ye-logo.v1.2

Хто і як розважався на фестивалі "Zagata Muzic Day" (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Культура 3136
Продекламувати поезію, чи прозу на фестивалі зміг кожен охочий
Продекламувати поезію, чи прозу на фестивалі зміг кожен охочий. Фото: автора

Кам’янець-Подільський знову фестивалить. Цього разу зібралися поціновувачі музики та літератури

Фестиваль “Zagata Muzic Day”, який проводиться у місті вперше, об’єднав літераторів, музикантів, аматорів літературного слова з різних куточків України та став справжнім арт-майданчиком у стилі ретро. Мистецька подія зібрала десятки творчих особистостей, серед яких як відомі виконавці, такі як гурт “Фліт”, так і ті, хто лише робить перші кроки в музиці, поезії та прозі. Символічне й місце проведення – територія Руської брами, де надзвичайно вдала акустика.

Глядачі розмістилися просто під відкритим небом, розстеливши поближче свої ковдри та змайструвавши солом’яні крісла. Перша частина має літературний характер – молоді виконавці декламують поезію та прозу. Працюють виконавці у стилі вільного мікрофону, тобто кожен охочий може представити присутнім свій твір, незважаючи на те заявляв він організаторам про свою участь, чи ні.

Серед тих, хто поділився з учасниками фестивалю літературними рядками написаного - Микола Палига, Христина Никитюк, Саня Война, Катерина Феб, Дмитро Свиреденко, Леді Бо, Анастасія Квятківська, Євген Кліпов, Андрій Єрємєєв, Вікторія Крижанівська, Каріна Любінецька, Ольга Зьомко, Ольга Колодянська, Вікторія Вибухова. Також у рамках літературної частини відбулася презентація відомого літературного форуму "Кам'яний Острів", який представили кам’янчани.

“Завдання, яке ми поставили перед собою – створити майстерню, де буде хороша дружня атмосфера, сім’я, в якій захочеться залишатися якнайдовше. Сьогодні спостерігається тенденція втрати цікавості до літератури, тому маємо зробити так, щоб ті хто прийшов, отримали максимум якісного продукту”, - зазначає один зі співорганізаторів фесту Олександр Кохан.

Мистецька частина фестивалю супроводжується різного роду майстер-класами – тут можна навчитися виготовляти прикраси з тканини, відвідати тату-майстерню, безкоштовно розмалювати футболку та навчитися майструвати фігури з дерев’яних паличок.

Замість зручних крісел -у глядачів ковдри

Серед відвідувачів “Zagata Muzic Day” як молоді компанії, так і сімейні пари, навіть із дітьми.

“Я приїхала сюди з Чернівців із сім’єю. Дуже подобається атмосфера, особливо місце проведення, лунає чудова поезія. І головне те, що немає випадкових людей, тих, яким нецікаво тут перебувати”, - ділиться враженнями Людмила з Чернівців.

Насичена і музична частина, адже вона об’єднала представників прогресивного музичного покоління, таких як: Sasha Boole, Павло Нечитайло, Олег Каданов, Михайло Якимчук, гурти “Фліт”, “Ті, що падають вгору”, “Пропала Грамота”, “Zвуки Zемли”, “VETKA”. Серед учасників фестивалю багато тих, хто завітав спеціально на виступ гурту “Фліт”.

“Ми з друзями приїхали з Дунаївців на фестиваль, дуже подобається поезія і проза, яку декламують. Чи не найбільше чекаємо, щоб виступив “Фліт””, - розповідає Анастасія.

  

Окрім літературної та музичної частини,в рамках фестивалю проводять різноманітні майстер-класи, а також виступав гурт із Тернополя "Ті, що падають вгору"

Завершиться фестиваль переглядом фільмів у стилі хоро.

На фестивалі панувала досить демократична атмосфера

Олег Каданов із Харкова (зліва) - учасник фестивалю, відомий,  як лідер успішних проектів та співпрацею із Сергієм Жаданом

...в очікуванні свого виступу.

Гості з Чернівців задоволені місцем проведення та дружною атмосферою фестивалю.

Ірина ГРІНІШИНА.

Фото автора. 

 

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую