ye-logo.v1.2

Хмельниччина – на десятому місці за результатами тестування

1400

А з деяких предметів – історії України, англійської мови – навіть вище десятого.

 Про це повідомила методист Вінницького регіонального центру незалежного оцінювання якості освіти Ірина Ковальчук.
Усього ж з Хмельниччини у  тестуванні взяло участь 11 082 абітурієнти, половина з них пробували свої сили у пробному тестуванні.
За проведенням тестування стежили громадські спостерігачі: представники Комітету виборців України, громадських організацій та батьківських комітетів, а також уповноважені особи від вузів. Зокрема, відзначають спостерігачі, тестування в області проходило спокійно, без якихось серйозних порушень. Щоправда, виділили декілька недоліків. По-перше врахування середнього балу атестату. Через це, на думку спостерігачів, не всі діти, які добре склали тестування, змогли вступити до вузу. Натомість чимало медалістів не підтвердили свої медалі. Негативним фактором було й те, що умови вступу та терміни прийому документів змінювалися  за два місяці до початку вступної кампанії.

45 ВИПУСКНИКІВ ОБЛАСТІ ОТРИМАЛИ
ПО 200 БАЛІВ З ЯКОГОСЬ ПРЕДМЕТА
Серед трьох областей, які обслуговує Вінницький регіональний центр незалежного оцінювання якості знань, ми попереду. Адже на Вінниччині таких абітурієнтів 28, на Житомирщині 26. А найбільше –  у Києві – 148. Вісім шкіл нашої області мають по два та більше випускника, котрі отримали на тестуванні з якогось предмета найвищий бал. Список цих шкіл виглядає так:
• Хмельницька спеціалізована  середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1.
• Хмельницька гімназія № 1 імені Володимира Красицького.
• Хмельницький спеціалізований ліцей-інтернат поглибленої підготовки в галузі науки.
• Технологічний багатопрофільний  ліцей з загальноосвітніми класами (Хмельницький).
• Навчально-виховний комплекс  № 10 Хмельницького.
• Хмельницький колегіум імені Володимира Козубняка.
• Шепетівський навчально-виховний  комплекс № 1.
• Навчально-виховний комплекс “Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, гімназія” (Славута).

СЕРЕД НАЙПОПУЛЯРНІШИХ ВУЗІВ ПОДІЛЬСЬКИХ НЕМАЄ
Цього року у вступній  кампанії в Україні взяли участь 570 270 абітурієнтів, які подали мільйон 96 тисяч 665 заяв на стаціонар та заочну форму навчання. У вступній кампанії взяли участь 188 835 випускників попередніх років. Найпопулярнішим вузом виявився Національний авіаційний університет, куди абітурієнти подали 30 874 заяви. За ним йдуть Національний технічний університет України “КПІ” з 24 933 заявами абітурієнтів та Львівський національний університет імені Івана Франка з 23 756 заявами. До десятки найпопулярніших вузів України, крім того, потрапили: Київський національний університет імені Шевченка, Донецький національний технічний університет, Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара, Київський національний економічний  університет імені Вадима Гетьмана, національний університет “Львівська політехніка”, Донецький національний університет та Національний гірничий університет. Цікаво, що 78 вузів України не  отримали навіть ста заяв бажаючих у них вчитися.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую