ye-logo.v1.2

У рейтинг британського видання потрапив гурт з Кам’янця-Подільського

Культура 2891
Гурт «Zapaska» за підсумками 2016-го року очолив музичні рейтинги України та закордону
Гурт «Zapaska» за підсумками 2016-го року очолив музичні рейтинги України та закордону. Фото: Concert.UA

Британці назвали альбом дуету «Zapaska» найкращим «пострадянським» релізом 2016 року.

Британське онлайн-видання «Overblown Webzine» обрало десять найкращих музичних альбомів колективів тих країн, які раніше входили до складу Радянського Союзу.

Про це повідомили «MusicІnUA»  з посиланням на «Оverblown Webzine».

Українців у цьому рейтингу найбільше, оскільки, зі слів укладачів, «для України в музичному плані 2016-й рік був визначним».

Цей список очолив альбом інді-поп дуету з Кам’янця-Подільського «Zapaska». У  виданні їх музику назвали «футуристичною, але створеною на основі чогось дуже старовинного, такою, що викликає у слухача почуття цілковитого розуміння. Особливо такі пісні як "Помалу" і "Вікна відчинити"».

Окрім «Zapaska» до десятки найкращих у 2016-му році потрапили ще три українські гурти: «Океан Ельзи», «Ummagma» та «ONUKA».

Інші шість місць розділили між собою гурти з Росії («Sounds Of Sputnik», «Pinkshinyultrablast» і «Gnoomes»), Естонії («She Bit Her Lip» і «Pia Fraus») та Білорусі («Super Besse»).

«Незважаючи на жанрову відмінність, ми вважаємо, що усі ці артисти хочуть для себе і для своїх країн одного – рухатися уперед, щоб позбутися [привидів] минулого, йти своїм власним шляхом, і робити це із честю та гідністю», – аргументували появу цього рейтингу на присвяченому здебільшого британській музиці ресурсу його укладачі.

«Zapaska» випустили альбом «Помалу» у жовтні 2016-го року,  через незалежний лейбл «Polish Jews Records». За цей час він також увійшов до 10-ки головних альбомів за версією українського інтернет-видання «Muzmapa» і до 30-ки кращих за версією «Comma». Редакція останнього радить слухачам додати в плейлист пісні «Лети», «Школярська» та «Помалу».

Пісня «Ірод Цар», у співавторстві з «daKooka», також увійшла до 10-ки незвичних українських різдвяних пісень за версією газети для українців у Польщі.

Самі ж учасники гурту, Яна Шпачинська та Павло Нечитайло, кажуть, що значною мірою те, що «Pomalu» потрапив у топи, є заслугою саунд-продюсера альбому Алекса Джей Креймера.

 

Загалом рейтинг «Найкращих пострадянських релізів 2016» за версією «Overblown Webzine» вигладає так:
1. Zapaska – «Pomalu»
2. Океан Ельзи – «Без Меж»
3. Ummagma – «Winter Tale» та «Frequency»
4. ONUKA – «Vidlik»
5. Sounds Of Sputnik – «New Born»
6. Pinkshinyultrablast – «Grandfeathered»
7. Gnoomes – «Ngan!»
8. Super Besse – «636108*»
9. She Bit Her Lip – «Viiv»
10. Pia Fraus – «AutumnWinds».

Best of 2016 – Former Soviet Union. Фото: overblown.co.uk

Довідка:

«Zapaska» – електро-акустичний інді-поп дует з Кам’янця-Подільського. Яна Шпачинська та Павло Нечитайло створюють музику за допомогою традиційних (гітара, гармоніки, труба, міні-баян, калімба) та електронних інструментів.

З 2010-го року «Zapaska» активно грає в Україні та Європі. В історії гурту кілька повноцінних турів Польщею, Чеською республікою, Словаччиною, а також виступи у Німеччині, Люксембурзі, Румунії, Угорщині, Білорусі, Росії, Естонії, Латвії і Швеції.

Релізи:

  • 2010 – «Lanka»;
  • 2011 – «Translitom» (XXX Waves);
  • 2014 – «Kontur» (Slnko Records);
  • 2016 – «Pomalu» (Polish Jews Records).

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую