пішоходів і водіїв. «Засідку» організували в центрі, поблизу «Ощадбанку». У поліції кажуть, що мають численні звернення про порушення саме в цьому місці, адже часто пішоходи замість користуватися підземкою, просто перебігають дорогу.

«Таку акцію ми розпочали сьогодні, триватиме вона до понеділка. Саме на цій зупинці біля «Ощадбанку» є проблеми, бо люди до неї не звикли, вона нова. Водії маршрутки не заїжджають у кишеню, а зупиняються біля паркану, інколи в два ряди, чим перешкоджають руху. Ми моніторимо ситуацію, а далі побачимо. З початку місяця тут вже було дві ДТП. Порушують і водії, і пішоходи», - коментує речник патрульної поліції міста Роман Мартинюк.

Поки поліцейські чергували біля зупинки, переходили дорогу, порушуючи правила, близько десятка пішоходів. Здебільшого це люди похилого віку. Вони або поспішали на зупинку чи в банк, або не могли спуститися в підземку через стан здоров’я: багато хто опирався на палицю.

Люди ігнорували підземний перехід

За перехід дороги в невстановленому місці передбечений штраф у розмірі 51 гривні. Однак патрульні поки порушників не штрафували, а лише попереджали. Але надалі обіцяють бути більш суворими.

Жінка перебігла дорого перед патрульними, а потім ще й сварилася

«Ми дивимося, як веде себе людина, якщо розуміє, що це порушення, то поки що попереджаємо і відпускаємо, а якщо веде себе неадекватно, - складаємо постанову. Люди наражають на небезпеку і себе, і інших», - додає поліцейський.

Багато порушників були літнього віку, з палицями

Водіїв маршруток також попереджали

Чоловік каже, що порушив правила, бо поспішав

Такі пам'ятки давали пішоходам

Патрульні пояснювали порушникам, що вони наражають на небезпеку не лише себе

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую