ye-logo.v1.2

Сергій Скоробогатий про події під УСБУ: «Я не знімаю з себе відповідальності, але…»

Євромайдан 5445
Сергій Скоробогатий каже, що 19 лютого 2014 року прийшов до хмельницького управління СБУ, що взнати, де перебуває спецпідрозділ Альфа
Сергій Скоробогатий каже, що 19 лютого 2014 року прийшов до хмельницького управління СБУ, що взнати, де перебуває спецпідрозділ Альфа. Фото: автора

Громадський активіст, отаман Хмельницького окремого козацького куреня імені Івана Нечая, розповів власну версію того, що три роки тому сталося під стінами управління СБУ в Хмельницькій області.

Три роки тому, 19 лютого 2014 року, в Хмельницькому біля обласного управління Служби безпеки України вбили двох людей – Людмилу Шеремет та Дмитра Пагора. Ще декілька людей отримали поранення. Слідство й досі не завершене. Та й запитань у суспільства залишається чимало.

Одне з них, хто ж привів хмельничан під стіни СБУ? Є різні версії, за однією з яких, людей до режимного об’єкту привів Сергій Скоробогатий.

«Я взяв відповідальність, пішов на СБУ. Не сам. Нас було четверо - це мої побратими. З етичних міркувань не буду називати їх, - каже Сергій Олександрович. - Ми пішли, щоб побачити, що робить хмельницька «Альфа». Тому що, коли почали розстрілювати хлопців на Майдані, ми зрозуміли, що це тільки спецпризначенці чи снайпери. Прийшли… я десь хвилин 20 стукав у двері, ніхто не вийшов. Потім підійшли люди, а далі... наслідки всі бачили».

Хто ж привів людей громадський активіст не знає. Та додає, що коли прийшов із побратимами, нікого не було. Мітингувальники «підтягнулися» пізніше. А далі… перший постріл з приміщення та смерть Людмили Шеремет.
«До трагічних наслідків призвела «тупість» нашого керівництва СБУ, - вважає Сергій Скоробогатий. - Чому Райко (тодішній ректор прикордонної академії – прим.авт.), нинішні Нацгвардійці, ті «залишки» Беркута нас прийняли. Все нормально було. Навіть командир 8 полку Олег Нечаєв вийшов та провів перемовини. Чому не вийшло керівництво СБУ? Багато є «чому»? Я з себе відповідальності не знімаю – я пішов для того, щоб не дати «Альфі» виїхати на Київ розстрілювати моїх друзів, побратимів, які були в той час на Майдані».

Читати також: Генпрокурор Луценко забрав справу про стрілянину під СБУ у Хмельницькому до себе

Ще до того, як біля СБУ пролилася перша кров, Сергій Скоробогатий «громив» вхідні двері до приміщення. Зараз згадує: «Я це робив ручкою від дверей, яку вирвав. Для чого? А, щоб зайти в середину та подивитися, де знаходиться «Альфа»: чи поїхала стріляти людей, чи знаходиться на місці».

«Кажуть, люди хотіли захопити зброю. Але вона є в міліції, як в міській, так і обласній. І ми туди заходили, ніяких проблем не було. Чому ж тут виникли проблеми? Я не знімаю з себе відповідальності, але думаю, всі крапки над «і» розставить історія», - каже учасник Революції Гідності. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую