ye-logo.v1.2

Генпрокурор відзвітував про затримання хмельницької «федералістки», якого не було?

Суспільство 4184
Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що територіальні громади відверто закликають не платити податки українській державі, а платити податки виключно цим самозваним громадам
Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що територіальні громади відверто закликають не платити податки українській державі, а платити податки виключно цим самозваним громадам. Фото: rbc.ua

Про це Юрій Луценко заявив ще 16 липня, про що сповістили як місцеві, так і всеукраїнські медіа.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко ще 16 липня в Івано-Франківську заявив, що в Хмельницькому затримали жінку, яка очолювала так звану «територіальну громаду».

«У Хмельницькому, де один із таких підрозділів був зареєстрований і жіночка, яка оголосила себе керівником цієї територіальної громади, почала збирати податки в підприємців на хмельницькому ринку, - заявив Юрій Віталійович. – Мало того, були такі дурні, що їй ще платили. Вона вже затримана і їй буде пред’являтися серйозна стаття за державну зраду».

Проаналізувавши все сказане, журналісти сайту «Є» припустили, що пан Луценко міг говорити про Ольгу Уграк, яка представляється «уповноваженою у справах територіальної громади Хмельницького з питань реєстрації». Адже 24 травня в двох квартирах, які належать Ользі Іванівні, провели обшуки. Було й відкрите кримінальне провадження за фактом самовільного присвоєння владних повноважень. Вже 4 червня представники «територіальної громади» багатьох інших міст України зібралися в Хмельницькому, щоб провести свою конференцію. Була там і Уграк. Утім, чимало хмельничан прийшли до її місця проведення, щоб не дати, як вони заявили, провести зібрання сепаратистів. Крім того, як і сам Юрій Луценко, назвали «територіальників» людьми Віктора Медведчука. «Ми вилучили всю офісну техніку в цієї мадам-сепаратист, чи федераліст точніше. Подивимося, куди ведуть ниточки електронних зв’язків», - заявив Юрій Луценко.

Скоріше за все пан Луценко мав на увазі затримання Ольги Уграк, оскільки про обшуки інших "територіальників" хмельницька поліція не повідомляла.

То невже Ольгу Уграк затримали? Щоб знайти відповідь на це запитання, ми звернулися до хмельницької поліції, яка розслідує цю справу. І, отримавши відповідь від старшого слідчого слідчого відділу Хмельницького міськвідділу поліції пана Бондарука, дещо здивувалися. Виявляється, під час проведення досудового розслідування за результатами проведення обшуку Ольга Уграк не затримувалася. Крім цього, повідомлення про підозру пані Уграк не вручалось та міру запобіжного заходу їй не обрано, оскільки на даний час проводяться слідчі дії.

Пропонуємо вашій увазі відео з заявою Юрія Луценка:

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую