ye-logo.v1.2

В одному з районів ввели карантинні заходи через напад скаженого лиса

Суспільство 4709
У Шепетівському районі виявили сказ
У Шепетівському районі виявили сказ. Фото: ілюстративне ieltslibrary.com

На Шепетівщині організували кампанію з вакцинації домашніх тварин проти сказу.

Минулого тижня у селі Білокриниччя Судилківської сільської ради на кобилу, яку вивели на випас, напав лис. Як згодом показали лабораторні дослідження, у тварини був сказ. Про це повідомляє сайт міста Шепетівка.

«Коли чоловік припинав кобилу, з кущів вибіг лис і почав робити спроби напасти. Власник тварини побіг додому за засобами захисту. Коли повернувся, лис лежав біля кобили мертвий, а кобила була в крові в області голови, - йдеться у повідомленні. - Власник повідомив про подію державну службу ветеринарної медицини».

Того ж дня ветеринари відібрали патологічний матеріал для дослідження на сказ, а на місці перебування тварини була проведена дезінфекція. Згідно з протоколом, у даного лиса було виявлено вірус сказу.

«Проведено вакцинацію кобили та інших тварин, що утримуються на господарстві. Власник кобили направлений в травматологічне відділення Шепетівської центральної районної лікарні», - пише видання.

На засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Шепетівській РДА були введені карантинні обмеження в небезпечному пункті та затверджені заходи з ліквідацій сказу.

Мешканцям будуть надаватись безкоштовні консультації по догляду та утриманню тварин, здійснюватиметься клінічний огляд тварин, а спеціалісти виїжджатимуть на місця, де є понад 10 голів тварин. Вартість профілактичного щеплення проти сказу тварин становить шість грн. Власники тварин повинні забезпечити фіксацію тварини при проведенні вакцинації.

Читайте також: На Ізяславщині скажений кіт покусав жінку.

Шепетівська районна державна лікарня ветеринарної медицини проводить компанію по вакцинації тварин проти сказу тварин в структурних підрозділах лікарні:

Судилківська ДВМ тел. 067-109-33-26
Шепетівська міська ДВМ тел.097-179-80-73
Ленковецька ДВМ тел. 096-657-27-78
Грицівська ДВМ тел. 098-865-62-36
Хролинська ДВМ тел. 096-624-52-15
Городнявська ДВМ тел. 097-406-78-83

Довідка: Сказ – небезпечне вірусне інфекційне захворювання, що передається людині під час укусу або контакту зі слиною хворої тварини. Якщо Вас укусила тварина або її слина потрапила на Вашу шкіру чи слизові оболонки, головне – швидко промити рану (подряпину) водою з милом, обробити краї рани спиртовим розчином йоду, накласти стерильну пов’язку, ушкоджений одяг перед ремонтом обробити гарячою праскою і в цей же день слід звернутися до травматологічного пункту, який працює цілодобово. Єдиним захистом від хвороби є щеплення.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую