ye-logo.v1.2

Трагедія під хмельницьким СБУ: п’ять років позаду (ВІДЕО)

Євромайдан 4639

Спогади про події, які відбулися в Хмельницькому 19 лютого 2014 року.

П’ять років тому біля будівлі обласного управління Служби безпеки України пролунали постріли. Пролилася перша кров… Хмельницькі євромайданівці, які прийшли до стін СБУ, як самі тоді казали, хотіли пересвідчитися, чи не поїхав спецпідзрозділ «Альфа» до Києва, де вже загинули люди.

«Стріляли через двері. Одну жінку забрала швидка, ще одного чоловіка ранило в області тазу чи ноги, не розібрав, і ще одному чоловікові куля чи то зачепила, чи пройшла на виліт, - того дня з під будівлі хмельницького СБУ передавав журналіст сайту «Є». - Стріляли з центрального входу до приміщення та з бокових воріт. В обох місцях калюжі крові».

Минуло п’ять років. Людмила Шеремет та Дмитро Пагор, які отримали 19 лютого 2014 року вогнепальні поранення, що призвели до смерті, стали Героями Небесної сотні, яких за період Революції Гідності більше ста. У розслідування трагічних подій біля СБУ в Хмельницькому й досі триває.

Волонтер Віктор Данилевський 19 лютого 2014 року, як і чимало хмельничан, також був тоді біля СБУ. Щоправда, тоді його, по суті, ніхто і не знав. Він з’явився там, як каже, випадково. Адже планував їхати з друзями на київський Майдан, але, почувши, що в Хмельницькому також вже почали стріляти, опинився на тодішній вулиці Театральній. Він став одним із учасників перемовин з тодішнім екс-очільником облуправління СБУ Віктором Крайтором.

«Він до останнього говорив доступними словами: «якщо я вийду і мене, наприклад, вб’ють, мої люди залишаться без керівника». Казав, що не може собі такого дозволити», - пригадує Віктор Данилевський.

Якими ще спогадами поділився Віктор Данилевський, а також журналісти Володимир Гординський та Алла Собко, які також були свідками тих подій, дивіться у відео сайту «Є»: «Трагедія під хмельницьким СБУ: п’ять років позаду».

Коментарі:

Віталій Українець 20.02.2019 15:35

Крайтор тодішній голова СБУ Хм. прикрив тоді вбивцю Шеремет-по суті сам є злочинцем.Сьогодні при Грицаку ( колишній водій) Крайтор переведений на підвищення в Київ СБУ. КРАЙТОР при одруженні взяв призвіще жінки а його справжнє призвище ЧОКОТИЛО!

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую