ye-logo.v1.2

Підсумки дня: сміттєпереробний завод, ціна на газ та нові штрафи для водіїв

Суспільство 2370
Парламент може збільшити штраф за ігнорування пасків безпеки до 850 гривень, замість 51 гривні
Парламент може збільшити штраф за ігнорування пасків безпеки до 850 гривень, замість 51 гривні. Фото: depositphotos.com

Якими були новини 18 вересня.

Остаточні тарифи на газ до 2020 року, комплекс механічно-біологічної переробки твердих побутових відходів у Хмельницькому до 2022 року. Ось неповний перелік новини, які сьогодні, 18 вересня, були в інформаційному просторі Хмельницької області.

Отож, український уряд домовився з Міжнародним валютним фондом, що ціна на газ для населення підвищуватиметься поетапно, до квітня 2020 року. Про це сказав голова НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв. Як пише «Укрінформ», Коболєв відмовився називати конкретну цифру першого підвищення ціни на газ, однак підкреслив, що цифра, яка уже озвучувалася у ЗМІ (+25%), може не відповідати дійсності. Тримаємо «руку на пульсі».

А в Хмельницькому сьогодні презентували техніко-економічне обґрунтування майбутнього сміттєпереробного комплексу. За словами міського голова Олександра Симчишина, дві міжнародні фінансові організації готові фінансувати проект, вартість якого становитиме від 526 до 676 мільйонів гривень. З міського бюджету потрібно буде виділити близько 30% від загальної суми. Саме комплекс, як сподівається міська влада, має з'явитися до 2022 року.

На Хмельниччині ж продовжують фіксувати випадки інфікування хворобою Лайма після укусів кліщів. За словами завідувача відділення особливо небезпечних інфекцій держустанови «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» Віталія Овчарука, цього року людей, в яких через укуси кліщів діагностували цю небезпечну хворобу, більше, ніж торік.

А ось Верховна Рада прийняла за основу законопроект №8492 щодо зниження смертності та травматизму на дорогах України. Ним пропонується внести зміни в частині 5 статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення та збільшити штраф за порушення правил користування ременями безпеки та шоломами з 51 гривні до 850 гривень. До слова, нині штраф за перетин подвійної суцільної лінії менший за запропонований за непристібнення паском безпеки – 250 гривень. Утім, ці зміни ще остаточно не прийняли.

У Славуті ж сьогодні пройшла сесія міської ради, на якій розглянули чимало питань. Та, мабуть, одне з найголовніших – приєднання до об'єднанної територіальної громади двох сіл. Відтепер, Славтуська ОТГ – це не лише місто, а й села Варварівка та Голики.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую