ye-logo.v1.2

Перший пішов: у Хмельницькому зносять незаконні гаражі

Суспільство 7011
Гараж повантажили краном на "КАМАЗ" разом з виноградом
Гараж повантажили краном на "КАМАЗ" разом з виноградом. Фото: автора

Розпочали демонтувати конструкції на Озерній.

Хмельницький сьогодні, 22 червня, почали прибирати від незаконно встановлених гаражів. Перші конструкції вже знесли на вулиці Кармалюка, що на Озерній, де триває капітальний ремонт дороги. Чиновники кажуть, гаражі заважають розширенню проїжджої частини, а їхні власники взагалі – невідомі люди.

«Сьогодні спробуємо демонтувати шість гаражів, які тут встановлені незаконно, не мають жодних документів, дозволів. Вони заважають розширенню вулиці Кармалюка. Навіть якщо вони залишаться, власники не зможуть виїхати на проїжджу частину», - пояснив заступник міського голови Андрій Бондаренко.

Розпочати вирішили з цієї вулиці, бо гаражі заважють розширенню дороги

За його словами, через оголошення на гаражах власників кілька разів повідомляли про те, щоб вони самостійно їх прибрали, але реакції не було. Щоправда, у робітників, які ремонтують дорогу, знайшлися ключі від одного з гаражів. Поки зносили один, з іншого виносили речі.

Так повідомляли власників

Директор департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів Олександр Чорнієвич пояснив, що робітники начебто домовилися з власником про те, щоб зберігати там майно.

Робітники виносили з "нічийного" гаража свої речі

«Ми цю процедуру будемо далі проводити, почали звідси, оскільки тут триває капітальний ремонт дороги. Орієнтовно на цій вулиці маємо демонтувати до 15 гаражів. Капітальні гаражі ми зносити не будемо, але виїзду на дорогу з них не буде. Ми ще будемо розбиратися», - сказав Олександр Чорнієвич.

У першому демонтованому приміщенні не зберігалося нічого

Після демонтажу на цій території планують висадити дерева.Зберігатимуться металеві конструкції на території комунального підприємства "Хмельницькбудзамовник". Власники зможуть повернути їх собі, якщо пред’являть документи. Якщо у піврічний термін ніхто не з’явиться, майно перейде у власність міста. Оформити самовільно встановлені гаражі зможуть ті, хто належить до соціально незахищених верств населення. 

Гараж повантажили краном

Як розповів Андрій Бондаренко, чи не в кожному дворі є подібні встановлені без дозволу конструкції, відтак у Хмельницькому створили робочу групу, яка проводитиме інвентаризацію всіх незаконних гаражів.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую