ye-logo.v1.2

На Хмельниччині на хабарі в 2 тисячі доларів затримали посадовця міської ради

Кримінал 4431
Чиновника затримали
Чиновника затримали. Фото: khmel.gp.gov.ua

Йому загрожує позбавлення волі до 8 років.

 На Хмельниччині викрили начальника відділу земельних відносин виконавчого комітету однієї з міських рад об’єднаної територіальної громади, який вимагав 2 тисячі доларів хабара. Про це повідомляють у прокуратурі області.

Посадовець попередньо поставив вимогу одному з приватних підприємців щодо передачі 2 тисячі доларів США за вирішення питання щодо надання в оренду земельної ділянки комерційного призначення.

«Під час чергової зустрічі, після одержання визначеної ним частини суми - 6 тисяч гривень, начальника відділу викрили і затримали правоохоронці. Неправомірно одержані кошти вилучили», - розповіли у прокуратурі.

За вказаним фактом слідчим відділом прокуратури області здійснюється досудове розслідування за частиною 3 статті 369-2 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди) Кримінального кодексу України.

Посадовця викрили під час отримання частини суми

Тривають першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів. Також, вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання затриманому запобіжного заходу.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з конфіскацією майна.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую