ye-logo.v1.2

Інтернат як готель за два мільйони!

1499
Молодші школярі житимуть у новому корпусі.

Саме таким побачили новий спальний корпус Плужненської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату І-ІІ ступенів на Ізяславщині школярі, педагоги, духовенство та представники влади

«Я тут вчуся з першого класу, нині вже в сьомому. Наш спальний корпус так змінився! Просто не впізнати», – ділиться учениця школи Катя Якимчук.

Обласна рада виділила понад
2 мільйони гривень на капітальний ремонт спального корпусу. Нині школярі житимуть у гуртожитку «готельного типу» з євроремонтом, обладнаними санвузлами (раніше туалети були надворі), холодною та гарячою водою.
«В області є 20 спеціальних навчальних закладів, де навчаються особливі дітки. В них навчається три з половиною тисячі діток. Близько шестисот – сироти, – розповідає голова Хмельницької облради Іван Гладуняк. – Протягом кількох років ми кардинально змінили ситуацію у цих закладах. Тільки на капітальні видатки для шкіл-інтернатів було виділено 27 мільйонів. І тепер дітки у Плужному мають можливість жити та навчатися у відповідних умовах. Не соромно й гостей запросити у такий спальний корпус!».
У цій школі для дітей з малими та інвертивними формами туберкульозу навчаються та оздоровлю- ються понад 200 учнів, серед них і сироти. Як відзначив пан Гладуняк, у таких нових умовах вже можна ініціювати підняття ступеню школи до третього, щоб діти отримували тут повну середню освіту. Відремонтований корпус може вмістити півтори сотні діток. У ньому житимуть молодші школярі. Є у школі ще один корпус, в якому живуть старші учні.
«Нині ми відкриваємо нову сторінку в історії нашої школи, – вважає директор Валентин Климчук. – За два місяці славутське об'єднання «Прогрес» під керівництвом Артура Фрідмана перекрили дах, замінили вікна на пластикові, корпус утеплено – повністю відновлено всю інфраструктуру».
Взагалі школа перебуває на повному державному забезпеченні не лише в питаннях ремонтів, але й харчування, шкільного приладдя тощо.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую