ye-logo.v1.2

У театрі Старицького виставу «Украдене щастя» покажуть в сотий раз

Афіша 2585
Фото: з архіву театру

П'єса є в репертуарі вже десять років.

Цьогоріч ми відзначаємо 160-річчя від дня народження видатного письменника Івана Франка. Одна серед його найпопулярніших п'єс, «Украдене щастя», є в репертуарі головного театру області десять років. За цей час її показали 99 разів. І ось четвертого грудня відбудеться ювілейний, сотий, показ.
Драма з сільського життя «Украдене щастя» – варіація на вічну тему любовного трикутника, пошуку свого щастя та самопожертви заради кохання. В цій історії є весь арсенал емоцій: любов і ненависть, ніжність і насильство, сімейне щастя і самогубство.
«Іван Франко – це особистість, повз яку не можна пройти. У той же час ми знаємо його досить мало і однобоко. В радянські часи Франка подавали нам лише як борця – Каменяря. У той же час його творчість дуже багатогранна, це і чудова лірика, і глибокі п'єси. Нам треба його ще відкривати і відкривати, – розповідає заслужений артист України Степан Бортнічук, який взяв участь у всіх 99 виставах. – Теми, які підіймаються у п'єсі, є вічними. А тому вистава є і буде актуальною».
Прем'єра відбулася 21 червня 2006 року в постановці Олександра Сторожука. Зараз у виставі грають: заслужений артист України Степан Бортнічук (герой – Микола Задорожний), Раїса Бортнічук, Сніжана Туткевич-Самойлова (його дружина Анна), заслужений артист України Ігор Сторожук, Микола Веляник (жандарм Михайло Гурман), Дмитро Олійник (сусід Миколи Олександр Бабич), Поліна Попач (його дружина Настя) тощо.
Ювілейний показ «Украденого щастя» відбудеться 4 грудня, початок о 18.30. Ціна квитків: 30-80 грн. Телефон каси: (0382)65-59-25.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую