ye-logo.v1.2

Правоохоронці викрили діяльність організованої злочинної групи, яка обкрадала аграріїв

Кримінал 1472
До складу організованої злочинної групи входило двоє мешканців Старосинявського району та четверо хмельничан
До складу організованої злочинної групи входило двоє мешканців Старосинявського району та четверо хмельничан. Фото: hm.npu.gov.ua/uk/

Група складалася із 6 чоловік.

На Хмельниччині поліцейські викрили діяльність організованої злочинної групи. ЇЇ члени обікрали аграріїв Хмельниччини майже на 700 тисяч гривень. У поліції кажуть, що до складу групи входило шестеро осіб.

"До складу групи входило двоє мешканців Старосинявського району та четверо хмельничан. Діяли вони на території Хмельницької області впродовж року. Загалом на рахунку ОЗГ 15 крадіжок та ще 2 крадіжки, вчинені окремими членами цієї групи. Загальна сума збитку, завдана аграріям області, складає більше 690 тисяч гривень. Викрадали зловмисники переважно зернові культури: сою, гречку, овес, ячмінь. Проте затримали їх по «гарячих слідах» після крадіжки двох биків з ферми в селі Подоляни Старосинявського району. Діяло ОЗГ на території практично всієї області, від їхній дій постраждали аграрії з Новоушицького, Дунаєвецького, Городоцького, Старосинявського та інших районів", - повідомляють у Нацполіції області.

У зловмисників був свій легковий і вантажний транспорт. Кожну крадіжку злодії ретельно планували: представлялись вигаданими іменами і під приводом продажу або купівлі зерна попередньо відвідували склади та отримували від власників зразки зернових культур та оцінювали їхню якість і доцільність майбутньої крадіжки.

"Також оглядали умови зберігання зерна. Діяли зловмисники вночі. Кожного разу крадіжка вимірювалась у тоннах зерна, яке одразу ж збували наперед домовленим покупцям. На сьогодні досудове розслідування щодо діяльності організованої злочинної групи завершено. Обвинувальний акт спрямовано до суду", - додають правоохоронці.

Чоловікам доведеться відповідати перед законом згідно частиною 5 статті 185 «Крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організованою групою» Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую