ye-logo.v1.2

Еволюція футбольної екіпіровки – які сучасні технології пропонують світові бренди? На правах реклами

2068

Футбольна екіпіровка раніше та сьогодні

Футбольна екіпіровка зазнала багаторічну еволюцію. Зараз ми можемо бачити довершені її зразки. Які технології застосовувалися раніше і застосовуються сьогодні? З чого виготовляли і виготовляють форму?

Футбольний магазин Footballstyle.com.ua підібрав кілька цікавих відомостей про розвиток спорядження для футболу, його нинішній стан і технології до застосування яких прийшли вже сьогодні.

Невеликий екскурс в минуле

Раніше, ще на перших етапах розвитку футболу, форма для гри в футбол виготовлялась із бавовни. Альтернативи цьому матеріалу поки що не було, синтетика з'явилася набагато пізніше. Недолік такої форми полягав в тому, що вона була досить-таки важка. А якщо врахувати той факт, що матеріал відмінно вбирає вологу, її вага по ходу матчу збільшувався ще більше.

Крім того, грати в спекотну погоду було практично нестерпно. Футболістам було некомфортно, а ввібрана волога дуже сильно дратувала шкіру.

З появою синтетичних матеріалів проблема була вирішена. Причому такі виробники як Nike, Adidas, Joma, Puma, Reebok розробляли спеціальні технології, що дозволяли зробити футболку або шорти більш «дихаючими».
Те саме стосувалося і взуття. Поки не з'явилися синтетичні матеріали, різні технології зміцнення голеностопа, системи фіксації стопи, футболістам гралося не дуже зручно.

Сучасна ситуація в світі футбольної екіпіровки

Найбільш авторитетними розробниками нових технологій стали Adidas і Nike. Шляхом постійної комбінації різних матеріалів вони знаходили більш комфортні, якісні рішення для спортсменів.

Пропонуємо ознайомитися з ключовими сучасними технологіями виробництва футбольної амуніції:

-  Coolmax - спеціальна тканина, розроблена фірмою DuPont. Тут застосовуються поліестерові волокна, які роблять форму максимально «дихаючою». Крім того, тканина прекрасно збирає вологу, при цьому не обтяжуючи її;
Micro-Mesh – розробка від Joma, яка завдяки спеціальній тканинній стркутурі у вигляді бджолиних стільників гарантує максимально сухе тіло спортсмена;
-  ClimaCool - технологія компанії Adidas, розроблена для збільшення вологопоглинаючих властивостей, підтримки оптимальної прохолоди під час спекотної погоди;
-  Gill System - система, що застосовується брендом Joma. Відрізняється високим індексом випаровування, швидко сохне, забезпечує відмінний мікроклімат для гравця;
-  Dri-Fit - популярна технологія виробництва футбольної форми від Nike. Дозволяє футболістам залишатися максимально сухими на полі, тим самим покращуючи якість гри.

Футбольна форма та взуття продовжуватимуть розвиватися, в цьому немає ніяких сумнівів. З'являться ще більш вдосконалені технології. Інтернет-магазин Footballstyle пропонує стежити за всіма новинками і купувати тільки якісні товари для футболу.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую