ye-logo.v1.2

Дві школи Хмельниччини перемогли у проекті Zero Waste School

Суспільство 2273
Протягом 241 дня 50 шкіл вчились впроваджувати в реальність власні проекти
Протягом 241 дня 50 шкіл вчились впроваджувати в реальність власні проекти. Фото: 3849.com.ua

Навчальні заклади отримають від організаторів конкурсу прес, з допомогою якого школи зможуть брикетувати сміття, а згодом здавати його на переробку.

Протягом 241 дня в рамках проекту Zero Waste School півсотні шкіл України запроваджували культуру сортування відходів в своїх школах та громадах.

Згідно із соціологічним дослідженням «Молодь України 2015», проведеним GfK Ukraine, лише 2% молоді беруть участь у громадських ініціативах та суспільному житті. Така невтішна статистика – результат відсутності відповідних навичок, знань та зневіри у тому, що їхні дії можуть вирішити соціальні, економічні та політичні проблеми.

Саме тому був започаткований проект Zero Waste School, який навчить школярів та вчителів через неформальне навчання впровадити культуру сортування відходів у своїй школі, громаді, а згодом і у світі.

Приєдналися до даної ініціативи дві школи з Хмельниччини – Кам’янець-Подільська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №10 та Шепетівський навчально-виховний комплекс №1.

Команди цих закладів зуміли потрапити до фіналу проекту та отримають від організаторів конкурсу прес, з допомогою якого школи зможуть брикетувати сміття, а згодом здавати його на переробку.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую