ye-logo.v1.2

Хмельничани не проти, щоб у місті з’явилася площа Святого Миколая

Суспільство 1709
До обговорення пропозиції долучилося 32 хмельничан
До обговорення пропозиції долучилося 32 хмельничан. Фото: колаж автора

У Хмельницькому завершилося громадське обговорення щодо перейменування однієї з площ міста.

Нагадаємо, що на одному з засідань, 23 грудня 2016 року, топонімічна комісія запропонувала присвоїти площі, що розташована на розі вулиці Свободи та проспекту Миру, назву «площа Святого Миколая».

Своє рішення вони обґрунтували тим, що Святий Миколай вважається покровителем дітей, а вказана площа є зоною відпочинку дітей у мікрорайоні Виставка: там розташовані металеві скульптурні композиції, виконані Миколою Мазуром, дитячий ігровий майданчик, влітку діють атракціони, а взимку на Свято Миколая на площі встановлюється новорічна ялинка.

Громадське обговорення, у якому жителі міста могли або підтримати цю пропозицію, або висловити невдоволення, тривало упродовж місяця – до 20 лютого.

Зі слів Романа Назарова, заступника начальника управління організаційно-інформаційної роботи та контролю, до обговорення цього питання долучилося всього 32 хмельничан. Більшість з них, а це 23 учасника, підтримали пропозицію щодо присвоєння площі назви Святого Миколая, і лише 5 виступили проти. Решта учасників запропонували альтернативні назви: Казкова, Європейська і Миколи Мазура.

Також Роман Григорович зазначив, що це лише результати громадського обговорення. Рішення щодо перейменування площі і остаточної назви мають прийняти на сесії міської ради, а це буде не раніше квітня.

Детальніше з результатами обговорення можна ознайомитися на сайті міської ради.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую