ye-logo.v1.2

Втрати ворога на ранок 11 вересня

1174
На Херсонському напрямку сили оборони продовжують вести контрбатарейну боротьбу, знищувати склади забезпечення та наносити успішне ураження по тилам противника
На Херсонському напрямку сили оборони продовжують вести контрбатарейну боротьбу, знищувати склади забезпечення та наносити успішне ураження по тилам противника. Фото: Генштабу ЗСУ

Нічна ворожа атака Запорізької та Дніпропетровської областей: силами та засобами Повітряних Сил знищено 12 ударних безпілотників.

Сьогодні, 11 вересня, триває 565 доба захисту України від російських загарбників. Ворог намагається утримати тимчасово захоплені території та проводити наступальні дії. Проте захисники України дають гідну відсіч окупантам.

За інформацією Генерального штабу Збройних Сил України, загальні орієнтовні втрати окупантів з 24 лютого 2022 року до ранку 11 вересня 2023 року склали (інформація уточнюється, адже підрахунок ускладнює висока інтенсивність боїв):

  • вбиті — орієнтовно 269 тисяч 210 осіб (+580);
  • танки — 4 тисячі 560 одиниць (+6);
  • бойові броньовані машини — 8 тисяч 767 одиниць (+12);
  • артилерійські системи — 5 тисяч 839 одиниць (+28);
  • реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) — 760 одиниць (+0);
  • засоби протиповітряної оборони — 512 одиниць (+3);
  • літаки — 315 одиниць (+0);
  • гелікоптери — 316 одиниць (+0);
  • безпілотники оперативно-тактичного рівня — 4 тисячі 628 одиниць (+35);
  • крилаті ракети — 1 тисяча 455 одиниць (+0);
  • кораблі/катери — 19 одиниць (+0);
  • автомобільна техніка й автоцистерни — 8 тисяч 370 одиниць (+32);
  • спеціальна техніка — 877 одиниць (+5).

Ситуація на різних напрямках станом на ранок 11 вересня

Сьогодні вночі російська федерація завдала чергового ракетно-авіаційного удару по Україні. Противник атакував ударними «шахедами» територію України з південно-східного напрямку. Було зафіксовано пуски 12 ударних безпілотників у напрямку Запорізької та Дніпропетровської областей.

В результаті бойової роботи силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України, знищено 12 «Shahed-136/131» у межах Запорізької, Дніпропетровської та Миколаївської областей, а також один безпілотник невстановленого типу.

Також ворог застосував тактичну авіацію на Дніпропетровщині, випустивши із винищувачів Су-34/Су-35 протирадіолокаційні ракети та керовані авіаційні ракети. Попередньо без втрат, наразі нформація уточнюється.

За добу, що минула, ворог завдав 5 ракетних та 87 авіаційних ударів. А також здійснив 44 обстріли з артилерії по позиціях український військ та цивільних населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак руйнувань та пошкоджень зазнали понад сто приватних житлових будинків та інша цивільна інфраструктура.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує утримувати угруповання військ прикриття державного кордону, проводить активну диверсійну діяльність у прикордонних районах з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки.

На Бахмутському напрямку Сили оборони мають частковий успіх в районі Кліщіївки Донецької області, витісняють противника із займаних позицій та закріплюються на досягнутих рубежах, тривають жорсткі бої. Окрім цього, окупанти безуспішно намагалися прорвати оборону Збройних Сил України в районах Оріхово-Василівки, Кліщіївки та Курдюмівки Донецької області.

На Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках Сили стримують російські війська, проводять штурмові дії і метр за метром відвойовують нашу землю. Українські захисники успішно тримають оборону в районах Кераміка, Авдіївки, Сєверного, Мар'їнки та Рівнополя Донецької області, де протягом доби противник здійснив близько 20 невдалих спроб витіснити наші підрозділи із займаних позицій. Всі атаки ворога обернулися для окупантів значними втратами в живій силі та техніці.

На Мелітопольському напрямку Сили оборони продовжують наступальну операцію, завдають окупаційним військам значних втрат в живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

На Херсонському напрямку сили оборони продовжують вести контрбатарейну боротьбу, знищувати склади забезпечення та наносити успішне ураження по тилам противника.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу озброєння та військової техніки ворога. Підрозділами ракетних військ нанесено ураження по 8 артилерійських засобах росіян.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую