ye-logo.v1.2

Розбійний напад «ціною в 3,7 мільйони»: суд поставив «крапку»

Кримінал 2592
Апеляційний суд залишив у силі вирок Хмельницького міськрайонного - 11 років позбавлення волі
Апеляційний суд залишив у силі вирок Хмельницького міськрайонного - 11 років позбавлення волі. Фото: joinfo.ua

Одному з нападників «дали» тривалий термін ув’язнення.

Цей злочин стався ще в 2015 році. Нападників було двоє, утім кримінальне провадження відносно одного з них закрили в зв’язку із його смертю. А ось інший – постав перед судом…

Одягнувши маски, чоловіки проникли в будинок місцевих підприємців. Як в 2015 році повідомляла прес-служба ГУ Національної поліції області, в цей час 48-річна господиня та її малолітній син були вдома одні. Розбійники почали бити та душити жінку, вимагаючи гроші.

«Усвідомлюючи загрозу для своєї сім’ї та побоюючись за безпеку дитини, жінка була змушена відкрити сейф та віддати злочинцям заощадження, а також золоті та срібні вироби на суму понад 3,7 мільйони гривень, - повідомили в прес-службі обласної прокуратури. - Отримавши кошти та майно, розбійники зв’язали жінку разом з сином та покинули місце злочину, прихопивши із собою мобільні телефони потерпілих». Це було навесні 2015-го, затримали ж їх восени того року. До того часу, всі коштовності вони вже продали та й гроші встигли поділити.

Хмельницьким міськрайонним судом одного з обвинувачених визнали винним у розбої, поєднаним з проникненням у житло, вчиненим за попередньою змовою групою осіб, спрямованим на заволодіння майном в особливо великих розмірах. Суд вирішив – позбавити волі на 11 років з конфіскацією майна та зобов’язав відшкодувати потерпілій завдану майнову та моральну шкоду.

«Будучи незгідними з рішенням суду першої інстанції, засуджений оскаржив його в апеляційному порядку, однак апеляційним судом Хмельницької області цю скаргу залишено без задоволення», - повідомив начальник відділу прокуратури області Олексій Луговий. Вирок місцевого суду набрав законної сили, а тому засуджений, якому 46 років, має провести за гратами 11 років.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую