ye-logo.v1.2

На Хмельниччину повернули архієпископа, якого відлучали від служіння в церкві через п’яну бійку і танці з дівчатами

Суспільство 1928
Було прийнято рішення поновити владику Мстислава на посаді керуючого Хмельницькою єпархією з титулом архієпископ Хмельницький та Камянець-Подільський
Було прийнято рішення поновити владику Мстислава на посаді керуючого Хмельницькою єпархією з титулом архієпископ Хмельницький та Камянець-Подільський. Фото: tsn.ua

Панотця на п'ять місяців відлучали від служіння в церкві.

Владику Мстислава, який був у центрі гучного скандалу, поновили на посаді керуючого Хмельницькою єпархією з титулом архієпископ Хмельницький та Камянець-Подільський. Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Тиждень.

Архієпископ Мстислав раніше очолював Тернопільську та Хмельницьку єпархії Української автокефальної православної церкви. А після танців і розваг із дівчатами та алкоголем у місцевому кафе, бійкою, візитом заміжньої жінки до нього додому, його звільненили з церкви взагалі. Тепер він знову служить.

"Рішенням архієрейського собору, предстоятелем Української автокефальної церкви Блаженнішим митрополитом Макарієм було прийнято рішення поновити владику Мстислава на посаді керуючого Хмельницькою єпархією з титулом архієпископ Хмельницький та Камянець-Подільський", - говорить керівник Фонду пам'яті Блаженнішого митрополита Мефодія Наталія Шевчук.

Вона багато років була помічницею покійного предстоятеля УАПЦ митрополита Мефодія, вважає це рішення ганебним.

За інформацією ТСН, колишнього очільника Тернопільської і Хмельницької єпархій УАПЦ Мстислава поки що вернули тільки на Хмельниччину. У Тернопільську єпархію - ще ні. Хоча вже звільнили єпископа Віктора Бедя, який після вигнаного Мстислава, став на його місце. Таке скандальне рішення з виправданням порушника церковних канонів, і відновленням на посадах, буквально збурило священиків Тернопільської єпархії, які в п'ятницю терміново зібралися радитися, яким шляхом іти далі. До них терміново з Києва виїхав предстоятель церкви Макарій.

Предстоятель УАПЦ митрополит Макарій у телефонній розмові пояснив ТСН.Тижню, що рішення про поновлення Мстислава було ухвалене, бо, мовляв, у Хмельницькій єпархії тече дах і архієпископ-гульвіса єдиний, хто може його відремонтувати.

"Запропонував архієрейський собор, у нас соборноправна церква, і дали йому випробовування – там є приміщення єпархіальне, вже все тече, і якщо будуть згодні священики, він має зробити те приміщення", - сказав Макарій.
Пояснив, що, мовляв, більше нікого не знайшли, "бо зараз ніхто не хоче трудитися". Власне, очільник УАПЦ каже, що дав Мстиславу черговий останній шанс. Він буде правити Хмельницькою єпархією вже без претензій на Тернопільську.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую