ye-logo.v1.2

Губернатор у Бокиївці смажив яєчню

1717
Василь Ядуха відкрив свої секрети приготування звичної для кожного страви.. Фото: автора.

Скуштувати хоча б маленький шматочок страви, приготовленої очільником області, збіглося майже усе село

Звісно, до села Василь Ядуха їхав не для того, щоб продемонструвати свої кулінарні здібності. Справа в тому, що Бокиївка стала останнім населеним пунктом Волочиського району, де запустили газ, а, відтак, місцеві чиновники відрапортували, що район повністю газифікований. До речі, Волочищина стала лише п’ятим повністю газифікованим регіоном області.
Загалом Бокиївська сільська рада об’єднує два села, власне Бокиївку та Медведівку, тому свято для 490 жителів цих населених пунктів стало подвійним.      «Міським жителям нас не зрозуміти, – каже сільський голова Ганна Гаргаун. – Поява у селі “блакитного палива”  – неймовірне для нас свято. Тепер у нас є можливість не лише забути про грубки та маленькі плитки, а й облаштувати, здавалося б, таку звичну для міських жителів річ, як ванну кімнату». Отож і святкували місцеві жителі з усім розмахом – з духовим оркестром, районними самодіяльними колективами та короваями. Проте, найбільший ажіотаж серед місцевих викликав той факт, що губернатор завітав до звичайної сільської хати, подарував коровай та разом з господинею Ромасею Маузр приготував яєчню. Жінка так розхвилювалася, що ледь не забула посолити яєчню, та очільник області взяв ініціативу в свої руки і, навіть, розповів присутнім, як правильно солити курячі яйця.  А ще пожартував, що молодь у Бокиївцях повинна краще працювати… у плані покращення української демографії.
У той день, коли у Бокиївці запалав “блакитний вогник”, минуло якраз 40 років відтоді, коли було розпочато газифікацію району. Газифікація населених пунктів останньої сільської ради тривала всього два місяці. За цей час Бокиївкою та Медведівкою прокладено 13,5 кілометра газопроводу. З районного бюджету на газифікацію виділено 30 тисяч гривень. Ще 13 тисяч з бюджету сільської ради витрачено на виготовлення проектної документації.  Жителі двох сіл витратили на газифікацію власних осель 610 тисяч гривень,  зокрема, підключення будинків до основної газової труби обійшлося кожній сільській хаті (зі знижкою у 35 відсотків) у майже чотири тисячі гривень.     

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую