ye-logo.v1.2

Хмельницький театр Старицького став учасником унікального фестивалю «ART Ukraine» з виставою про «недитячі» проблеми

Культура 2837
У виставі чітко простежуються причини того, чому той чи інший герой «скотився» на дно
У виставі чітко простежуються причини того, чому той чи інший герой «скотився» на дно. Фото: автора

Театрали взяли участь у всеукраїнському конкурсі.

 Хмельницький обласний академічний музично-драматичний театр імені Михайла Старицького долучився до Всеукраїнського щорічного фестивалю-конкурсу «ART Ukraine» - 2017. На відбірковому етапі сьогодні, 24 травня, театр представив драму на грані реальності «Втеча з майбутнього».

Загалом відбірковий тур фестивалю охоплює 21 область України. Конкурс має на меті відродити та популяризувати театральне мистецтво і дати шанс колективам із різних регіонів заявити про себе на всю країну.

Театр Старицького презентував виставу, якою закривав минулого року сезон – про дружбу, зраду і наркотики. Її герої — молоді люди, які зі звичайних школярів перетворюються на торговців «радістю» та наркоманів. Вони розмовляють на молодіжному сленгу та подільському суржику, п'ють вино, забивають косяки, займаються сексом. Актори кажуть, вони лише натякають, а відповідь на важливі запитання у житті має дати кожен для себе.

У виставі грають лише молоді актори

«Ця вистава народжена в нашому театрі, вона була написана саме для нас, - розповідає актор театру Борис Ковальський. – Багато людей мистецтва загубили свою долю саме через наркотики. Для когось це гіркі ліки, для когось – попередження. Той, хто наївно думає, що походить по цій доріжці і зверне, – це неправда».

Координатор проекту «Здорова молодь – здорове суспільство» Максим Висоцький пояснює, що підлітки через наркотики втікають від гнітючої дійсності: жорстокості дорослих, байдужості, психічного і фізичного насилля, бідності, зневаги тощо.

Організатори кажуть, театр виконує і виховну функцію, порушуючи важливі соціальні проблеми

«Ця вистава – послання до молоді, яка ще не споживає наркотичні речовини, в роздумах, яка шукає себе. Розуміємо, що формування наркозалежності відбувається саме в підлітковому віці. Проводимо консультації серед підлітків, щоб знайти альтернативи, у нас працює психолог, юрист. Бачимо, що це проблема актуальна і в Хмельницькому, і в Україні», - сказав Максим Висоцький.

Як розповіла координатор проекту Олена Перяєва, «ART Ukraine» унікальний тим, що головним суддею відбіркового туру є глядач. Аудиторія отримує заздалегідь розроблену анкету, у якій і дає свою оцінку акторській грі, режисерській роботі, загальному враженню. За попередніми підрахунками, стануть членами журі понад 13 тисяч жителів різних куточків України.

Обиратимуть найкращих глядачі

Наприкінці червня на сцені столичного Національного академічного драматичного театру імені І. Франка відбудеться фінал. Три кращі театральні колективи, за версією глядачів, продемонструють свій погляд на відомі твори. Професійне журі визначить переможця, на якого й чекає грошова винагорода.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую