ye-logo.v1.2

Мешканка Хмельницького району втратила 142 тисячі гривень, повіривши псевдобанкірам

Кримінал 733
Зрозумівши, що її ошукали, жінка звернулася до поліції
Зрозумівши, що її ошукали, жінка звернулася до поліції. Фото: ілюстративне pixabay.com

Шахраї обдурили жінку, переконавши її в тому, що хтось хоче з її рахунку списати кошти.

Майже 142 тисячі гривень власних заощаджень та кредитних коштів видурили шахраї в 40-річної жительки Чорноострівської громади Хмельницького району. За цим фактом, як повідомляють в пресслужбі Хмельницького райуправління поліції, правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

За словами поліцейських, спочатку зловмисники представилися «кібербезпекою» й повідомили, що хтось намагається несанкціоновано списати кошти з банківського рахунку для здійснення покупок. А вже потім до потерпілої зателефонував так званий представник банку, після чого жінка втратила окрім усіх своїх заощаджень, ще й кредитні кошти.

«Її переконали, що для того, аби убезпечити кошти, їх треба переказати на інший рахунок. Мовляв, потім їх повернуть. Тож потерпіла так і зробила: переказала і свої кошти, і кредитні. А коли назад нічого не повернули, тоді й зрозуміла – її ошукали», - кажуть в поліції.

Правоохоронці за цим фактом відкрили кримінальне провадження за статею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України і наразі встановлюють усі обставини події.

Також поліцейські вкотре наголошують: будь-яку інформацію щодо стану ваших банківських рахунків необхідно перевіряти за офіційним номером банківської установи особисто. Не піддавайтесь маніпуляціям зловмисників і не виконуйте їхніх інструкцій.

До теми: У Хмельницькому районі зросла кількість повідомлень про випадки домашнього насильства та шахрайства

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую