ye-logo.v1.2

На створення “декомунізованого” муралу пішло майже 40 пензликів і 70 літрів фарби

Культура 4345
Художник Андрій Томчишен працював над муралом 10 днів.
Художник Андрій Томчишен працював над муралом 10 днів.. Фото: автора

Що і де малюватимуть у Хмельницькому далі, розповіли у міській раді.

Роботи над «декомунізованою» стіною розпочалися ще місяць тому. Спочатку комунальники зняли плитку і взялись утеплювати стіну, а вже потім художник Андрій Томчишен почав наносити ескіз нового малюнку.  

«Малюнок обирали комісійно. Головний елемент малюнку – козак у військовій формі, що тримає у руках кобзу. Він є прототипом козака Мамая, що є своєрідним духовним символом Україні. Дуб і сокіл - це другий елемент малюнку, що символізує мужність та вільність нашого народу», - розповів заступник начальника управління ЖКГ Володимир Путін.

Художник Андрій Томчишен працював над муралом 10 днів. Чоловік зізнається, роботи даються не легко.

"На створення усього малюнку пішло десь близько 40 пензликів. Малюнок мені наскільки сподобався, що нічого переробляти не довелося. Наразі усі роботи над муралом майже завершені. Потрібно ще день-два, аби нанести останні деталі та покрити усе лаком», - каже чоловік.

З міського бюджету на прикрашання стіни житлового будинку по вулиці Гагаріна, 20 виділено 115 тисяч гривень. Це вже другий мурал в Хмельницькому.

До речі, за даними управління ЖКГ на малюнок пішло 67 літрів фарби і 14 кілограмів лаку. 

«На цьому ми не зупинимося. Наступні об’єкти для створення муралів вже обрані – це стіни будинків по вулиці Куртачова, 1Д та Свободи, 22А», - каже Володимир Путін.

 

Головний елемент малюнку – козак у військовій формі, що тримає у руках кобзу. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую