ye-logo.v1.2

На Хмельниччині перейменували два заказники

Суспільство 1103
Заказники мали назви з символікою російської імперської політики
Заказники мали назви з символікою російської імперської політики. Фото: ілюстративне з архіву редакції

Раніше їхні назви містили символіку російської імперської політики.

Депутати Хмельницької обласної ради підтримали рішення про перейменування двох об'єктів природно-заповідного фонду області, назви яких містили символіку російської імперської політики. Про це повідомили в Департаменті природних ресурсів та екології Хмельницької обласної військової адміністрації.

Як зазначають в департаменті, мова йде про ботанічний заказник місцевого значення «Першотравневий», що на Шепетівщині, який тепер матиме назву «Травневий», та гідрологічну пам'ятку місцевого значення «Міліцейський став», що в Городоцькій громаді. Цей заказник відтепер матиме назву «Пільноолексинецький став».

У департаменті зазначають, що нова назва ботанічного заказника «Травневий» пов'язана із місяцем початку цвітіння рослин, які є регіонально рідкісними для Хмельниччини і зростають на території заказника. Він розташований в Плужненській громаді біля села Михайлівка.

Нова назва пам'ятки природи «Пільноолексинецький став» пов'язана із населеним пунктом біля якого розташована природоохоронна територія. Він є гідрологічною пам'яткою природи місцевого значення.

Читайте також: Майже рік - в окупації: історія науковиці Наталі Корінець з Асканії-Нова

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую