ye-logo.v1.2

У Хмельницькому по недобудованій велодоріжці вже їздять «Мерседеси»

Суспільство 5781
Водій проїхався велодоріжкою
Водій проїхався велодоріжкою. Фото: скріншот із відео

Водій нахабно проїхався доріжкою, не зважаючи на зауваження.

 У Хмельницькому по недобудованій велодоріжці у парку імені М.Чекмана уже їздять «Мерседесом». Відео, де зафіксовано, як автомобіль прямує по доріжці, 22 березня опублікували на своїй сторінці у Фейсбуці активісти ГО «Критична маса».

Як видно на відео, «Мерседес» заїхав на доріжку, з авто вийшли чоловік і жінка. Робітники, які завершують будівництво доріжки, запитали водія: «Куди ви їдете? Це велодоріжка, вона не для транспорту». Водій на це відповів: «А ви чого сюди впхалися бусом?».

Це відео уже набрало понад 10 тисяч переглядів і десятки обурених коментарів. «Мене завжди цікавило: що в таких людей в голові? Як можна бути таким? Плювати на всіх, де хочу, там і їжджу, що хочу, те і роблю. Нема слів», - пишуть користувачі та цікавляться у поліцейських, чи шукатимуть вони порушника.

Як пояснили в патрульній поліції міста, притягнути до відповідальності водія «Мерседесу» за те, що проїхався велодоріжкою, не вдасться. Адже вона офіційно ще не відкрита і не містить відповідної розмітки та знаків. А от те, що чоловік катався у парку, – очевидне порушення. Щоправда, знайти нахабного порушника – справа не з легких: автомобіль на польських номерах.

«Велодоріжка поки не узаконена, але це несуттєво, адже в парку заборонено їздити автомобілем. Якщо ми знайдемо цього водія, притягнемо його до відповідальності, передбаченою частиною 1 статті 122 КУпАПу. За це передбачено 255 гривень штрафу», - коментує речник патрульної поліції Роман Мартинюк.

Патрульні порушника шукатимуть і просять хмельничан допомогти: можливо, хтось впізнає автомобіль чи знає водія. Разом з тим нагадують, що в подібних ситуаціях, крім фіксації порушення на відео, потрібно одразу викликати поліцію за номером 102.

Нагадаємо, першу велодоріжку в Хмельницькому урочисто відкриють наприкінці березня. Депутати на черговій сесії  підтримали Програму розвитку велоінфраструктури міста.

Коментарі:

Барсук 23.03.2017 16:46

*Критична)

Барсук 23.03.2017 16:41

Там по пешеходной кони бегают и поезда ездят. Не далеко ракеты летаю ГО "Критина маса" не тем занимается.

Олександр С. 23.03.2017 13:07

Не беруся стверджувати, але чорний мерседес Е-класу в 210-му кузові на польських номерах регулярно стоїть біля майданчика з продажу б/в авто на кругу при виїзді на Старкон за сторони в'їзду на ауді-сервіс.

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую