ye-logo.v1.2

У Кам'янці-Подільському відкрили меморіальну дошку на честь Героя Олександра Швеця

Суспільство 607
Олександру Швецю було лише 45
Олександру Швецю було лише 45. Фото: Кам'янець-Подільська міська рада

Вперше він став на захист країни у 2015 році, вдруге – наступного дня після початку повномасштабного вторгнення.

У Кам'янці-Подільському встановили пам'ятну дошку полеглому захисникові Олександрові Швецю. Вона з'явилася на фасаді будинку, де проживав воїн. Відкриття відбулося вчора, 18 квітня. Про це повідомили у Кам'янець-Подільській міській раді.

Пам'ятну дошку відкривали дружина та донька Захисника.

«Найкращими ліками для рідних буде наша з вами пам'ять про всіх Героїв і наша з вами участь в тій справі, яку вони розпочали і на яку поки ми, на превеликий жаль, не завершили. А завершенням цієї справи буде українська перемога», - зазначив міський голова Михайло Посітко.

Олександр Швець родом із села Великий Карабчіїв, що на Городоччині. У селі закінчив школу і вступив до Грушковецького професійно-технічного училища Летичівського району. Здобув професію пасічника-бджоляра і пішов працювати у колгосп. Далі – служба у армії, а потім реалізувався у будівельній сфері.

Утім, вторгнення росіян двічі змусило повернутися до військової справи. Вперше став на захист країни у 2015 році, вдруге – наступного дня після початку повномасштабного вторгнення.

Олександр не мав у собі страху, згадують його друзі і побратими. Неодноразово був під обстрілами, але ніколи не боявся прикрити спину побратиму. Був добрим чоловіком та чудовим батьком. Був патріотом та прищеплював любов до своєї країни дітям.

Старший сержант виконував останнє своє завдання на Донеччині. Загинув 20 грудня 2022 року. Олександру Швецю назавжди 45…

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую